0

FOTOREIS de Faeröer eilanden

Prachtige landschappen en fotogenieke papegaaiduikers

Fotografie reis Faeröer eilanden

7 dagen | 4 juli 2022 – 10 juli 2022 

Papegaaiduikers zijn waarschijnlijk de meest aaibare vogels van de hele wereld… en hoe proppen ze toch die snavel vol met 17 visjes? Met hun clownachtige kop, hun onhandig gestuntel op land, liefdevol sociaal gedrag en ogen om van te dromen, is het een wens van vrijwel alle natuurfotografen om deze tuimelende torpedo’s te kunnen fotograferen. Maar hoe doe je dat, en waar doe je dat?
Wij nemen je mee naar de Papegaaiduiker hoofdstad van de wereld, naar het eiland Mykines, onderdeel van de Faeröer eilanden. Een onherbergzame groep eilanden, autonoom onderdeel van het Koninkrijk van Denemarken, gelegen midden in de driehoek IJsland, Schotland en Noorwegen.

**Boek op tijd want editie 2019 was snel vol**

Waar gaan we heen?

De Faeröer eilanden zijn de ultieme uitdaging voor een natuurfotograaf. We gaan naar het vrijwel onbewoonde eiland Mykines, maken landschapsfoto’s in gebieden die regelrecht uit de Lord of the Rings lijken te komen, met ijzingwekkend steile kliffen, onherbergzame landschappen en wolkenluchten die om de 5 minuten veranderen, maar verder vooral vogels, heel veel vogels. Je treft hier Noordse stormvogels, Grote Jagers, Jan van Genten, kortom, het hele pakket aan zeevogels dat je mag verwachten, maar bovenal de Papegaaiduikers.

Wij vinden dat het eiland Mykines de titel Papegaaiduiker hoofdstad met trots mag voeren. Het mooiste is echter dat het ook een hele toegankelijke stad is! Op nog geen 500 meter van onze verblijfslocatie (met een wat stijle klim) kun je je helemaal onderdompelen in de wereld van deze koddige vogels. Omdat de (beperkte) groep toeristen die het eiland bezoeken pas rond 10.30 het eiland op komt en er om 17.00 weer vanaf gaat, hebben we de kolonie vrijwel voor ons zelf. Je kunt met het mooiste ochtendlicht en het warmste avondlicht je foto’s maken. We gaan direct de eerste dagen naar dit prachtige eiland omdat er een (zeer klein) risico is dat je door de weersomstandigheden het eiland niet kunt verlaten per boot… Dat is op zich geen probleem, maar we willen niet riskeren dat we onze terugvlucht missen ;-).

Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-papegaaiduikers-Henkjan_Kievit

Prachtige landschapen op de Faeröer eilanden

Naast de fotografie van Papegaaiduikers op Mykines gaan we ons verder vooral op landschapsfotografie storten. De Faeröer eilanden hebben de meest waanzinnige rotsformaties, landschappen en kusten en bieden de mogelijkheid om foto’s te maken die regelrecht uit de film, “the Lord of the Rings” lijken te komen… Afhankelijk van de weersomstandigheden en fotografische wensen bezoeken we verschillende toplocaties waar je naast landschapsfoto’s uiteraard ook aan de slag kunt met vogels of juist macro fotografie… Kortom, een reis met onbeperkte mogelijkheden, kom met ons mee naar de fabelachtige Faeröer eilanden!

Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-papegaaiduikers-Henkjan_Kievit

 

Voor wie is deze fotoreis?

Deze reis is geschikt voor iedereen die een passie heeft voor natuurfotografie, of je dat nu al jaren doet, of dat je net begonnen bent… dat maakt helemaal niets uit. We reizen met kleine groepen en kunnen daardoor rekening houden met ieders wens. Ben je een gevorderde fotograaf? Dan zal Henkjan je uitdagen om uit je comfortzone te komen en op zoek te gaan naar nieuwe invalshoeken voor je fotografie. Rekening houdend met jouw wensen zal hij je stimuleren en enthousiasmeren om je grenzen op te zoeken. Ben je nog op zoek naar jouw eigen manier van natuurfotografie en wil je eerst maar eens mooie portretten, vliegbeelden of groothoekopnamen van de vogels maken? Dat kan natuurlijk ook! Door de compacte groepsgrootte is er volop ruimte en aandacht voor ieders individuele wensen en mogelijkheden. Deze reis maak je zoals jij dat wilt!

Fotografische begeleiding

Ervaren Faeröer eiland reiziger en fotograaf Henkjan Kievit zal elke dag fotobesprekingen houden, afhankelijk van de wensen en behoefte van de groep. Uiteraard is hij constant bereid om je verder te helpen met je persoonlijke vragen en fotografische ontwikkeling, want daar draait het deze fotoreis om. Geniet van al het moois van de Faeroer eilanden, het verbeteren van je fotogarfische skills en thuiskomen met prachtige platen! 

Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-papegaaiduiker_landing-Henkjan_Kievit

Ervaren Nederlandse reisleider en natuurfotograaf op deze fotoreis

Deze reis wordt begeleid door Henkjan Kievit

Henkjan Kievit is een professionele natuurfotograaf die al sinds zijn elfde fotografeert. Natuur- en landschapsonderwerpen hebben daarbij altijd zijn aandacht gehad. Na een opleiding als biologie- en aardrijkskundedocent heeft hij voor De Vlinderstichting, de provinciale Landschappen, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten gewerkt. De laatste jaren volgt hij zijn passie volledig en is hij als zelfstandig fotograaf en filmer.

Henkjan heeft een ruime ervaring als fotograaf, maar ook als reisleider. Door zijn opleiding, zijn passie voor natuurfotografie, zijn enthousiasme, en zijn gevoel voor humor, weet hij niet alleen alles van de natuur, maar is hij ook een fotografisch inspirator en aangenaam reisgezelschap…

 


 

Stichting Nature Talks

Met het boeken van deze fotoreis, fotoworkshops, fotografie cursussen of andere producten of diensten van Nature Talks draag je niet alleen bij aan het verbeteren van jouw fotografische vaardigheden, maar je steunt automatisch ook de Stichting Nature Talks en daardoor lokale kleinschalige natuurbeschermingsprojecten. Daarnaast krijg je ook nog eens 5% korting op het Nature Talks Photo Festival. Wil je altijd met korting fotoreizen boeken of genieten van alle andere aanbiedingen? Word dan nu donateur van Stichting Nature Talks en help mee.

 


Globale planning fotoreis Faeröer eilanden: 

Dag 1:
We vertrekken maandag 6 juli vanaf Schiphol om via een korte tussenstop in Kopenhagen aan te komen op de Faroer eilanden. Hier stappen we in ons busje en reizen we, via een mooie tocht met een ferry, naar het eiland Mykines, waar we worden opgewacht door Marita, de eigenares van de bed & breakfast waar we verblijven. Nadat we onze spullen hebben weggebracht maken we een korte wandeling over het eiland voor een eerste indruk en misschien al wat foto’s van Papegaaiduikers. ’s Avonds hebben we tijdens en na het eten de tijd om elkaar beter te leren kennen en te bespreken wat je verwacht van deze reis.

Dag 2:
De wekker gaat vroeg af deze ochtend, zodat we bij het eerste ochtendlicht in de Papegaaiduiker kolonie kunnen zijn. Vanaf de bed and breakfast is het een korte maar stevige klim omhoog en kun je binnen een kwartier midden tussen de vogels zitten. Hier heb je alle rust en ruimte want er zijn vrijwel geen andere toeristen of fotografen op het eiland… Pas als om 11 uur de ferry arriveert komen er ongeveer 50 mensen bij. Een mooi moment om terug te keren naar huis voor een uitgebreid ontbijt… ’s Avonds om 17.00 vertrekken de dagjesmensen en hebben we het rijk weer alleen. Nu is het tijd om Papegaaiduikers in avondlicht te fotograferen, een hele andere beleving. Overdag kun je een beetje bijslapen, rondhangen, foto’s bekijken, maar uiteraard ook het eiland verkennen en fotograferen. ’s Avonds is er ruimte om foto’s te bespreken, te kijken wat je nog zou kunnen of willen verbeteren, zodat je dat de volgende morgen weer kunt doen.

Dag 3:
Weer gaat de wekker vroeg af. Nog een laatste kans om helemaal los te gaan op de Papegaaiduikers ;-). Alleen moeten we nu eerder terug zijn voor het ontbijt om vervolgens om 11.00 uur de boot terug te nemen. ’s Middags rijden we met ons busje via een aantal adembenemende landschappen naar onze uitvalsbasis, een huisje op het eiland Esturoy, in het kleine plaatsje Ljosa. Van hieruit gaan we de rest van de reis naar de meest fotogenieke plekjes van de Faroer eilanden. Onderweg doen we boodschappen voor het ontbijt en is er gelegenheid om even te shoppen…

Dag 4 t/m 6:
Deze dagen trekken we er met het busje op uit, afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we naar indrukwekkende landschappen, zeevogelkolonies op Streymoy of Vydoy, spectaculaire kliffen, zwarte stranden, kortom, fotokansen voor iedereen…

We maken zelf ons ontbijt klaar, nemen een lunchpakket mee of lunchen onderweg bij een van de vele restaurants en ’s avonds eten we in ons huisje of gaan we ergens uit eten. De exacte invulling van deze dagen is afhankelijk van de (foto)wensen van de groep en de weersomstandigheden. Na goed overleg met alle deelnemers beslist uiteindelijk de reisleider wat de bestemming wordt.

Dag 7:
Helaas, de reis zit er al weer bijna op… Op deze dag pakken we de spullen weer in en vertrekken van het vliegveld Vágar weer naar Amsterdam, waarschijnlijk met 1 tussenstop. Onderweg kunnen we nog lekker kletsen en nagenieten van de fantastische reis die we achter de rug hebben, maar de kans is groot dat de ogen in het vliegtuig al even dicht gaan…

Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-landschap-Henkjan_Kievit Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-Henkjan_Kievit

 

Wat is inbegrepen:

  • Retourvlucht Amsterdam – De Faeröer eilanden
  • CO2 compensatie voor de vlucht bij Trees for All
  • Alle overnachtingen
  • Alle maaltijden
  • Vervoer ter plaatse
  • Overtochten per ferry
  • Begeleiding door Nederlandse natuurfotograaf
  • Deelnemersbijeenkomst
  • Fotobesprekingen

 

Wat is niet inbegrepen:

  • (Alcoholische) Drank
  • Aankopen van persoonlijke aard
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Klantbijdrage garantiefonds, € 15 per boeking
  • Boekingskosten € 25 per boeking

 

Deze prachtige fotoreis is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Op Mykines heb je wel een stijle klim bergop maar de beloning is groot.
Je hebt een goede camera nodig met minimaal een telelens van 300 mm, vooral voor het fotograferen van de Papegaaiduikers, maar groter kan natuurlijk ook. Verder is een groothoek lens (tussen de 12 en 35 mm) altijd fijn voor het maken van verrassende landschapsfoto’s. Tijdens het fotograferen van de Papegaaiduikers is een statief zeker aan te bevelen, maar een goede rijstzak zou ook kunnen. Aarzel je over je spullen en wat je wel of niet mee zou moeten nemen? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag.

Qua kleding het volgende advies.  Op de Faeröer eilanden kun je alle seizoenen in 1 dag meemaken. Zorg dan ook voor voldoende warme kleren, inclusief muts, handschoenen en/of wanten. Het is handig om verschillende laagjes kleding mee te nemen, dan ben je flexibel qua warmte. Vergeet ook je laarzen of bergschoenen en voldoende sokken niet!

Fysiek is het geen zware reis, alleen zijn er af en toe korte steile stukken die gelopen moeten worden. Van de bed en breakfast op Mykines naar de Papegaaiduiker kolonie is een vrij steile klim, maar je kunt hier je eigen tempo bepalen en zult er nooit langer dan een kwartier tot een half uur over doen. Verder bepaal je zelf hoeveel je wilt lopen en klauteren. Zorg wel voor schoenen of laarzen met voldoende grip, als het nat is kunnen sommige hellingen of paden een beetje glibberig zijn.

De accommodatie op Mykines is beperkt qua bedden en slaapruimte. Het is niet te garanderen dat je hier een eenpersoonskamer of bed hebt. Uiteraard zal de indeling in goed overleg met de deelnemers worden vastgesteld en houden we rekening met geslacht en dergelijke. Dit probleem doet zich echter alleen voor tijdens de twee nachten op Mykines, op de ander locatie is meer keuzevrijheid qua bedden en kamers. Mocht je hier vragen over hebben, aarzel niet om contact met ons op te nemen en we vinden een passende oplossing!

Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-papegaaiduikers-Henkjan_Kievit

Soortenlijst, door de geïsoleerde ligging van de Faeröer eilanden is de soortenlijst niet erg lang, maar de aantallen vogels zijn ongekend…
Er is een prachtig E-Book uitgegeven door de toeristenorganisatie op de Faeröer eilanden, dit kun je downloaden: https://issuu.com/visitfaroeislands/docs/visit_faroe_islands_birds_uk-single

Vele vogelsoorten o.a:
*Papegaaiduiker
*Noordse stormvogel
* Grote Jager
* Kleine Jager
* Jan van Gent
*Kuifaalscholver
*Noordse Pijlstormvogel
*Alk
*Zeekoet
*Zwarte zeekoet
*Roodkeelduiker
*Scholekster
*Regenwulp
*Goudplevier
*Sterns
*Meeuwen, waaronder Drieteenmeeuw
*Bonte kraai
*etc

Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-papegaaiduiker_in_vlucht-Henkjan_Kievit Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-papegaaiduiker_met_visjes-Henkjan_Kievit

Mijn hoogtepunten waren:

1 Het dichtbij zien van de papegaaiduikers
2. Verblijf op Mykines (omdat we zo de mogelijkheid hadden om de papegaaiduikers ‘s morgens vroeg en ‘s avonds in alle rust te kunnen fotograferen)
3. Het gezamenlijk bespreken en bekijken van de gemaakte foto’s

Mijn drie hoogtepunten tijdens het fotograferen waren;
1. De 1e avond bij de papegaaiduikers in het prachtige avondlicht ik denk er nog met weemoed aan terug
2. De 2e dag laat in de morgen, na de pittige wandeling langs de trap en naar het andere deel van Mykines. Uitgeput op de grond gaan zitten en dan ontdekken dat je daar mooie vluchtfoto’s van de papegaaiduikers zou kunnen maken. Heerlijk alleen zitten genieten, ondanks dat een goede vluchtfoto helaas niet lukte.
3. De opdrachtfoto maken bij het prachtige grasdakendorp Saksun wat ondanks de motregen toch super leuk was en we waren gezellig met z’n allen bezig.

De begeleider stond helemaal ten dienste van de groep. Deed er alles aan om te zorgen dat iedereen voldoende aandacht kreeg. Zorgde ervoor dat we lekker konden eten. En was zelfs pannenkoekjes voor ons aan het bakken bij het cateringbedrijf omdat die het even te druk hadden op het moment dat wij graag wilden ontbijten. Hij gaf een macroles binnen toen het weer even wat slechter was. Liet zien hoe timelapse werkt. Legde verder alles uit wat je op fotografiegebied maar wilde weten. Betere begeleider had ik me niet kunnen wensen. HenkJan Kievit DANK JE WEL !!

Mevr W Laan 2019

—————————————————————————————————————————————————————
Mijn hoogtepunten van de reis waren;

*Mykines (papegaaiduikers en rust op het eiland)
*Saksun (landschap)
* In zijn algemeenheid combinatie van vrijheid en begeleiding
Het huisje op Mykenis was wat klein maar de enige oplossing als je op een bijna privé eiland met het beste licht wil kunnen fotograferen en het is maar voor paar dagen. Ik heb mij uitstekend vermaakt.

Mevr Heynderickx 2019

Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-papegaaiduiker_in_vlucht-Henkjan_Kievit

Nature-Talks-Fotoreis_faeroer_eilanden-natuurfotografieworkshops-fotografie_reizen-workshop-papegaaiduiker_met_visjes-Henkjan_Kievit

Boek hier je optie. Meer info?

Gratis optie
Je weet nog niet zeker of je op een specifieke datum aan een specifieke fotoreis deel kunt nemen, omdat je dit bijvoorbeeld eerst nog thuis, met je werk of je reisgenoot wilt overleggen. In dat geval kun je via onze website, per e-mail of telefonisch doorgeven dat je gebruik wilt maken van een vrijblijvende optie op die fotoreis.

De geldigheidsduur van de gratis en vrijblijvende optie:
- De optie is 48 uur geldig wanneer de fotoreis binnen 8 weken vertrekt.
- De optie is 7 dagen geldig wanneer de fotoreis over 8 weken of later vertrekt.

Nature Talks houdt tot die tijd én zolang er nog plek voor de fotoreis is een plaats voor je vrij. Mocht op dat moment de reis door meer deelnemers geboekt worden waardoor de reis vol raakt, dan nemen wij contact met je op, om te bespreken of je de optie wilt omzetten naar een boeking. Na het verlopen van de optie en als je Nature Talks niet hebt laten weten dat je gebruik wilt maken van de optie, kun je aan de optie geen rechten meer verlenen.

Bang om te boeken? Niet nodig, als wij bijvoorbeeld de reis moeten annuleren door een nieuwe Covid variant dan ontvang jij je geld altijd binnen twee werkdagen terug. Als consument heb je in deze situatie sowieso altijd recht op teruggave van jouw geld (minus eventuele administratie-, boekings-, garantie- en calamiteitenfonds kosten).

BOEK HIER DEZE REIS

Fotoreis Faeröer eilanden (kopie)
Vertrek04-07-2022
Terugkomst10-07-2022
Reisduur7 dagen
VertrekgarantieJa
Beschikbare plaatsenVolgeboekt
Prijsvanaf €2475
Min deelnemers4
Max deelnemers8
NiveauAlle niveau's
Inbegrepen
  • Retourvlucht Amsterdam – Faeroer eilanden
  • CO2 compensatie voor de vlucht
  • Alle overnachtingen
  • Alle maaltijden
  • Overtochten per ferry
  • Vervoer ter plaatse
  • Begeleiding door Nederlandse natuurfotograaf
  • Verzekering garantiefonds
  • Deelneemersbijeenkomst
  • Fotobesprekingen
Niet inbegrepen
  • Alcoholische- en frisdranken
  • Aankopen van persoonlijke aard
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Boekingskosten €25 per boeking
N

All-in 8 daagse fotoreis incl vliegticket

N

Papegaaiduiker hoofdstad van de wereld, Mykines

N

Leer verder met theorie- en praktijk momenten

N

Vogel- en landschapsfotografie

N

Overnachten op een bijna onbewoond eiland

N

Begeleiding door professionele natuurfotograaf

N

Landschappen uit “Lord of the Rings”

N

Ruimte voor individuele wensen

N

Papegaaiduikers in het mooiste licht

Reisbsdfdegeleider fotoreizen Henkjan Kievit

Henkjan Kievit is een professionele natuurfotograaf die al sinds zijn elfde fotografeert. Natuur- en landschapsonderwerpen hebben daarbij altijd zijn aandacht gehad. Na een opleiding als biologie- en aardrijkskundedocent heeft hij voor De Vlinderstichting, de provinciale Landschappen, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten gewerkt. De laatste jaren volgt hij zijn passie volledig en is hij als zelfstandig fotograaf en filmer.

Natuurfotoworkshops & fotoreizen

Henkjan heeft een ruime ervaring als fotograaf, maar ook als reisleider. Door zijn opleiding, zijn passie voor natuurfotografie, zijn enthousiasme, maar zeker ook zijn gevoel voor humor, is hij niet alleen een fotografische inspirator, maar ook nog eens aangenaam reisgezelschap…

 

Nature Talks Henkjan Kievit

Andere fotoreizen

asdfasdfasf

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!