WERKEN BIJ NATURE TALKS?

Nature Talks, hét platform voor natuurfotografie in Nederland en België. Wij laten de natuur spreken. Dit doen we door het organiseren van een inspirerend jaarlijks fotofestival, door het aanbieden van fotoreizen en fotoworkshops. Met onze stichting Nature Talks dragen we bovendien een steentje bij aan het behouden en beschermen van de natuur in Nederland en België.

Wij zijn de laatste tijd flink groeiende en bieden bijvoorbeeld steeds meer natuurfotoworkshops en fotoreizen aan. Misschien iets voor jou om te begeleiden? Ook kunnen wij verschillende soorten stageplekken aanbieden. Lees hier verder op deze pagina meer over. Of lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij onze organisatie betrokken te zijn? Neem dan gerust even een kijkje onderaan deze pagina.

1. Diverse fotoworkshops en reizen begeleiden. Iets voor jou? 

Wij zijn de laatste tijd flink groeiende en bieden steeds meer leuke en leerzame natuurfotografie workshops aan. Ben jij een enthousiaste en ervaren natuurfotograaf (m/v)? Iemand die het leuk vindt om zijn kennis en kunde op (beginnende) fotografen over te brengen? Sta jij achter de missie en visie van Nature Talks?

Heb je bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoord? Stuur dan vrijblijvend een berichtje aan info@naturetalks.nl om te bekijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van (één van) onze fotoworkshops, of door de workshops die jij nu al geeft via Nature Talks te laten organiseren. Bellen mag natuurlijk ook 0345-246009. Let Nature Talk!

 

2. All-round meewerkstage vanuit huis bij Nature Talks 

Heb jij affiniteit met natuurfotografie en ben je een duizendpoot? Wij zijn op zoek naar één of meerdere stagiaires of afstudeerders (MBO/HBO) per jaar die ons met verschillende werkzaamheden gaat ondersteunen. Word jij onze nieuwe collega?!

Een leerzame en brede stageplek

Er zijn binnen Nature Talks bij de diverse bedrijfsonderdelen verschillende lopende projecten en werkzaamheden. Uiteraard bekijken we samen met jou naar wat je precies wilt leren tijdens je stage. En welke taken/projecten het beste bij jouw ervaring en achtergrond passen.

Je kan dus van enorm veel verschillende onderdelen binnen onze organisatie iets leren. Bijvoorbeeld over de fotoworkshops, fotoreizen, het (online) Nature Talks Photo Festival en de Nature Photographer of the Year-contest. Heb je meer feeling met online marketing (SEM, SEO of Social advertising), dan betrekken we jou in dat proces. Je wordt een onderdeel van ons team en zal genoeg leren in onze dynamische team.

Geen dag is dan ook hetzelfde bij ons en de werkzaamheden en/of nieuwe projecten die tijdens een dag uitgevoerd worden zijn erg gevarieerd. Maar om je toch een idee van jouw stage te geven, vind je hieronder een voorbeeld van hoe jouw stagedag er mogelijk uitziet. 

Hoe ziet jouw stagedag eruit?

09.00 uur: om 9 uur starten we met een skype-call met de rest van het team. We kletsen wat en nemen de verschillende werkzaamheden van vandaag door, bespreken we de eerdere resultaten en stel je eventuele vragen die je nog hebt. Als je die gisteren nog niet tussendoor hebt besproken.

10.00 uur: je gaat vanuit thuis aan de slag. Vandaag begin je met het helpen bij de Nature Photographer of the Year-contest. Je maakt foto’s in Photoshop gebruiksklaar voor onder andere onze website en de social media kanalen. Deze foto’s plaats je ook in concept op de website. Met deze beelden creëer je ook meteen content voor onze social media kanalen (Instagram en Facebook).

12.00 uur: je collega vraagt of je kan helpen met het inplannen van de deelnemers van een masterclass bij Tin Man Lee. En ook of je bij het plannen van de portfolio review bij Marsel van Oosten kan helpen. Je verwerkt de bestellingen van het Online Nature Talks Photo Festival en zorgt voor een duidelijk excel-overzicht.

13.00 uur: lunch

13.30 uur: samen met de rest van het Nature Talks team heb je een brainstorm over het verder ontwikkelen en opzetten van bijvoorbeeld natuurfoto workshops, het fotofestival of andere nieuwe producten of diensten. Je pakt vervolgens de actiepunten die hieruit voortkomen op en komt zelf ook proactief met ideeën. 

15.30 uur: je schrijft teksten voor de verschillende fotoworkshops en zet de foto’s in het juiste bestandsformaat. Kortom: je ondersteunt bij de organisatie van de verschillende bestaande en nieuwe initiatieven en hebt hierbij rechtstreeks contact met je collega’s en de verschillende workshopbegeleiders.

17:00 uur: einde van je stagedag. Ergens jammer dat je dag er alweer opzit 🙂

Wat breng je mee?

 • Een opleiding in bijvoorbeeld de richting van fotografie, video en/of (online) marketing (MBO/HBO)
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en hebt een vlotte pen
 • Ook jouw Engels is van goed niveau. Je draait er bijvoorbeeld je hand niet voor om om social media posts en teksten op de website in het Engels te schrijven  
 • Je hebt basiskennis en ervaring met Photoshop
 • Je bent handig met het beheren van websites. Het geeft trouwens niks als je er nog niet helemaal thuis in bent, dat leren wij je!
 • Je vindt het leuk om met veel verschillende werkzaamheden aan de slag te gaan
 • Je bent creatief, flexibel, proactief en leergierig

Over ons 

Nature Talks is een jong, enthousiast en informeel team. En wij hebben uiteraard een passie voor de natuur en fotografie. Wij houden van een grapje en gezelligheid maar er wordt natuurlijk ook hard gewerkt. Elke dag willen wij ons weer verder ontwikkelen en dat verwachten wij ook van jou. Nature Talks is het platform van natuurfotografie en wij zetten ons er voor in om natuurbewustzijn, natuurbeleving en natuurbescherming verder te bevorderen. Dit doet wij door middel van fotografie, film, tekst, events en het ondersteunen van relevante kleinschalige natuurbeschermingsprojecten. Zo geven wij de natuur een stem: Nature Talks!

Wat bieden wij?

 • Nature Talks is natuurlijk een erg leuke en informele organisatie om stage bij te lopen
 • Door ons enthousiaste team voel je je vast snel thuis 
 • We bieden meerdere leerzame en afwisselende stageplekken bijvoorbeeld per 1 maart 2021 (of op elk gewenst moment in het jaar) 
 • Jij kan veel van ons leren, maar wij natuurlijk ook van jou
 • Je kunt bij ons een brede werkervaring opdoen en dat staat natuurlijk goed op je CV
 • Mogelijkheid om in contact te komen met nationale en internationale topfotografen
 • Je krijgt bijvoorbeeld tijdens de workshops, fotoweekendjes of fotoreizen zelf ook momenten om te fotograferen
 • Een plek voor minimaal drie maanden en 24 uur per week (een langere stage en een stage van meer uren behoort ook tot de mogelijkheden)
 • Een stageplek vanuit je eigen huis (wanneer de Corona-maatregelen het toelaten spreken we ook af en toe op een locatie centraal in Nederland af)

Iets voor jou?

Wil je meer weten? Neem dan telefonisch contact op met Lesley de Beer (0345-246009). Lijkt het je leuk om ons team te versterken? Of heb je andere skills of ideeën? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Lesley de Beer (lesley@naturetalks.nl).
Let Nature Talk!

Ervaring stagiaire Jeroen van Rooijen | Student Fotovakschool

“Als fotografie student en beginnend landschapsfotograaf is de stage bij Nature Talks erg verdiepend geweest. Ik kon mee op reis en deelnemen aan fotoweekendje en dat was naast heel gezellig ook enorm leerzaam. Ook heb ik door het meehelpen bij het online fotofestival en de Nature Photographer of the Year-fotowedstrijd veel inspiratie uit het beeldmateriaal van bekende fotografen gehaald. Dit heeft mij geholpen bij het vinden van mijn eigen stijl. Daarnaast heb ik ervaren hoe je een product op de markt kunt zetten.

Tijdens de stage had ik vanuit school de opdracht om een scriptie te schrijven. Nature Talks heeft mij niet alleen de ruimte gegeven om hieraan te werken, maar er ook bij geholpen door hun netwerk te gebruiken. Voor mijn onderzoek kon ik bijvoorbeeld via Nature Talks in contact komen met bekende fotografen om ze te interviewen.” 

 

3. Vrijwilligers gezocht 

Inmiddels hebben wij een leuk en enthousiast team van vrijwilligers, maar wij zoeken nog wat extra collega’s die willen helpen.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het schrijven van leuke blog met bijvoorbeeld fototips voor op onze website;
 • het interviewen van fotografen en het samenstellen van een fotoportfolio;
 • schrijven van stukjes tekst voor op onze social media kanalen;
 • het maken van filmpjes voor op ons YouTube kanaal;
 • grafisch en/of webdesign (flyer, brochure, advertenties, online banners);
 • social media redacteur/marketeer/strateeg;
 • technisch webbeheer (wordpress);
 • het maken van film- en fotoreportages;
 • of heb je andere ervaring en kwaliteiten die je bij ons wilt inzetten?

Als vrijwilliger krijg je onder andere toegang tot het Nature Talks Photo Festival en organiseren wij jaarlijks een dagje uit voor de vrijwilligers.

Over ons 

Nature Talks is een jong, enthousiast en informeel team. En wij hebben uiteraard een passie voor de natuur en fotografie. Nature Talks is het platform van natuurfotografie en wij zetten ons er voor in om natuurbewustzijn, natuurbeleving en natuurbescherming verder te bevorderen. Dit doet wij door middel van fotografie, film, tekst, events en het ondersteunen van relevante kleinschalige natuurbeschermingsprojecten. Zo geven wij de natuur een stem: Nature Talks!

Iets voor jou?

Wil je meer weten? Neem dan telefonisch contact op met Lesley de Beer (0345-246009).

Wil je vrijwilliger worden? Stuur dan je gegevens naar info@naturetalks.nl. Geef hierbij je voornaam, achternaam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. Lesley de Beer neemt dan contact met je op.

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!