Wil je je een dag of zelfs een héél weekend laten onderdompelen in de wereld die natuurfotografie heet? Sta je open voor nieuwe inzichten en wil je graag meer leren? Je laten inspireren door ‘s werelds beste natuurfotografen?

Ga met ons mee op een 2-daags, interactief evenement gericht op niets anders dan natuurfotografie. Macro-, landschaps-, natuur-, wildlife- en creatieve fotografie. We delen technieken, trucs en geheimen met je die je moet weten om perfecte natuurfoto’s te maken. Onze ervaren eersteklas natuurfotografen en fotojournalisten van over de hele wereld leren je de fijne kneepjes van natuurfotografie. We weten zeker dat je na het zien van alle lezingen staat te trappelen om met jouw camera naar buiten te gaan en direct met alles wat je hebt geleerd in de natuur wilt gaan oefenen.

Op zaterdag 11 en zondag 12 november 2023 vindt het Nature Talks Fotofestival weer plaats. We beloven dat het een leerzame, interessante en gezellige editie wordt met topsprekers uit binnen- en buitenland. Meer informatie volgt vanaf september. Houd dus vooral onze website in de gaten.

Marsel van Oosten Nature Talks Photo Festival 2020

De verschillende programma onderdelen

Bij Nature Talks Photo Festival draait alles om inspiratie, educatie en conservation fotografie. Deze thema’s zijn in ons hele programma verweven. De verschillende fotografen vertellen hun verhaal, geven hun geheimen en delen hun mooiste foto’s. Onderstaande programma onderdelen komen tijdens het Nature Talks Photo Festival aan bod.

1. Inspirational talks

Waar halen foto- en videografen hun inspiratie vandaan en wat maken ze achter de schermen mee? Op welke beelden zijn zij het meest trots? Wat is hun visie? Wat kunnen we leren van het gedrag van een dier of van de omgeving, zodat je een beter beeld maakt? Dit zijn slechts een aantal van de vragen die tijdens de diverse inspirerende lezingen aan bod komen.

 

Foto van twee apen gemaakt door fotograaf Marsel van Oosten bij Nature Talks Fotofestival

2. Educational talks

Soms lijkt het wel of die fotograaf alle geluk van de wereld heeft gehad bij het maken van die ene topplaat. En dat het maken van die waanzinnige prijswinnende foto slechts een kwestie van pure mazzel was. Dat het puur toeval is dat ze altijd op het goede moment op de perfecte plaats aanwezig zijn. 

Maar klopt dat beeld eigenlijk wel? Onze fotografen/sprekers vertellen tijdens onze leerzame lezingen hoe zij tot bepaalde foto’s, video’s of documentaires komen. Hoe bereiden zij zich voor? Waar moet je rekening mee houden? En wanneer krijg je welke resultaten? Onze fotografen/sprekers delen hun ‘geheimen’ met jou en geven je praktische tips & tricks, zodat jij al die kennis direct in de praktijk kan toepassen. 

 

Andrew-Parkinson-Nature-Talks-Photo-Festival

3. Conservation photography

Wie ons festival vaker heeft bezocht weet wat voor een toppers de afgelopen jaren hebben gesproken en dat ze altijd boeiende en indringende verhalen hadden die je vaak alleen op tv ziet. Verhalen die raken, mind blowing zijn en die je nog jaren bijblijven.

Conservatiefotografie is een combinatie van natuurfotografie en meer journalistieke fotografie. Veel van onze fotografen/sprekers zetten zich in om met hun foto’s de natuur te beschermen en behouden. Iedereen weet het, onze natuur en planeet worden bedreigd. Onder andere door de afname van biodiversiteit, overexploitatie en klimaatverandering. Veel dier- en plantensoorten worden met uitsterven bedreigd, onze regenwouden worden verwoest en de ijskappen smelten. Met hun fotografie en vaak grotere fotoprojecten willen de conservatiefotografen deze bedreigingen tegengaan.

Onze sprekers vertellen je alles over hun foto-en filmprojecten. Vragen als: hoe pak je zo’n project aan, wat is de motivatie van de fotograaf en wat is de rol van storytelling bij dit soort projecten en succesverhalen komen tijdens deze lezingen aan bod. En soms, soms ook een traan… 

Jo-Anne McArthur Cameroon Nature Talks Photo Festival
Johan Lolos Nature Talks Photo Festival 2020 on the top of the Mountain

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!