Nature Talks Natuurfotografie Festival
Zaterdag 9 & Zondag 10 november, 2024

 

Kun je niet? Kijk dan online thuis (terug)

Mis het niet!

Wil je je een dag of zelfs een héél weekend laten onderdompelen in de wereld die natuurfotografie heet? Je laten inspireren door ‘s werelds beste natuurfotografen? Sta je open voor nieuwe inzichten en wil je graag meer leren? Ga met ons mee op een 2-daags, interactief evenement gericht op niets anders dan natuurfotografie. Macro-, landschaps-, natuur-, wildlife- en creatieve fotografie. We delen technieken, trucs en geheimen met je die je moet weten om perfecte natuurfoto’s te maken. Onze ervaren eersteklas natuurfotografen en fotojournalisten van over de hele wereld leren je de fijne kneepjes van natuurfotografie. We weten zeker dat je na het zien van alle lezingen staat te trappelen om met jouw camera naar buiten te gaan en direct met alles wat je hebt geleerd in de natuur wil gaan oefenen.

Op zaterdag 9 en zondag 10 november 2024 vindt het Nature Talks Fotofestival weer plaats. We beloven dat het een leerzame, interessante en gezellige editie wordt met topsprekers uit binnen- en buitenland.

Bezoek gratis* ons fotofestival
En wat het nog completer maakt… Je kunt ons fotofestival gratis bezoeken. Nou ja, gratis. Wanneer je een dagticket voor het live programma koopt, krijg je het totaalbedrag meteen als waardebon retour voor de aankoop van een nieuw te boeken fotoreis! Verder ontvangen de bezoekers van het live evenement een consumptiemunt voor een borrel in het fotografencafé. Sluit het leerzame en inspirerende festival gezellig met elkaar af onder genot van een hapje en drankje. De munt kan overigens niet eerder op de dag worden gebruikt of worden ingewisseld.

Wat is inbegrepen bij een festivalticket?
Een dagticket voor het festival schaf je aan voor € 45,- en een weekendticket voor € 80,-. Je hebt hiermee toegang tot alle lezingen in het hoofdprogramma (inspiratie, educatie en conservatie). Ook is bij het festivalticket toegang tot het Fotoreis Theater inbegrepen, in het Fotoreis Theater kun je genieten van de fotoreis presentaties en je vragen bij de informatiestand stellen. Verder is het bezoeken van de NPOTY foto expositie inbegrepen. Wil je een leerzame masterclass boeken? Dat is geen onderdeel van je festivalticket en hiervoor geldt een additioneel tarief (prijzen vanaf € 49,-).

Online (terug)kijken
Kun je op 9 en/of 10 november niet, of wil je de lezingen lekker thuis vanaf de bank bekijken, dan kun je een online ticket kopen. Je krijgt dan direct 50% van je bestede bedrag als waardebon retour voor de aankoop van een nieuw te boeken fotoreis!

*Maximaal 1 waardebon per persoon t.w.v. het live festivalticket. Als je bijvoorbeeld voor de hele fotoclub festivaltickets koopt, ontvang je per persoon (per gekocht festivalticket) een waardebon die je voor een nieuw te boeken fotoreis kunt verzilveren. Je kunt de waardebon niet met terugwerkende kracht – dus voor een al geboekte fotoreis – gebruiken.

Marsel van Oosten Nature Talks Photo Festival 2020
Nature Talks Photo Festival 2023 twee vosjes

Kun je niet komen? Of heb je niet alle lezingen kunnen bijwonen? Niet getreurd! Laat je vanuit thuis of waar je je ook bevindt heerlijk onderdompelen in de fascinerende wereld van de natuurfotografie. Vier weken na het festival kun je met jouw online festivalticket, waar en wanneer je maar wil, alles nog tot zes maanden na het evenement terugkijken.

De afgelopen maanden zijn we keihard bezig geweest om een sensationeel en verbluffend foto-event uit de grond te stampen. Lees hieronder hoe je in het weekend naar hartenlust inspirerende en leerzame lezingen, masterclasses van nationale en internationale topfotografen kunt volgen en presentaties kunt bijwonen van onze reisleiders. Wij hebben er, samen met de fotografen, in ieder geval alles aan gedaan aan om er een fantastisch foto-evenement van te maken. Dit wil je zeker niet missen! En het mooie is, je hoeft niks te missen en zelfs het weekend niet aanwezig te zijn, aangezien alles door een professionele filmer wordt opgenomen. Je kunt de lezingen 6 maanden lang onbeperkt terugkijken. 

Emanuele Biggi Nature Talks Photo Festival 2020

De verschillende programma onderdelen

Bij Nature Talks Photo Festival draait alles om inspiratie, educatie en conservation fotografie. Deze thema’s zijn in ons hele programma verweven. De verschillende fotografen vertellen hun verhaal, geven hun geheimen en delen hun mooiste foto’s. Onderstaande programma onderdelen komen tijdens het Nature Talks Photo Festival aan bod.

 

1. Inspirational talks

Waar halen foto- en videografen hun inspiratie vandaan en wat maken ze achter de schermen mee? Op welke beelden zijn zij het meest trots? Wat is hun visie? Wat kunnen we leren van het gedrag van een dier of van de omgeving, zodat je een beter beeld maakt? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die tijdens de diverse inspirerende lezingen aan bod komen.

 

Foto van twee apen gemaakt door fotograaf Marsel van Oosten bij Nature Talks Fotofestival

2. Educational talks

Soms lijkt het wel of die fotograaf alle geluk van de wereld heeft gehad bij het maken van die ene topplaat. En dat het maken van die waanzinnige prijswinnende foto slechts een kwestie van pure mazzel was. Dat het compleet toevallig is dat ze altijd op het goede moment op de perfecte plaats aanwezig zijn. 

Maar klopt dat beeld eigenlijk wel? Onze fotografen/sprekers vertellen tijdens onze leerzame lezingen hoe zij tot bepaalde foto’s, video’s of documentaires komen. Hoe bereiden zij zich voor? Waar moet je rekening mee houden? En wanneer krijg je welke resultaten? Onze fotografen/sprekers delen hun ‘geheimen’ met jou en geven je praktische tips & tricks, zodat jij al die kennis direct in de praktijk kan toepassen. 

 

Andrew-Parkinson-Nature-Talks-Photo-Festival

3. Conservation photography

Wie ons festival vaker heeft bezocht weet wat voor toppers de afgelopen jaren hebben gesproken en dat ze altijd boeiende en indringende verhalen hadden die je vaak alleen op tv ziet. Verhalen die raken, mind blowing zijn en die je nog jaren bijblijven.

Conservatiefotografie is een combinatie van natuurfotografie en meer journalistieke fotografie. Veel van onze fotografen/sprekers zetten zich in om met hun foto’s de natuur te beschermen en behouden. Iedereen weet het, onze natuur en planeet worden bedreigd. Onder andere door de afname van biodiversiteit, overexploitatie en klimaatverandering. Veel dier- en plantensoorten worden met uitsterven bedreigd, onze regenwouden worden verwoest en de ijskappen smelten. Met hun fotografie en vaak grotere fotoprojecten willen de conservatiefotografen deze bedreigingen tegengaan.

Onze sprekers vertellen je alles over hun foto- en filmprojecten. Ze gaan onder andere in op de volgende vragen: hoe pak je zo’n project aan, wat is de motivatie van de fotograaf en wat is de rol van storytelling bij dit soort projecten. Verder komen er tijdens deze lezingen ook succesverhalen aan bod. En soms, soms ook een traan… 

Jo-Anne McArthur Cameroon Nature Talks Photo Festival

4. Fotoreis Theater (*gratis)

Wat ons festival nog specialer maakt, is de aanwezigheid van ons enthousiaste team van reisleiders. Enkele reisleiders zijn beschikbaar op onze reisstand en/of geven boeiende lezingen over onze adembenemende bestemmingen. Aarzel niet om inspiratie op te doen en kennis te maken met onze reisleiders. Heb je altijd al gedroomd van een reis naar Japan, de Lofoten, het Isle of Mull, India, Madagaskar of andere fantastische bestemmingen? Ontmoet onze reisleiders, laat je inspireren en stel al je vragen na de presentatie. Bovendien zijn onze reisleiders aanwezig tijdens het diner op zaterdagavond. Je kunt een dinerticket kopen en gezellig aanschuiven.

Deze inspirerende lezingen zijn gratis te bezoeken, nou ja, bijna gratis. Voor slechts €3,50 kun je de lezingen bijwonen, en hiervoor ontvang je een consumptiemunt voor koffie, thee of fris. Daarom zeggen we dat je er bijna gratis naartoe kunt.

Naast het bijwonen van deze lezingen kun je ook de foto-expositie van Nature Photographer of the Year bezoeken. Hier hangen meer dan 80 prachtige foto’s die prijzen hebben gewonnen tijdens de Nature Photographer of the Year fotowedstrijd 2024. De prijsuitreiking vindt op zaterdagmiddag 9 november plaats.

Fotoreis-Finland-twee-vechtende-welpen
Autumn hide Emanuele Biggi Nature Talks Photo Festival

5. Masterclasses (additioneel tarief)

Wil je verdieping in je fotografie? En de fijne kneepjes van de experts leren? Tijdens deze masterclass delen ervaren fotografen in ongeveer 2/2,5 uur hun geheimen met je. Om aan een masterclass deel te nemen betaal je een additioneel tarief. 

Kijk hier voor verdere informatie en wie er welke masterclass geeft.

Johan Lolos Nature Talks Photo Festival 2020
Logo Nature Photogapher of the Year

6. Publieksprijs Nature Photographer of the Year (NPOTY)

Op zaterdag 11 november vind de feestelijke uitreiking van de Nature Photographer of the Year-award plaats. Maar ook hebben wij een publieksprijs. Want de jury kan slechts 61 winnaars kiezen uit de maar liefst 21.000 ingestuurde beelden. Tijdens het NatureTalks Photo Festival kan jij als deelnemer stemmen op jouw favoriete foto. Met jouw stem kiezen we de winnaar van de NPOTY 2023 publieksprijs! Wie wordt de winnaar?! Jij bepaalt!

NPOTY foto-expositie

7. Bezoek de fotoexpositie van de Nature Photographer of the Year 2023 prijswinnaars (inbegrepen bij het programma)
Op zaterdagmiddag 11 november 2023 vindt de prijsuitreiking plaats van de Nature Photographer of the Year-contest 2023! Na de prijsuitreiking wordt de fotoexpositie met de prijswinnende beelden geopend. Bewonder tijdens de prachtige expositie de ruim 80 foto’s van de winnaars. De expositie is gratis te bezoeken voor bezoekers met een festivalticket. Ook voor de bezoekers met alleen een ticket voor het Fotoreis Theater is de expositie inbegrepen.

 

NPOTY foto-expositie

8. Nature Talks gaat ook online. Hoe gaat het in z’n werk?

Nature Talks biedt je inspirerende en leerzame lezingen aan op zaterdag 11 en zondag 12 november 2023. Je kunt de lezingen bijvoorbeeld vanaf de bank kijken, of waar je ook bent, je hoeft er niet voor op pad. Beide dagen hebben we een ander programma, wil je geen lezing missen, dan adviseren we je om een weekendticket te kopen. Maar je kunt natuurlijk ook een ticket kopen voor één van deze twee dagen. Na aankoop van jouw ticket ontvang je van ons, 4 weken na het festival in Ede, per e-mail een toegangscode waarmee je inlogt en de lezingen kunt bekijken.

Makkelijk om in te loggen en mee te doen

Om deel te nemen aan Nature Talks Online heb je geen technische computerkennis nodig. Wel moet je jouw e-mailadres en wachtwoord onthouden ;-). Na het inloggen kun je 1 pagina bezoeken en daar staan alle presentaties voor je klaar. De layout heeft wel wat weg van een Youtube pagina waar je ook de diverse filmpjes ziet staan.

Je kunt op elk moment inloggen en bent dus niet gebonden aan vaste tijden. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk en volg de sessies vanuit je heerlijk zittende stoel met natuurlijk lekkere versnaperingen. Zet die popcorn maar klaar. Let Nature Talk!
Kijktip: Gebruik je HDMI kabel van jouw laptop of PC naar jouw TV en genieten maar. Zo hoef je niet achter jouw laptop of tablet te zitten. Of installeer een video app op jouw SmartTv en veel kijkplezier!

Federico Veronesi Nature talks Online Photo Festival

De sprekers

Wij zijn trots op onze sensationele line-up van sprekers, uit binnen- en buitenland, tijdens ons fotofestival.

Een breed scala aan genres komt dit fotofestival weekend aan bod: van macro-, landschaps- en wildlife-fotografie tot storytelling. Iedere fotograaf heeft zo zijn/haar eigen ervaring en achtergrond. De een fotografeert voor National Geographic, de ander presenteert tv-programma’s en weer anderen publiceren boeken.

Laat je door deze toppers inspireren en leer van de experts. De fotografen geven namelijk hun geheimen prijs en delen praktische tips & tricks met je. Ook worden er zoals je van ons gewend bent indrukwekkende verhalen op het gebied van conservatie/natuurbehoud verteld.

Tin Man Lee (USA/CHN) | Zondag lezing | Kijktip

Tin Man Lee (USA/CHN) | Zondag lezing | Kijktip

Wildlife photographer and Youtuber

Ellen  Cuylaerts (BEL) | Zondag lezing | Kijktip

Ellen Cuylaerts (BEL) | Zondag lezing | Kijktip

Underwater photographer, conservation journalist and Unesco

Gheorghe Popa (ROM) | Zondag lezing

Gheorghe Popa (ROM) | Zondag lezing

Landscape photographer

Stefan Gerrits (NED/FIN) Zaterdag lezing

Stefan Gerrits (NED/FIN) Zaterdag lezing

Nature Photographer

Ruben Smit (NED) | Zaterdag lezing afsluiter| Kijktip

Ruben Smit (NED) | Zaterdag lezing afsluiter| Kijktip

Movie maker and nature photographer

Jacquie Matechuk (CAN) | Zaterdag lezing

Jacquie Matechuk (CAN) | Zaterdag lezing

Photojournalist, Sports and Wildlife Photographer

Nando Harmsen (NED) | Zaterdag lezing

Nando Harmsen (NED) | Zaterdag lezing

Nature Photographer

David Maitland (ENG/SCH) | Zondag lezing

David Maitland (ENG/SCH) | Zondag lezing

Wildlife & Science Photographer, Author & Teacher

Marco Gaiotti (ITA) | Zaterdag lezing

Marco Gaiotti (ITA) | Zaterdag lezing

Nature & Wildlife Photographer

Manon Bruijn (NED) | Zondag lezing

Manon Bruijn (NED) | Zondag lezing

Nature & Wildlife Photographer

Andrea Gulickx (NED) || Zaterdag lezing

Andrea Gulickx (NED) || Zaterdag lezing

Nature Photographer

Matthew Maran (ENG) | Zaterdag lezing

Matthew Maran (ENG) | Zaterdag lezing

Wildlife photographer and movie-and documentary maker

Yvette van Bommel (NED) | Zondag Lezing

Yvette van Bommel (NED) | Zondag Lezing

Nature photographer

Lennart Verheuvel (NED) | Zaterdag lezing

Lennart Verheuvel (NED) | Zaterdag lezing

Nature photographer

Felix Heintzenberg (GER/SWE) | Zondag lezing

Felix Heintzenberg (GER/SWE) | Zondag lezing

Nature photographer

Joan de La Malla (ESP) | Zondag lezing | Kijktip

Joan de La Malla (ESP) | Zondag lezing | Kijktip

Conservation photographer and photojournalist

Masterclasses


Tijdens het Nature Talks Fotofestival weekend worden er door professionele topfotografen diverse masterclasses gegeven. Deze fotografen maken niet alleen de prachtigste natuurfoto’s, maar bijvoorbeeld ook films en verkopen hun “stories” aan media of andere klanten.

Deze masterclasses geven je verschillende inzichten waardoor jij je als fotograaf verder kunt ontwikkelen. Wat is het creatieve proces dat achter die prachtige foto’s schuilt? Met welke apparatuur wordt gewerkt? Hoe bereiden zij zich voor en welke (speciale) technieken worden toegepast? Wil je verdieping in je fotografie en in je skills? Of heb je een vraag over een bepaald onderwerp? Wil je de ‘geheimen’ van de experts weten? En van hun de fijne kneepjes leren? Dan is dit je kans.

Tijdens deze masterclasses wordt natuurfotografie door de toppers uitgelegd. Je krijgt alles van ze te horen en als dat nog niet genoeg is kun je de fotograaf ook nog eens het hemd van het lijf vragen!

De masterclasses zijn live, kleinschalig en educatief voor maximaal 30 mensen per sessie. Hierdoor kun je veel van je vragen stellen en is de interactie met de fotograaf gegarandeerd!

Tin Man Lee (USA)| Zaterdag Masterclass

Tin Man Lee (USA)| Zaterdag Masterclass

Nando Harmsen (NED) | Zaterdag Masterclass

Nando Harmsen (NED) | Zaterdag Masterclass

Elles Rijsdijk (NED| Zondag Masterclass

Elles Rijsdijk (NED| Zondag Masterclass

Matthew Maran (ENG)| Zondag Masterclass

Matthew Maran (ENG)| Zondag Masterclass

Fotoreis Theater: Nature Talks Fotoreislezingen (*gratis)

Wat ons festival nog specialer maakt, is de aanwezigheid van ons toegewijde team van reisleiders. Enkele reisleiders zullen beschikbaar zijn op onze reisstand en/of zullen boeiende lezingen geven over onze adembenemende bestemmingen. Aarzel niet om inspiratie op te doen en kennis te maken met onze reisleiders. Heb je altijd al gedroomd van een reis naar Japan, de Lofoten, het Isle of Mull, India, Madagascar of andere fantastische bestemmingen? Ontmoet onze reisleiders, laat je inspireren en stel al je vragen na de presentatie. Bovendien zullen onze reisleiders aanwezig zijn tijdens het diner op zaterdagavond

Hieronder vind je een selectie van de sprekers. Deze lezingen zijn gratis te bezoeken, nou ja, bijna gratis. *Voor slechts €3,50 kun je de lezingen bijwonen, en hiervoor ontvang je een consumptiemunt voor koffie, thee of een frisdrank. Daarom zeggen we dat je er bijna gratis naartoe kunt. Naast het bijwonen van deze lezingen kun je ook de foto-expositie van Nature Photographer of the Year bezoeken. Hier hangen meer dan 70 prachtige foto’s die prijzen hebben gewonnen tijdens de Nature Photographer of the Year fotowedstrijd 2023, waarvan de prijsuitreiking op zaterdagmiddag zal plaatsvinden.

 

Zaterdag:

Nando Harmsen

Nando Harmsen

Noorwegen

Marco Gaiotti

Marco Gaiotti

Japan

Jaap la Brijn

Jaap la Brijn

Finland maart en mei reis

Peter van der Veen

Peter van der Veen

Finland

Ed van Loon

Ed van Loon

India

Jaap la Brijn

Jaap la Brijn

Ultime Fronteira

Jonathan Vandevoorde

Jonathan Vandevoorde

USA

Zondag:

Jonathan Vandevoorde

Jonathan Vandevoorde

USA

Marco Gaiotti

Marco Gaiotti

Spitsbergen

Jeffrey Jacobs

Jeffrey Jacobs

Madagaskar

Erik Ruiterman

Erik Ruiterman

Spanje

Peter van der Veen

Peter van der Veen

Finland

Benjamin Smail

Benjamin Smail

Gambia

Erik Joosten

Erik Joosten

Brazilie

Nando Harmsen (NED)

Nando Harmsen (NED)

Landscape Photographer

Rudmer Zwerver (NED)

Rudmer Zwerver (NED)

Costa Rica

Gelada bij een waterval in Ethiopië

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!