NatureTalks Online Photo Festival

On Demand

BELEEF HET MEE!
*Inclusief maanden onbeperkt terugkijken!* 

Laat je vanuit thuis of waar je je ook bevindt heerlijk onderdompelen in de fascinerende wereld van de natuurfotografie. Kijk direct na aankoop van je festivalticket  wanneer jij wilt en kijk alles nog tot twee maanden na het event terug waar en wanneer jij dat wil.

De afgelopen maanden zijn we keihard bezig geweest om een sensationeel en verbluffend foto-event uit de grond te stampen. En ook de standhouders van de virtuele beursvloer pakken flink uit met leuke aanbiedingen.

Lees hieronder hoe je in het weekend van 13 en 14 maart 2021 naar hartenlust inspirerende en leerzame lezingen, webinars, masterclasses en live Q&A’s van nationale en internationale topfotografen online kunt volgen. Zie je jezelf ook al rondlopen op de virtuele beursvloer? Wij hebben er, samen met de fotografen en standhouders, in ieder geval alles aan gedaan aan om er een fantastisch online foto-event van te maken. Dit wil je zeker niet missen! En het mooie is, je hoeft niks te missen of dat weekend aanwezig te zijn aangezien alles is opgenomen en je kunt het nog maanden onbeperkt terugkijken. Hetgeen wel live is zijn de vragensessies met de sprekers.

Emanuele Biggi Nature Talks Photo Festival 2020

Nature-Talks gaat online. Hoe gaat het in z’n werk?

Nature-Talks biedt je inspirerende en leerzame lezingen, webinars en live Q&A’s aan op zaterdag 13 en zondag 14 maart. Dit alles is te volgen vanuit thuis, je hoeft er niet voor op pad. Beide dagen hebben we een ander programma, zodat je een weekendticket kunt kopen. Maar je kunt ook een ticket kopen voor één van deze twee dagen. Na aankoop van jouw ticket ontvang je van ons – op maandag 7 december – per e-mail een weblink waarmee je inlogt tijdens het event. Je kunt alles tot en met 1 juni 2021 terugkijken, en bij de aankoop van een weekendticket zelfs tot en met 30 juni 2021! Je krijgt zelfs voor je geboekte ticket een waardebon – ter waarde van jouw ticketprijs – voor al onze fotoreizen en fotoworkshops

Makkelijk om in te loggen en mee te doen

Om deel te nemen aan Nature-Talks heb je geen technische computerkennis nodig. Wel moet je jouw e-mailadres en wachtwoord onthouden ;-). Na het inloggen kun je 1 pagina bezoeken en daar staan alle presentaties en live Q&A’s voor je klaar. De layout heeft wel wat weg van een Youtube pagina waar je ook de diverse filmpjes ziet staan.

Je kunt op elk moment inloggen en bent dus niet gebonden aan vaste tijden (op de live Q&A’s, masterclasses en foto-reviews na). Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk en volg de sessies vanuit je heerlijk zittende stoel met natuurlijk lekkere versnaperingen. Zet die popcorn maar klaar. Let Nature Talk!
Kijk TIP: Gebruik je HDMI kabel van jouw laptop of PC naar jouw TV en genieten maar. Zo hoef je niet achter jouw laptop of tablet te zitten.

Federico Veronesi Nature talks Online Photo Festival

De verschillende programma onderdelen

Bij Nature Talks Photo Festival draait alles om inspiratie, educatie en conservation fotografie. Deze thema’s zijn in ons hele programma verweven. De verschillende fotografen vertellen hun verhaal, geven hun geheimen en delen hun mooiste foto’s. Onderstaande programma onderdelen komen tijdens het Online Nature Talks Photo Festival aan bod.

1. Inspirational talks

Waar halen foto- en videografen hun inspiratie vandaan en wat maken ze achter de schermen mee? Op welke beelden zijn zij het meest trots? Wat is hun visie? Wat kunnen we leren van het gedrag van een dier of van de omgeving, zodat je een beter beeld maakt? Dit zijn slechts een aantal van de vragen die tijdens de diverse inspirerende lezingen aan bod komen.

Bekijk hier het inspiratie programma.

Foto van twee apen gemaakt door fotograaf Marsel van Oosten bij Nature Talks Fotofestival

2. Educational talks

Soms lijkt het wel of die fotograaf alle geluk van de wereld heeft gehad bij het maken van die ene topplaat. En dat het maken van die waanzinnige prijswinnende foto slechts een kwestie van pure mazzel was. Dat het puur toeval is dat ze altijd op het goede moment op de perfecte plaats aanwezig zijn. 

Maar klopt dat beeld eigenlijk wel? Onze fotografen/sprekers vertellen tijdens onze leerzame lezingen hoe zij tot bepaalde foto’s, video’s of documentaires komen. Hoe bereiden zij zich voor? Waar moet je rekening mee houden? En wanneer krijg je welke resultaten? Onze fotografen/sprekers delen hun ‘geheimen’ met jou en geven je praktische tips & tricks, zodat jij al die kennis direct in de praktijk kan toepassen. En wat het leuke is: luister de lezingen nog een paar keer terug en verbeter je fotografische skills!


Bekijk hier het educatieve programma.

Andrew-Parkinson-Nature-Talks-Photo-Festival

3. Conservation photography

Wie ons festival vaker heeft bezocht weet wat voor een toppers de afgelopen jaren hebben gesproken en dat ze altijd boeiende en indringende verhalen hadden die je vaak alleen op tv ziet. Verhalen die raken, mind blowing zijn en die je nog jaren bijblijven.

Conservatiefotografie is een combinatie van natuurfotografie en meer journalistieke fotografie. Veel van onze fotografen/sprekers zetten zich in om met hun foto’s de natuur te beschermen en behouden. Iedereen weet het, onze natuur en planeet worden bedreigd. Onder andere door de afname van biodiversiteit, overexploitatie en klimaatverandering. Veel dier- en plantensoorten worden met uitsterven bedreigd, onze regenwouden worden verwoest en de ijskappen smelten. Met hun fotografie en vaak grotere fotoprojecten willen de conservatiefotografen deze bedreigingen tegengaan.

Onze sprekers vertellen je alles over hun foto-en filmprojecten. Vragen als: hoe pak je zo’n project aan, wat is de motivatie van de fotograaf en wat is de rol van storytelling bij dit soort projecten en succesverhalen komen tijdens deze lezingen aan bod. En soms, soms ook een traan… 

Bekijk hier het conservation programma.

Jo-Anne McArthur Cameroon Nature Talks Photo Festival

4. Live Q&A’s

Tijdens het festival weekend zijn er op beide dagen meerdere live Q&A sessies met verschillende sprekers. Deze tijden staan vast en hier kan je bij zijn. Stel tijdens de live Q&A’s die vraag die je altijd al hebt willen stellen. 

Het is natuurlijk wel handig dat je voor deze Q&A’s de lezing van desbetreffende fotograaf hebt gezien waardoor je verdiepende vragen kunt stellen. Maar stel ook gerust vragen die niet gerelateerd zijn aan een lezing. De fotografen/sprekers vinden dit vaak het leukste onderdeel om zo met hun fans te kletsen. Dit geeft ze een energie-boost en inspiratie!

Lukt het je niet om aanwezig te zijn bij de Q&A maar wil je dat je vraag wel wordt gesteld en behandeld dan kan dat natuurlijk ook. Mail ons dan vooraf jouw vraag. Onze dagvoorzitter stelt jouw vraag dan aan de spreker(s). De live Q&A’s worden namelijk opgenomen zodat jij het later kunt terugkijken.

Bekijk hier wie er een live Q&A geeft.

Jo-Anne McArthur Cameroon Nature Talks Photo Festival

5. Foto reviews

Herken je dit? Je maakt mooie beelden, maar wil deze foto’s met een professionele fotograaf bespreken. Wij hebben meerdere fotografen die je hierbij kunnen helpen. Een daarvan is Marsel van Oosten. Winnaar Wildlife Photographer of the Year 2019. Wat vindt Marsel van jouw beelden? Heeft hij eventuele tips & tricks? Of misschien heb je zelf een concrete vraag? Topfotograaf Marsel van Oosten krijgt bijna dagelijks zulke vragen. Hij geeft je tijdens deze foto-reviews feedback op jouw foto’s.

Hoe het werkt? Je stuurt ons digitaal 1 of maximaal 2 beelden waarover je een vraag hebt of tips & tricks wilt ontvangen. De instructie ontvang je na jouw boeking. Jouw foto’s worden vervolgens besproken in een besloten groepssessie (met degenen die zich hiervoor hebben aangemeld en anoniem is mogelijk). 

De sessie duurt 3 uur en er is plek voor maximaal 25 personen. In deze sessie worden alle ingezonden beelden besproken. Ook bewerkt Marsel de beelden en laat je zien hoe een foto kan transformeren. Je leert veel van hoe topfotograaf, zoals Marsel, naar de verschillende beelden van de deelnemers kijkt. Elkaars beelden bekijken en bespreken is erg leerzaam. 

Dus schroom niet en meld je hiervoor aan. Zorg voor een webcam en microfoon voor live interactie met Marsel. VOL=VOL

Bekijk hier wie er een foto review geeft.

olifant bij waterval Marsel van Oosten Nature Talks Photo Festival

IJsgrot gemaakt door fotograaf Marsel van Oosten bij Nature Talks Fotofestival
Autumn hide Emanuele Biggi Nature Talks Photo Festival

6. Masterclasses

Wil je verdieping in je fotografie? En de fijne kneepjes van de experts leren? Tijdens deze masterclass delen ervaren fotografen in ongeveer 2,5 uur hun geheimen met je. Ontdek bijvoorbeeld hoe Emanuelle Biggi in het veld werkt.
Of leer van Johan Lolos hoe je je Instagram een boost geeft en waarom je het absoluut voor je bedrijf moet gebruiken als je een fotograaf bent.

Bekijk hier wie er masterclasses geven.

Johan Lolos Nature Talks Photo Festival 2020
Virtuele beursvloer Nature Talks Photo Festival
7. Virtuele beursvloer

Net als bij ons jaarlijks event hebben we een beursvloer met standhouders. Dit jaar is de beursvloer virtueel. Surf en klik rond op de digitale beursvloer waar veel bekende merken aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld Sony, Fuji, Nikon en Degreef & Partner. De standhouders geven je uitleg over hun nieuwste snufjes en je kan ze al jouw vragen stellen via de live-chat / webcam. Ook geven ze presentaties over hun producten. Bovendien zijn er dit weekend unieke beursaanbiedingen waarvan je kunt profiteren.

 

Nature Talks Photo Festival Fuji
Degreef en Partner Nature Talks Photo Festival Fotobeurs
Nature Talks Photo Festival Sony
Nikon logo Nature Talks Photo Festival
Sigma Nature Talks Photo Festival Fotobeurs
Logo Nature Photogapher of the Year

8. Publieksprijs Nature Photographer of the Year (NPOTY)

Op zaterdag 12 december vond de feestelijke uitreiking van de Nature Photographer of the Year-award plaats. Helaas was dat dit jaar online en niet tijdens ons festival. Maar wat wel leuk is dat we dit jaar met een publieksprijs komen! De jury kan slechts 61 winnaars kiezen uit de maar liefst 19.547 ingestuurde beelden.Tijdens Nature-Talks Photo Festival Online kan jij als deelnemer stemmen op jouw favoriete foto. Met jouw stem kiezen we de winnaar van de NPOTY 2020 publieksprijs! Wie wordt de winnaar?!

Top 14 redenen waarom je ons Nature-Talks Photo Festival niet wilt missen

Nature Talks Online Photo Festival
 1. Masterclasses, webinars, foto reviews, live Q&A sessies en lezingen door 25 nationale en internationale top natuurfotografen waarbij je antwoord krijgt op al jouw vragen;
 2. Je hebt ruim 40 uur aan videomateriaal ter beschikking;
 3. Kan je dit weekend niet? Geen probleem! Je hoeft niks te missen! Kijk alles op je gemak terug tot 1 juni 2021 en bij een weekendticket zelfs tot en met 30 juni 2021 op een moment dat het jou het beste uitkomt;
 4. Alle sessies kan je zien met of zonder Nederlandse/Engelse ondertiteling;
 5. Krijg een kortingscode ter waarde van de ticketprijs, deze code is te verzilveren bij al onze fotoreizen en fotoworkshops;
 6. Elke sessie is online te volgen van waar jij maar wilt. Volledig Covid-19 proof. Geniet van het echte festivalsfeertje. maar dan vanuit jouw eigen huiskamer. Ga lekker zitten, pak een lekkere bak koffie, een heerlijke koek en geniet van alle sprekers en sessies;
 7. Leer en maak kennis met alle ins en outs van natuurfotografie en kies uit de verschillende programma’s waarvan jij alles wilt weten: educatie, inspiratie en/of conservatie;
 8. Laat de pro’s hun geheimen ontrafelen tijdens hun live Masterclasses;
 9. Laat jouw foto’s reviewen, doe eindeloze inspiratie op en ontdek nieuwe invalshoeken;
 10. Breng jouw creativiteit naar voren, waarvan je niet wist dat je die had!
 11. Surf en klik rond op de virtuele beursvloer met topmerken die uitleg over hun nieuwste snufjes geven. En stel ze al jouw vragen via de live-chat/webcam;
 12. Connect virtueel met andere fotografen over de hele wereld;
 13. Stem voor de publieksprijs voor Nature Photographer of the Year fotowedstrijd 2020;
 14. Doe een goede daad! Steun sprekers en enkele goede doelen in deze moeilijke Corona-tijden.
Johan Lolos Nature Talks Photo Festival 2020 on the top of the Mountain

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!