Datum en Prijs

Inspirerend en leerzaam programma
Terug van weggeweest! Op zaterdag 9 en zondag 10 november 2024 vindt het Nature Talks Fotofestival weer plaats. We beloven dat het een leerzame, interessante en gezellige editie wordt met topsprekers uit binnen- en buitenland. Naast dat er elke festivaldag 8 (inter)nationale topfotografen een lezing verzorgen, organiseren we onder andere ook masterclasses (additioneel tarief) en portfolioreviews (additioneel tarief) en zijn bijna al onze reisleiders aanwezig. Een aantal hiervan vertelt iets over zijn/haar fotoreis in het Fotoreis Theater.  
 

De verschillende programma onderdelen
Onderstaand een korte uitleg van de programma onderdelen. Bij de ticketinformatie gaan we hier nog uitgebreider op in.

– Lezingen tijdens het Foto Festival
je kunt het Nature Talks Fotofestival één dag of twee dagen bezoeken. Een festivalticket voor 1 dag kost € 45,- en een weekendticket € 80,-. Met dit festivalticket krijg je toegang tot de lezingen (in het hoofdprogramma en tot de presentaties in het Fotoreis Theater) en de NPOTY foto-expositie.
 
– Masterclasses
Wil je een Masterclass volgen, dan boek je die apart tegen een additioneel tarief.
 
– Fotoreis Theater
Ook is het mogelijk om niet het Foto Festival te bezoeken, maar alleen het Fotoreis Theater. Hiervoor schaf je dan een fotoreis theaterticket aan van € 3,50. Je hebt hiermee toegang tot de fotoreis informatiestand, de foto presentaties en de NPOTY foto-expositie.
 
De verschillende tickets
 
1. Live festival (met mogelijkheid tot terugkijken)
Dit jaar doen we het iets anders dan anders. We organiseren een live event en een professionele filmer filmt alle lezingen. Je hoeft dus niks te missen! De lezingen die je tijdens het festival hebt gemist kan je alsnog bekijken. Natuurlijk krijg je hierdoor ook de kans om de lezingen thuis nog eens op je gemak terug te kijken.

Schaf je dit extraatje aan, dan ontvang je drie weken na het festival hiervoor een toegangscode. Je houdt een half jaar toegang tot de replay van de lezingen. We vragen hiervoor een kleine bijdrage van 10 euro om de (technische en administratieve) kosten die hiermee gepaard gaan te kunnen dekken. Verder krijg je een kortingscode ter waarde van de ticketprijs, deze code is te verzilveren bij al onze fotoreizen. Let op, maximaal 1 kortingscode per persoon. De korting geldt per persoon per individueel festivalticket. Mocht je bijvoorbeeld een masterclass volgen, dan krijg je over dit bedrag geen korting op een nieuw te boeken fotoreis. Mocht je voor meerdere personen een festivalticket boeken, dan ontvang je meteen een korting op je nieuw te boeken fotoreis voor het bedrag van jouw festivalticket. En wat verder goed is om te weten, als je nu een fotoreis boekt, gaat de korting direct in. Je hoeft dus niet te wachten op het festival tot je korting kan verzilveren.

2. Virtueel festival (online de lezingen bekijken)
Tijdens de corona periode kregen we wel eens de reactie dat men het fijn vond om de lezingen online te kunnen bekijken, omdat zij bijvoorbeeld niet in de gelegenheid waren om naar het Nature Talks Fotofestival te komen. Speciaal hiervoor hebben we dit jaar iets nieuws. Alle lezingen worden door een professionele filmer gefilmd, zodat je deze na het festival thuis kunt terugkijken.

Hiervoor bieden we een online dagticket en een online weekendticket aan. Je ontvangt drie weken na het festival hiervoor een toegangscode. Je houdt een half jaar toegang tot de replay van de lezingen. Verder krijg je een kortingscode ter waarde van de helft van je ticketprijs, deze code is te verzilveren bij al onze fotoreizen. Let op, de 50%  korting geldt per persoon per individueel festivalticket. Mocht je bijvoorbeeld een masterclass volgen, dan krijg je over dit bedrag geen korting op een nieuw te boeken fotoreis. Mocht je voor meerdere personen een festivalticket boeken, dan ontvang je een korting op je nieuw te boeken fotoreis voor 50% van het bedrag van jouw festivalticket.

3. Masterclasses (additioneel tarief)
Tijdens het Nature Talks Fotofestival weekend worden er door professionele topfotografen diverse masterclasses gegeven. Deze fotografen maken niet alleen de prachtigste natuurfoto’s, maar bijvoorbeeld ook films en verkopen hun “stories” aan media of andere klanten. Deze masterclasses geven je verschillende inzichten waardoor jij je als fotograaf verder kunt ontwikkelen. Wat is het creatieve proces dat achter die prachtige foto’s schuilt? Met welke apparatuur wordt gewerkt? Hoe bereiden zij zich voor en welke (speciale) technieken worden toegepast? Wil je verdieping in je fotografie en in je skills? Of heb je een vraag over een bepaald onderwerp? Wil je de ‘geheimen’ van de experts weten? En van hun de fijne kneepjes leren? Dan is dit je kans.

Tijdens deze masterclasses wordt natuurfotografie door de toppers uitgelegd. Je krijgt alles van ze te horen en als dat nog niet genoeg is kun je de fotograaf ook nog eens het hemd van het lijf vragen! De masterclasses zijn live, kleinschalig en educatief voor maximaal 30 mensen per sessie. Hierdoor kun je veel van je vragen stellen en is de interactie met de fotograaf gegarandeerd!

4. Fotoreis Theater (inbegrepen bij het festivalticket & € 3,50 wanneer je alleen het Fotoreis Theater bezoekt)
 Maak kennis met ons enthousiaste team van reisleiders. Ze zijn beschikbaar op onze reisstand, geven boeiende lezingen over fantastische bestemmingen en zijn aanwezig tijdens het zaterdagavonddiner. Heb je altijd al gedroomd van een reis naar Japan, de Lofoten, het Isle of Mull, India, Madagaskar of andere prachtige plekken? Laat je inspireren en stel al je vragen na de presentatie. Toegang tot het Fotoreis Theater en de expositie is inbegrepen wanneer je een festivalticket hebt gekocht. Bezoek je niet ons Nature Talks Fotofestival maar wil je wel van de inspirerende fotopresentaties genieten, dan is de toegang tot het Fotoreis Theater bijna gratis. Voor slechts € 3,50 krijg je namelijk toegang tot het Fotoreis Theater en ontvang je een consumptiemunt voor koffie, thee of een frisdrank. Naast de fotoreispresentaties kun je ook de foto-expositie van Nature Photographer of the Year bezoeken, met meer dan 80 bekroonde foto’s. De prijsuitreiking van deze fotowedstrijd vindt plaats op zaterdagmiddag 11 november.

Weerzien van elkaar
Hoe leuk is het om elkaar weer eens te zien? Het Fotofestival biedt naast het boeiende programma ook een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te zien en om gezellig bij te kletsen. Het dagprogramma sluiten we daarom af met een gezellige borrel met een hapje en een drankje in het fotografencafé waarvoor alle festivalbezoekers bij deze zijn uitgenodigd. De eerste consumptie nemen wij voor onze rekening.

Top 11 redenen waarom je ons live Nature Talks Fotofestival niet wilt missen

Jagende beer gefotografeerd door fotograaf Tin Man Lee voor Nature Talks Fotofestival
 1. Masterclasses, webinars en lezingen van nationale en internationale fotografen waarbij je antwoord krijgt op al je vragen;
 2. Lezingen van onze reisbegeleiders over zijn/haar fotoreis;
 3. Krijg een kortingscode ter waarde van de ticketprijs, deze code is te verzilveren bij al onze fotoreizen;
 4. Geniet van de echte festivalsfeer en het weerzien met elkaar;
 5. Geniet van een hapje en een drankje na afloop van het Nature Talks Fotofestival in het Fotografencafé (eerste consumptie krijg je van ons);
 6. Leer alle ins en outs van natuurfotografie kennen en bezoek de verschillende programma’s waar jij alles van wilt weten: educatie, inspiratie en/of conservatie;
 7. Laat de pro’s hun geheimen ontrafelen tijdens hun live Masterclass.
 8. Laat jouw foto’s reviewen, doe eindeloos veel inspiratie op en ontdek nieuwe invalshoeken;
 9. Stem voor de publieksprijs voor de Nature Photographer of the Year 2023;
 10. Steun een aantal goede (conservatie-)doelen;
 11. Schaf voor slechts 10 euro extra een online ticket aan, zodat je alle 8 lezingen kan (terug)kijken. Of 16 lezingen bij een weekendticket.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!