Uitnodiging Fotowedstrijd NPOTY 2023

De Nature Photographer of the Year 2023 is open tot en met zondag 21 mei 2023 (23:59 uur CEST) voor natuurfotografen wereldwijd. Amateurs en professionals, jong en oud, iedereen is van harte welkom!

Maak tijdens de Nature Photographer of the Year-contest 2023 kans op:

– 25.000 euro aan prijzengeld en expositie tijdens het Nature Talks Photo Festival
Er zijn mooie (cash) geldprijzen te verdienen en alle winnende foto’s, runner-ups en highly commendeds worden ook opgenomen in de Nature Photographer of The Year 2023 expositie. De expositie wordt geopend tijdens het Nature Talks Photo Festival op zaterdag 11 en zondag 12 november 2023. De expositie trekt een jaar lang rond in Nederland en België. Aan het eind van het jaar krijg je jouw expositie foto thuis gestuurd.

– Het steunen van kleinschalige natuurbeschermingsprojecten
Van de opbrengst van de deelnemersgelden doneren wij een percentage aan diverse kleinschalige natuurbeschermingsprojecten. Dus naast het winnen van fantastische prijzen steun je ook direct de natuur.

 

Categorieën Nature Photographer of The Year 2023

De Nature Photographer of the Year wedstrijd 2023 bestaat uit 13 categorieën:

C1       Vogels
C2       Zoogdieren
C3       Andere dieren
C4       Planten en Paddenstoelen
C5       Landschappen
C6       Onderwater
C7       Nature art
C8       Mens en Natuur
C9       Zwart & Wit
C10     Dieren portretten
C11     Natuur van de Lage Landen*

C12     Jeugd 10-17 jaar*
C13     Fred Hazelhoff Award (portfolio)*

De Fred Hazelhoff Award* is voor fotografen die een samenhangend portfolio van 8 -12 beelden kunnen leveren. Dit kan zijn in samenhang van onderwerp of stijl van de fotograaf. We zijn erg verheugd met het feit dat we met instemming van de familie van Fred Hazelhoff deze award mogen uitreiken. Niet voor een foto, maar voor een portfolio. Het gaat bij veel categorieën om één winnend beeld, maar nu gaat het om een samenhangend portfolio waarbij de fotograaf laat zien dat hij of zij consistent is in stijl en kwaliteit.

Fred Hazelhoff, 15 juli 192531 januari 2002, was een van de meest invloedrijke Nederlandse natuurfotografen. Hij wordt als nestor en grondlegger van de moderne Natuurfotografie in Nederland beschouwd. Zijn grote liefde waren edelherten en ander groot wild, maar op latere leeftijd ontwikkelde hij zich vooral als landschapsfotograaf. Hij heeft vele generaties natuurfotografen geïnspireerd en zo bijgedragen aan de ontwikkeling van natuurfotografie. Hazelhoff studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werkte als artdirector voor verschillende bedrijven. Fotografie van Fred Hazelhoff werd aangekocht door onder meer het Museum of Modern Art New York, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden

Jongeren categorie*
Ben je een aanstormend talent in de natuurfotografie en op zondag 21 mei 2023 nog geen 18 jaar of ouder? Dan doe je gratis mee in onze jongeren categorie. Meld je aan en ding mee naar de jongeren hoofdprijs van 250 euro aan fotoproducten. Naast deze fantastische geldprijs zal jouw winnende foto dan ook stralen op de volgende Nature Photographer of The Year tentoonstelling.

Natuur van de Lage Landen*
Voor de natuur in Nederland en België hebben we een aparte categorie. Op die manier willen wij de natuur in de Lage Landen ook een toneel geven. De foto’s die voor deze categorie worden ingezonden moeten dus in de Lage Landen (Nederland of België) zijn gemaakt. Winnaars in deze categorie krijgen een lang weekend aangeboden door onze sponsor Buitenleven Vakanties en komen op onze foto-expositie tijdens ons fotofestival. Maar doe vooral ook mee in de andere categorieën!

 

Fotowedstrijd Nature Talks Natuurfotografie

Prijsuitreiking Nature Photographer of The Year Award 

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Nature Talks Photo Festival 2023 op zaterdag 11 november. Per categorie heeft de jury een categoriewinnaar, een runner-up en 3 highly commended’s gekozen. Alle door de jury verkozen foto’s zijn te zien in de Nature Photographer of the Year 2023 expositie. De expositie wordt normaliter verzorgd door PLM Photo (sponsor), zij zullen alle foto’s in groot formaat afdrukken en afwerken. De expositie wordt geopend tijdens het Nature Talks Photo Festival 2023 en reist daarna een jaar lang rond langs musea, bedrijven en openbare ruimtes in Nederland en België. Na dat jaar krijgen alle winnaars hun expositiefoto thuis gestuurd.   

De categoriewinnaars winnen een geldbedrag van 500 euro. De runner-ups winnen productprijzen ter waarde van 250 euro. De highly commended is vooral een eer en aanmoediging die de fotograaf te beurt valt.
De winnaar van de jeugdcategorie krijgt een productprijs van 250 euro. De runner-up van de jeugd categorie krijgt een productprijs van 125 euro. 

De categorie Natuur van de Lage Landen wordt gesponsord door Buitenleven Vakanties, en de hoofdprijs is dan ook een weekend in één van de prachtige vakantiewoningen midden in de natuur! Voor de categorie Natuur van de Lage Landen mogen uitsluitend foto’s van de natuur in België en Nederland worden ingediend. Voor alle andere categorieën mogen de ingezonden beelden over de gehele wereld gemaakt zijn.

Uit de categoriewinnaars van categorieën 1 – 12 zal de jury een overall winnaar kiezen die zich Nature Photographer of the Year 2023 mag noemen. Bovenop de gewonnen categorieprijs wint de overall winnaar de hoofdprijs van 2.500 euro cash. Hiermee heeft de overall winnaar een geldbedrag van 3.000 euro gewonnen!

De winnaar van de portfolio categorie Fred Hazelhoff Award wint een geldbedrag van 1.000 euro én de prestigieuze Fred Hazelhoff bokaal. 

 

 

Inzending Fotowedstrijd 

De inzendtermijn start op 20 januari 2023 en eindigt op zondag 21 mei 2023 om 23:59 uur (CEST, NL tijd).

Inzending is uitsluitend mogelijk via de website http://www.naturephotographeroftheyear.com. Het uploaden van de beelden is pas mogelijk nadat er online een bedrag betaald is. Behalve voor de jeugd categorie, deze is gratis.

Alle beelden dienen in de vrije natuur gemaakt te zijn. Foto’s van huisdieren, dieren in gevangenschap en gekweekte planten zijn niet toegestaan. Grote grazers (categorie 8) en wilde dieren binnen uitgestrekte begrazings- of veiligheidsrasters worden als vrij en wild beschouwd. Alle beelden getuigen van respect voor het onderwerp en de omgeving. Beelden die tot stand gekomen zijn door verstoring of aantasting van de omgeving zijn niet toegestaan. Bij ernstige vermoeding van verstoring of aantasting wordt het beeld uitgesloten van deelname.

Uitgesloten van deelname zijn de organisatie van Nature Talks Photo Festival en de jury.

Voor de wedstrijdvoorwaarden en -regels verwijzen we je naar de wedstrijd website naturephotographeroftheyear.com. Inzendingen die niet voldoen aan alle of een deel van de wedstrijdvoorwaarden en -regels van de Nature Photographer of the Year wedstrijd worden van de wedstrijd uitgesloten. Door het indienen van beelden bij de “Nature Photographer of the Year Contest”  stemt de deelnemer in met de wedstrijdvoorwaarden en -regels.          

Jury NPOTY  2023  

De jury bestaat uit:
Marco Gaiotti (voorzitter), fotograaf (Italië)
Tin Man Lee,
Wildlife fotograaf (USA)
Stefan Gerrits, fotograaf (België / Finland)
Karin Van Couwenberg,
natuur- en wildlife fotograaf (Belgie)
Myriam Dupouy, natuur- en wildlife fotograaf (Frankrijk)

Contact en informatie

Nature Photographer of the Year wedstrijd Nature Talks
Boegbeeld 18
1671 TB Medemblik
KVK 66589711
BTW NL856621584B01
www.naturephotographeroftheyear.com
Contest@naturephotographeroftheyear.com
+31 (0)345 246009

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!