Masterclasses op Nature Talks Talks Photo Festival

Tijdens het Nature Talks Photo Festival weekend worden er door professionele topfotografen diverse masterclasses gegeven. Deze fotografen maken niet alleen de prachtigste natuurfoto’s, maar bijvoorbeeld ook films en verkopen hun “stories” aan media of andere klanten.

Deze masterclasses geven je verschillende inzichten waardoor jij je als fotograaf verder kunt ontwikkelen. Wat is het creatieve proces dat achter die prachtige foto’s schuilt? Met welke apparatuur wordt gewerkt? Hoe bereiden zij zich voor en welke (speciale) technieken worden toegepast? Wil je verdieping in je fotografie en in je skills? Of heb je een vraag over een bepaald onderwerp? Wil je de ‘geheimen’ van de experts weten? En van hun de fijne kneepjes leren? Dan is dit je kans.

Tijdens deze masterclasses wordt natuurfotografie door de toppers uitgelegd. Je krijgt alles van ze te horen en als dat nog niet genoeg is kun je de fotograaf ook nog eens het hemd van het lijf vragen!

De masterclasses zijn “LIVE”, kleinschalig en educatief voor maximaal 30 mensen per sessie. Hierdoor kun je veel van je vragen stellen en is de interactie met de fotograaf gegarandeerd!
Boek op tijd en voorkom teleurstelling!

 

Johan Lolos (BEL)

Johan Lolos (BEL)

Travel, Documentary & Wildlife Photographer and Influencer

Tips and trics om je instagram een boost te geven en waarom je het absoluut voor je bedrijf moet gebruiken als je een fotograaf bent.

Ooit gehoord van Instagram? In 2020 is deze vraag onzinnig geworden. Als je een fotograaf bent weet je dat Instagram op dit moment het belangrijkste platform is als het om het delen van foto’s gaat. Elke fotograaf die zijn marketingstrategie een beetje serieus neemt zit op Instagram.

Met 1 miljard mensen die het elke maand gebruiken en 500 miljoen mensen die dagelijks Instagram Stories maken, staat het vergroten van je zichtbaarheid op het platform om nieuwe potentiele klanten te bereiken, waarschijnlijk al een tijd op je to-do lijst.

Om de een of andere reden stel je dit steeds uit, waarschijnlijk omdat je niet goed weet waar je moet beginnen. Als je weet wat je moet doen en toegewijd bent om je Instagram-account een boost te geven, is dit echt geen probleem!

Tijdens deze masterclass deelt Johan Lolos al zijn geheimen, tips en trucs met je om jouw zichtbaarheid op het platform te vergroten.
Hij vertelt je hoe hij van 100 naar bijna 450.000 volgers is gegaan en hoe je Instagram gebruikt in je marketingstrategie, zonder dat je dure advertenties hoeft te plaatsen om volgers te krijgen.

In 2020 ontdekt 83% van de gebruikers nieuwe producten en diensten op Instagram en neemt 72% van de gebruikers aankoopbeslissingen op basis van iets dat ze op het platform hebben gezien.

Zit je nog niet op Instagram? Of misschien heb je wel een account maar weet je niet zeker welke strategie je moet volgen om je fotografie bedrijf een boost te geven? Dan is deze masterclass iets voor jou!

De Instagram-trein is al vertrokken, maar je hebt nog tijd om erin te springen voordat het te laat is.

Wanneer: zaterdag 13 maart van 15:30 uur tot 18:00 uur

Emanuele Biggi (ITA)

Emanuele Biggi (ITA)

Naturalist, wildlife and conservation photographer, tv presenter RAI GEO..

Macrofotografie met een groothoek en andere waanzin

Emanuele bespreekt de verschillende technieken die hij momenteel gebruikt om piepkleine onderwerpen in hun omgeving te fotograferen. Bij macrofotografie gaat er een nieuwe wereld voor je open. Door het creatief gebruik van een macrolens lukt het om miniatuur-diertjes die met het blote oog vaak niet eens zichtbaar zijn op een heel andere schaal te laten zien.

Emanuele stipt onder andere onderstaande onderwerpen aan:
– Welke objectieven kun je het beste gebruiken;
– Hoe het type objectief afhankelijk is van het onderwerp en/of de situatie die je fotografeert;
– De beste belichting en verlichting in verschillende situaties;
– Een vergelijking van verschillende resultaten met voorbeelden uit Emanuele’s verhalen.

Waarschuwing: de masterclass laat ook zien hoe mensen hun hele waardigheid verliezen terwijl ze macro-opnamen maken in bossen en woestijnen. Ze wentelen zich in de modder, liggen in het zand of riskeren zelfs hun leven of foto-uitrusting om maar die perfecte plaat te kunnen maken.

Wanneer: zaterdag 13 maart van 19:00 uur tot 20:30 uur

Andy Parkinson (UK)

Andy Parkinson (UK)

National Geographic contributing photographer

The art of backlight

Andrew (Andy) Parkinson leert je tijdens deze masterclass alle ins en outs over de kunst van backlight. De naam zegt het al, het licht komt direct van achter je onderwerp. Hij laat je zien hoe je backlight creatief kunt gebruiken én als ​​extra element om je foto’s mooier te maken. Als je backlight goed gebruikt kan je bijvoorbeeld enorm veel sfeer en diepte aan je foto toevoegen. Er kunnen door het gebruik van backlight in ieder geval heel veel verschillende effecten ontstaan. Andrew demonstreert het allemaal.

Om met deze techniek te fotograferen kan behoorlijk uitdagend zijn. Bijvoorbeeld om een beeld met een goede compositie en een juiste belichting te maken. Andrew showt je onder andere het volledige bereik van de belichtingsruimte die je bij deze manier van fotograferen hebt. Zorg er voor dat je deze leerzame en inspirerende masterclass niet mist!

Wanneer: zondag 14 maart van 15:30 uur tot 17:30 uur

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!