FAQ Nature Talks Fotofestival 2024 - Veelgestelde vragen

Op zaterdag 9 en zondag 10 november 2024 vindt het Nature Talks Fotofestival weer plaats. We beloven dat het een leerzame, interessante en gezellige editie wordt met topsprekers uit binnen- en buitenland. Hieronder lees je de FAQ’s (veel gestelde vragen) van het Nature Talks Fotofestival 2024. Heb je na het lezen hiervan nog steeds vragen bel naar 0345-246009 of mail ons. Je kunt ook gebruiken maken van de chatfunctie rechtsonder en daar een bericht achterlaten.

1. Waarom wil je Nature Talks Fotofestival niet missen?

Top 11 redenen waarom je ons Nature Talks Fotofestival niet wilt missen

 1. Masterclasses, webinars en lezingen van nationale en internationale fotografen waarbij je antwoord krijgt op al je vragen;
 2. Lezingen van onze reisbegeleiders over zijn/haar fotoreis;
 3. Krijg een kortingscode ter waarde van de ticketprijs, deze code is te verzilveren bij al onze fotoreizen;
 4. Geniet van de echte festivalsfeer en het weerzien met elkaar;
 5. Geniet van een hapje en een drankje na afloop van het Nature Talks Fotofestival in het fotografencafé (eerste consumptie krijg je van ons);
 6. Leer alle ins en outs van natuurfotografie kennen en bezoek de verschillende programma’s waar jij alles van wilt weten: educatie, inspiratie en/of conservatie;
 7. Laat de pro’s hun geheimen ontrafelen tijdens hun live Masterclass.
 8. Laat jouw foto’s reviewen, doe eindeloos veel inspiratie op en ontdek nieuwe invalshoeken;
 9. Stem voor de publieksprijs voor de Nature Photographer of the Year 2024;
 10. Steun een aantal goede (conservatie-)doelen;
 11. Schaf voor slechts 10 euro extra een online ticket aan, zodat je alle 8 lezingen kunt (terug)kijken. Of 16 lezingen bij een weekendticket.
2. Welke programmaonderdelen zijn er allemaal tijdens het Live en Online Fotofestival?

Wij de volgende onderdelen in ons programma opgenomen:

 1. Inspiratie lezingen 
 2. Educatieve lezingen
 3. Conservatie lezingen
 4. Masterclasses (additioneel tarief) en hieraan kan je alleen tijdens het live festival deelnemen
 5. Foto reviews (additioneel tarief) en hieraan kan je alleen tijdens het live festival deelnemen
3. Hoe meld ik me aan voor het Fotoreis Theater?

Om het Fotoreis Theater te bezoeken schaf je een kaartje van € 3,50 aan. Je kunt hiermee de reispresentaties, informatiestand en foto-expositie bezoeken. Ook ontvang je van ons een waardebon voor 1 gratis consumptie (koffie, thee of frisdrank).

4. Wat houdt de foto review in?

Een professionele topfotograaf geeft je feedback op jouw foto’s. 

Hoe het werkt? Je neemt een aantal foto’s (print of digitaal) mee naar het Fotofestival waarover je een vraag hebt of tips & tricks wilt ontvangen. Jouw foto’s worden besproken samen met een professionele natuurfotograaf. Dit duurt ongeveer een half uur.

5. Wat voor tickets kan ik kopen? En wat kost het?

Je kunt kiezen uit de volgende tickets:

 • Zaterdag live dagprogramma ticket 45 euro & +-8 lezingen
 • Terugkijken zaterdagprogramma 10 euro
 • Zaterdagticket online kijken 45 euro & +-8 lezingen
 • Zondag live dagprogramma ticket 45 euro & +-8 lezingen
 • Zondagticket online kijken 45 euro & +-8 lezingen
 • Weekendticket live dagprogramma 80 euro & +- 16 lezingen
 • Weekendticket online kijken 80 euro & +- 32 lezingen
 • Terugkijken zondagprogramma 10 euro
 • Masterclass tickets, verschillende prijzen
 • Foto reviews, verschillende prijs uiteenlopend
 • Dinerticket, samen met de topfotografen genieten van een diner 40 euro
6. Wat houdt het dinerticket in?

Een unieke kans om samen met jouw favoriete natuurfotograaf op zaterdagavond en/of zondagavond een hapje te eten. Je kunt een dinerticket voor 39 euro aanschaffen.

7. Wat zijn de adresgegevens van de Reehorst? Is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hoe zit het met parkeren?

Het adres van de Reehorst is de Bennekomseweg 24, 6717 LM in Ede.

Parkeren
De Reehorst heeft een grote parkeerplaats waarvoor je bij ons parkeermunten kunt kopen.

Openbaar Vervoer
De Reehorst is goed bereikbaar met de trein. Vanaf treinstation Ede-Wageningen is het ongeveer 250 meter lopen naar de Reehorst.

8. Wat gebeurt er na aankoop van mijn live of Online Fotofestivalticket?

Live dagprogramma ticket
Je koopt bijvoorbeeld een weekend-ticket voor beide dagen, of een ticket voor één van deze twee dagen. Je ontvangt van ons per e-mail een qr-code die we tijdens het festival scannen. Schaf je ook de bonus aan om voor tien euro het programma thuis te bekijken, dan ontvang je van ons vier weken na het festival per e-mail de inlogcode.

Online kijken
Je koopt bijvoorbeeld een weekend-ticket voor beide dagen, of een ticket voor één van deze twee dagen. Je ontvangt van ons vier weken na het festival per e-mail de inlogcode.

9. Het weekend van 9 en 10 november 2024 heb ik geen tijd. Heeft een kaartje kopen dan wel zin?

Ja, zeker. Tijdens de corona periode kregen we wel eens de reactie dat men het fijn vond om de lezingen online te kunnen bekijken, omdat zij bijvoorbeeld niet in de gelegenheid waren om naar het Nature Talks Fotofestival te komen. Speciaal hiervoor hebben we dit jaar iets nieuws. Alle lezingen worden door een professionele filmer gefilmd, zodat je deze na het festival thuis kunt terugkijken.

Hiervoor bieden we een online dagticket en een online weekendticket aan. Je ontvangt vier weken na het festival hiervoor een toegangscode. Je houdt een half jaar toegang tot de replay van de lezingen. Verder krijg je een kortingscode ter waarde van de helft van je ticketprijs, deze code is te verzilveren bij al onze fotoreizen.

10. Wat heb ik nodig om deel te kunnen nemen aan het Online Fotofestival?

Het enige dat je wel nodig hebt is een werkende internetverbinding, tv, tablet, laptop, je telefoon, een kop koffie/thee, een lekkere stoel/bank en natuurlijk wat lekkere versnaperingen! Oh, en het is allemaal beveiligd. Net als in het theater is je ticket persoonsgebonden. Dus alleen jij hebt met je ticket toegang tot ons spetterende programma. Veel plezier!

11. Help, ik ben niet zo handig met computers. Kan ik dan wel meedoen met het online kijken?

Het enige wat je moet doen is inloggen via de link die je van ons vier weken na het Fotofestival ontvangt. Je komt automatisch uit op de pagina waarvoor jij een ticket hebt gekocht. En kun je gaan genieten van alle lezingen.

12. Waar log ik in om de lezingen te kunnen bekijken?

Wij gebruiken een apart systeem waar je de lezingen kunt bekijken. Log daar in met de gegevens die je per e-mail vier weken na het festival van ons ontvangt.

13. Vanaf wanneer staan de programmaonderdelen voor me klaar?

Op zaterdag 9 december en zondag 10 december staan vanaf 09.30 uur de alle programma onderdelen voor je klaar. Na het inloggen zie je de verschillende lezingen direct staan. 

14. Ik wil samen met mijn partner kijken? Kan dat?

Zeker, echter moeten jullie dan wel met z’n tweeën achter de tv, laptop, telefoon of tablet zitten. Net als in een theater betaal je per persoon al wil je toegang. Oftewel er kan er maar één persoon tegelijk kijken of je koopt twee tickets.

15. Moet mijn computer aan bepaalde eisen voldoen om deel te kunnen nemen aan dit leuke en interessante programma?

Er zijn geen specifieke vereisten, als je internet maar werkt. De laatste versie van Google Chrome of Mozilla Firefox is hiervoor aan te raden. Deze browsers hebben op wereldniveau het minst vaak problemen. Heb je een andere browser, geen probleem. Naast jouw computer kan je het ook op je tablet, laptop en zelfs op je telefoon kijken. Het laatste zorgt alleen voor een wat minder beleving vinden wij zelf ;-). Op welk apparaat kijk je film on demand? Daar kan je ook Nature Talks Fotofestival online op bekijken!

16. Wanneer ontvang ik mijn korting/waardebon voor een fotoreis?

Geef bij het boeken van de fotoreis aan dat je het Live of Online Festival op 11 en 12 november 2023 gaat bezoeken of hebt bezocht. Op de factuur verreken wij de korting.

Let op: maximaal 1 waardebon per persoon t.w.v. het live festivalticket. Als je bijvoorbeeld voor de hele fotoclub festivaltickets koopt, ontvang je per persoon (per gekocht festivalticket) een waardebon die je voor een nieuw te boeken fotoreis kunt verzilveren. Je kunt de waardebon niet met terugwerkende kracht – dus voor een al geboekte fotoreis – gebruiken. Het is geen stapelkorting en je kunt de korting dus niet stapelen als je bijvoorbeeld donateur bent of met andere kortingsacties. Koop je nu je festivalticket dan geldt de korting direct op de nog te boeken fotoreis. Je hoeft dus niet tot het festivalweekend te wachten met het boeken van je fotoreis. De waardebonnen zijn persoonsgebonden en geldig tot maar liefst 31 december 2025.

17. Kan ik de fotoreis nu al boeken om voor de korting in aanmerking te komen?

Nee, dat hoeft zeker niet. Koop je nu je festivalticket dan geldt de korting direct op de nog te boeken fotoreis. Je hoeft dus niet tot het festivalweekend te wachten met het boeken van je fotoreis. Geef bij het boeken van de fotoreis aan dat je het Live of Online Festival op 11 en 12 november 2023 gaat bezoeken. Op de factuur verreken wij de korting.

Let op: maximaal 1 waardebon per persoon t.w.v. het live festivalticket. Als je bijvoorbeeld voor de hele fotoclub festivaltickets koopt, ontvang je per persoon (per gekocht festivalticket) een waardebon die je voor een nieuw te boeken fotoreis kunt verzilveren. Je kunt de waardebon niet met terugwerkende kracht – dus voor een al geboekte fotoreis – gebruiken. Het is geen stapelkorting en je kunt de korting dus niet stapelen als je bijvoorbeeld donateur bent of met andere kortingsacties. De waardebonnen zijn persoonsgebonden en geldig tot maar liefst 31 december 2025.

18. Mocht ik om wat voor reden nou wel problemen of hulp nodig hebben tijdens het Online Kijken, wat dan?

Ons team zit vanaf vrijdagochtend 8 december tot zondagavond 10 december voor je klaar met eventuele vragen of opmerkingen. Ook zijn we via de chat, mail en telefonisch bereikbaar. En je kunt ons natuurlijk ook voor het event bellen of mailen. Wij zijn dagelijks bereikbaar.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!