Masterclass: Fotograferen met ambitie én plezier

Ambitieuze natuur- en landschapsfotografen hebben het tegenwoordig niet makkelijk. Nog nooit was de concurrentie zo moordend groot en nog nooit was het zo lastig om op te vallen met je foto’s. Alles is al een keer door iemand anders gefotografeerd, toch? En op social media en bij fotowedstrijden lijkt het soms wel alsof anderen altijd veel mooiere omstandigheden hebben en veel succesvoller zijn met hun foto’s. Dit alles kan wel eens frustrerend zijn en voor sommigen zelfs het plezier in de natuurfotografie aantasten.

Hoe kun je nu proberen stappen te blijven maken met je fotografie, zonder dat je heel geforceerd te werk gaat om maar op te vallen en zonder dat je je plezier en jezelf kwijt raakt? Dat is niet makkelijk, net zo min als het makkelijk is om een succesvolle topsporter te worden of een succesvolle schrijver. Tegenwoordig gaat het niet meer zo zeer om technische vaardigheden, maar om dingen als originaliteit, eigenheid, visie, inhoud en zeggingskracht. Dingen die veel lastiger te leren zijn en die niet met wat trucjes snel verbeterd kunnen worden. Helaas … of misschien juist gelukkig. Toch kun je ook op deze vlakken wel degelijk dingen leren en jezelf ontwikkelen. In deze intensieve en inspirerende masterclass krijg je hiervoor tips aangereikt, worden spiegels voorgehouden en word je uitgedaagd om te ontdekken wat voor jou belangrijk is in je fotografie.

Biografie Theo Bosboom

Theo Bosboom is inmiddels al 5 jaar professioneel landschaps- en natuurfotograaf, na een eerdere carrière als jurist. Zijn beelden verschijnen geregeld in bekende tijdschriften als National Geographic (NL editie) GEO, BBC Wildlife magazine en Outdoor Photography en zijn vaak onderscheiden bij prestigieuze fotowedstrijden, zoals Wildlife photographer of the year, European Wildlife photographer of the year, de Zilveren camera en de Fred Hazelhoff award van Nature Photographer of the Year contest. Theo’s missie is om te tonen hoe mooi, belangrijk, complex en fascinerend de natuur is, in eigen land en daarbuiten d.m.v natuurfotografie. Theo richt zich vaak op de details in de natuur en weet vaak te verrassen met een nieuwe blik of aanpak.

Theo Bosboom geeft zowel op zaterdag 10 en zondag 11 een 2 uur durende exclusieve masterclass tijdens de pauze van het hoofdprogramma. Daarnaast zal Theo ook een lezing geven in het hoofdprogramma. Koop in de ticketshop snel je kaartje voor deze unieke masterclass en voorkom teleurstelling.

www.theobosboom.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!