Stefan Gerrits | Zondag

‘Less is more’ – Low Key & High Key Fotografie

Fantasierijk en minimalistisch zijn twee kernwoorden die de fotografiestijl van Stefan Gerrits typeren. Hij vindt het belangrijk om tijdens het fotograferen de natuur te respecteren. Om het onderwerp en de omgeving te presenteren in de meest eenvoudige componenten: functie boven vorm. Dat is precies hoe Stefan de natuur ervaart. En dat is ook de kern van wie hij is.

‘Less is more’, of minder is meer. Dat is waar het om draait bij een minimalistische stijl van fotograferen. In deze leerzame lezing legt Stefan Gerrits de techniek van het versimpelen via high key & low key fotografie uit. Minimalisme door middel van high & low key fotografie gaat over het vereenvoudigen, of het versimpelen, van de werkelijkheid. Dit door elementen en details te verwijderen of te laten verdwijnen tot een minimum dat nodig is om de focus direct op het onderwerp én alleen op het onderwerp te krijgen. Met als doel de essentie te versterken!

Weidebeekjuffers gefotografeerd door Stefan Gerrits Nature Talks Fotofestival
Vogels gefotografeerd door Stefan Gerrits Nature Talks Fotofestival
Vlinder gefotografeerd door Stefan Gerrits Nature Talks Fotofestival
Uil gefotografeerd door Stefan Gerrits Nature Talks Fotofestival

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!