Sandesh Kadur

Auteur, fotograaf, filmmaker en National Geographic Emerging Explorer Sandesh Kadur is het meest recent bekend om zijn werk op Netflix.  In devirtual reality-serie ‘Our Planet’ & ‘The Okavango Experience’ wordt het Okavango Wilderness Project van de National Geographic Society gevolgd.

Kadur maakt(e) bekroonde natuurdocumentairefilms en fotoboeken waarin de noodzaak wordt getoond om bedreigde soorten en habitats over de hele wereld te beschermen en te behouden. Zijn documentairefilms zijn wereldwijd uitgezonden op prominente netwerken als National Geographic, de BBC, Netflix, Discovery Channel en Animal Planet. Sandesh’s werk heeft een hele reeks prestigieuze internationale prijzen gewonnen, waaronder een EMMY-nominatie 2017 en de BAFTA-prijs 2017 voor zijn werk op BBC Planet Earth II.

Sandesh hoopt dat zijn foto’s, video’s en documentaires over vaak onbekende dieren en plaatsen een nieuwe passie bij mensen teweegbrengt waardoor ze geinspireerd raken en  het willen beschermen.

Zijn werk omvat nevelwouden en bedreigde zeeschildpadden in Mexico, regenwouden en koningscobra’s in India, de broedcyclus van bedreigde vogels in Indonesië, en nevelluipaard wezen die gerehabiliteerd worden voor hun terugkeer naa de jungle van de Himalaya.

“Ik help mensen verbinding te maken, breng met de schoonheid van de wildernis ook de emotioneel problemen in beeld om zo het bewustzijn te vergroten op een manier die respect en bezorgdheid bevordert. Ik wil niet alleen mooie foto’s maken, ” zegt hij. “Ik probeer ook krachtige grafische afbeeldingen te maken die laten zien hoeveel we verliezen.”

Titel lezing: The art and science of conservation
Deze topper mag je niet missen, niet eerder in Europa een lezing geven op Engeland na dan. Ook omdat Sandesh  10 maanden per jaar van huis is om te filmen.

SandeshKadur.com
SandeshKadur facebook
SandeshKadur Instagram

Binnenkort komt overigens zijn nieuwe film uit ‘Wild Cats of India’
Wild Cats of India -Sandesh Kaur Nature Talks Photo Festival

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!