Ronald Peeters

Ronald Peeters heeft zich al vanaf zijn prille jeugd sterk verbonden gevoeld met de hem omringende natuur. Naast docent biologie is hij inmiddels zo’n tien jaar gepassioneerd natuurfotograaf. Kunstzinnige natuurfotografie biedt hem de mogelijkheid om zijn geraaktheid door Moeder Natuur op creatieve wijze zichtbaar te maken. Zijn fascinatie
voor de lichtwereld van de mossen geeft geleid tot de expositie Mystic Lights, mossen in een ander daglicht’, waarmee hij o.a. heeft geëxposeerd in Natuurmuseum Brabant Tilburg (2015), Kasteel Groeneveld Baarn (2016) en in Slot Zeist (2016). Als vervolg op deze expositie is Ronald vanaf 2016 beeldverhalen-in-muziek gaan maken, die hij presenteert onder de titel Fluistering der muzen. In deze beeldverhalen staat verwondering centraal.

Laat je verrassen en meenemen in een ervaring: Fluistering der muzen is verstillend, adembenemend en wonderschoon.

Op zaterdag laat Ronald onder andere een compilatie zien van Levenslicht, lofzang op de mikrokosmos: een mystieke reis in de magische, surrealistische lichtwereld van de mossen. In Goose Gathering maakt hij ons middels figuratieve beelden deelgenoot van ontwakende Canadese ganzen. Met FeatherLight geeft hij een inkijkje in de serene wereld van drijvende ganzenveertjes.

Op zondag laat Ronald Momentum zien, een beeldverhaal-in-muziek vol mystiek impressionisme: verstillende winterbeelden van besneeuwde bomen, lentezacht licht bij waterspiegelingen, lichte briesjes en rimpelingen in het water. In dit project heeft Ronald samengewerkt met Nederlands jazz-pianist Jeroen van Vliet: zijn muziek is via
improvisaties op de beelden tot stand gekomen!

Deze lezing is te volgen met een hoofd-en basisprogramma ticket.
www.leveninverwondering.com

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!