Pie Aerts| Zaterdag

Exploring the disconnect

Pie Aerts is een Nederlandse documentaire- en wildlifefotograaf met een oprechte interesse in conflict verhalen tussen mens en wildlife. Door zijn lens onderzoekt hij de ingewikkelde relatie tussen dier, mens en natuur. In maart 2020, toen de wereld tot stilstand kwam, startte Pie Prints for Wildlife. Een fundraising waarmee in slechts een maand tijd 700.000 dollar werd ingezameld voor natuurbehoud/conservatie.

Pie voelt meer dan ooit de drang om “de stem van onze planeet” te zijn. Hij heeft echt het gevoel dat de verhalen die hij vertelt de plaatsen waar hij naartoe gaat een stem moeten geven. In de afgelopen 5 jaar heeft Pie een aantal extreem afgelegen uithoeken van onze planeet bezocht. Daar heeft hij de afnemende connectie die we hebben met onze natuurlijke omgeving en met elkaar gedocumenteerd.

Veel van zijn foto’s laten zien hoe het onze wereld anno 2020 vergaat. We leven in een wereld die snel individualiseert en als gevolg daarvan geven we collectief meer dan ooit om onszelf en onze eigen strijd om te overleven. In feite verliezen we de verbinding, met elkaar en met de planeet waarop we leven. En dat is heel gevaarlijk, want mensen geven er niet meer om. Mensen zullen alleen vechten voor wat ze zien en begrijpen.

Pie hoopt dat zijn foto’s bijdragen aan een verandering en mensen aanmoedigen om weer interesse te tonen. Dat zijn foto’s mensen weer verliefd laten worden op hun omgeving en op elkaar. Want als je ergens van houdt, ben je bereid ervoor te vechten, of het nu een landschap, een dier of je buurman is. En dat is wat onze planeet nodig heeft!

Pie bespreekt zijn bevindingen tijdens deze lezing aan de hand van prachtige beelden. Hij vertelt ook over zijn visie op effectieve conservering.

 

Poema gefotografeerd door fotograaf Pie Aerts
Bomen gefotografeerd door fotograaf Pie Aerts
Olifanten gefotografeerd door fotograaf Pie Aerts
fotograaf Pie Aerts

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!