Paul van Hoof

 

Lezing: ‘Als het licht uit gaat; de natuur in het donker’

Paul van Hoof heeft meerdere internationale prijzen gewonnen en zijn werk is terug te vinden in tal van publicaties. Hij voelt een speciale aantrekkingskracht tot de nacht en nachtactieve dieren. Leidend hierin zijn amfibieën en vleermuizen, waar hij tevens onderzoek naar doet. Maar ook vele andere dieren en de sterren weten hem te boeien. Om deze onderwerpen te fotograferen moeten verschillende problemen worden overwonnen die overdag niet aan de orde zijn. Paul gebruikt verschillende lichtbronnen, zoals het weinige aanwezige natuurlijke licht, flitslicht en kunstlicht. En als het nodig is worden ze allemaal gecombineerd. Wat voor de nacht geldt, geldt eveneens voor het leven ondergronds. In zijn presentatie ‘Als het licht uit gaat; de natuur in het donker’ laat Paul u de geheimen van de duisternis zien.

Paul is professioneel natuurfotograaf en ecoloog. Zijn fotografie is all-round te noemen met een groot scala aan onderwerpen, evenals een veelzijdige toepassing van technieken. Fotografie en ecologie hebben bij Paul altijd parallel gelopen. Kennis over de onderwerpen speelt dan ook een cruciale rol in zijn manier van fotograferen. Vanuit deze achtergrond gaan de foto’s van Paul vaak verder dan registratie alleen. Ze vertellen meer over de soort en over zijn leefomgeving. Hiermee wil hij dan ook bijdragen aan de bescherming van de natuur.

Paul fotografeert graag onderwerpen die minder bekend zijn bij het brede publiek. Vanaf het eerste begin heeft hij zich bezig gehouden met vleermuizen. Vanuit de wens deze dieren in vlucht te fotograferen is Paul uitgegroeid tot een specialist in high-speed fotografie.

Paul zal een lezing geven in het hoofdprogramma op zaterdag 11 november.

www.paulvanhoof.nl

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!