Michel Lucas

Hoge Venen, wildernis van de lage landen

Michel Lucas is bioloog en landschapsfotograaf. Hij wordt vooral geïnspireerd door natuurlijke landschappen. Eén van de meest natuurlijke landschappen van de lage landen vond hij in België: de Hoge Venen. Een uitgestrekt gebied, waar je nog makkelijk kunt verdwalen, met veel reliëf, snelstromende riviertjes en veel mist- en sneeuwdagen.

Een fotogeniek gebied dus, met veel extra’s voor de lage landen, en ook nog eens goed bereikbaar. Zodoende kun  je er regelmatig terug keren en beter leren kennen. Dit was dan ook de reden dat Michel besloot hier voor langere tijd zijn fotografische focus te leggen. Na 10 jaar fotografie publiceerde hij zijn boek over dit gebied. Maar hier hield het niet op. Het boek was een goede basis. De voor de hand liggende foto’s waren gemaakt, nu was er rust en ruimte voor verdiepende foto’s.

We zijn nu 3 jaar verder en Michel wil graag laten zien en vertellen hoe zijn “Hoge Venen fotografie” zich heeft ontwikkeld en wat het hem heeft gebracht. 

MichelLucas.com

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!