Michel Lucas

Compositie in Landschapsfotografie 

“Art is not what you see, but what you make others see.” —Edgar Degas

Landschapsfotografie is één van de meest beoefende vormen van fotografie. Toch vallen de resultaten vaak tegen. Hoe komt dat? En wat is nodig om wel aansprekende landschapsfoto’s te maken?

Voor Michel Lucas begint het antwoord op die vraag ongetwijfeld bij ‘compositie’: het (kiezen en) ordenen van elementen in het landschap tot een visueel aantrekkelijk beeld. Hij heeft ervaren dat juist daarin de sleutel ligt tot foto’s waar je langer naar blijft kijken. In compositie vind hij ook het meest de creatieve ruimte en zijn eigen invloed als fotograaf. Bij goed gebruik ervan kun je zelfsmet eenvoudige onderwerpen een aansprekend beeld maken.Daarom spreekt het hem zo aan.

Vanuit zijn ervaring als workshopleider weet Michel dat veel landschapsfotografen worstelen met compositie. Deze masterclass speelt daarop in. Aan de hand van vele voorbeelden neemt Michel je mee het veld in en gaat in op de volgende vragen:

  1. Wat is het onderwerp van jouw landschapsfoto?
  2. Wat wil je uitdrukken met die foto?
  3. Waar plaats je het onderwerp in het kader?
  4. Hoe werk je met vormen, lijnen en patronen?
  5. Hoe breng je diepte aan in je foto?
  6. Hoe creëer je rust, evenwicht en balans?

Michel Lucas houdt zich al 10 jaar intensief bezig met landschapsfotografie. Hij heeft in die periode een eigen herkenbare stijl ontwikkeld. ’Meester van de compositie’ wordt hij wel genoemd. Hij won prijzen in nationale en internationale competities, schrijft artikelen voor tijdschriften en begeleidt regelmatig workshops en korte fotoreizen.

Michel-Lucas.com

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!