Marsel van Oosten | Zaterdag

A Tribute to Mother Earth

Marsel van Oosten, geboren in Nederland, begon zijn carrière in de reclame. Aanvankelijk zag Marsel fotografie vooral als een manier om te ontsnappen aan de razendsnelle reclamewereld, maar na een reis door Tanzania, waar hij de dieren in de Serengeti onder de loep nam, ontwikkelde hij een echte passie voor natuurfotografie.

Vijf jaar later verliet Marsel de reclamewereld als art director om fulltime fotograaf te worden. Een keuze waar hij noch wij ooit spijt van hebben gehad! Wat een geweldige job doet deze man.. Als je naar zijn werk kijkt, kun je zien dat zijn carrière in de reclame veel heeft geholpen als het gaat om goede composities. Het levert zeker een goede waarde op voor een afbeelding.

Hoeveel fotowedstrijden heeft hij gewonnen? Wat als we zeggen dat zijn prijzenkast nog groter is dan zijn slaapkamer? Hopelijk weet je nu genoeg. Gelukkig hoeven we ze niet te poetsen, maar we kunnen allemaal genieten van al zijn in het oog springende foto’s!

Tijdens deze wereldpremière geeft Marcel ons een preview van zijn nieuwe boek dat volgend jaar april verschijnt. Het boek bestaat voor het grootste deel uit zijn bekroonde werk, zijn meest populaire afbeeldingen, zijn persoonlijke favorieten en veel nieuwe en nooit eerder gepubliceerde foto’s. Het is een combinatie van natuur- en landschapsfotografie – zowel in kleur als in zwart-wit. De afbeeldingen van exotische dieren en onontdekte landschappen uit vijf verschillende continenten zijn verbluffend.

Maar voor Marsel is dit niet alleen een verzameling mooie foto’s. Het is een visueel eerbetoon aan Moeder Aarde en een waarschuwing dat de natuur ernstig wordt bedreigd. Onze aandacht is hard nodig! Tijdens zijn lezing gaat Marsel in op de conservatie-kant van de beelden. Hij vertelt bij een aantal beelden aan de hand van fascinerend ‘achter de schermen-‘ materiaal hoe ze zijn gemaakt. Zorg ervoor dat je deze lezing niet mist!

 

Foto van twee apen gemaakt door fotograaf Marsel van Oosten bij Nature Talks Fotofestival
IJsgrot gemaakt door fotograaf Marsel van Oosten bij Nature Talks Fotofestival
Foto van woestijn gemaakt door fotograaf Marsel van Oosten bij Nature Talks Fotofestival
Wederopstanding gemaakt door fotograaf Marsel van Oosten bij Nature Talks Fotofestival

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!