Marco Gaiotti

Marco Gaiotti is geboren in 1983 in Genua. In 2007 ontdekte hij, bijna bij toeval, de wilde omgevingen van Zuid-Afrika, en daarmee was de passie voor natuurfotografie geboren. Elk jaar verkent hij de meest extreme gebieden van onze planeet.

In 2009 bracht hij een maand door in Alaska. Hij kampeerde daar in het wild en observeerde daar de ongerepte natuur en de spectaculaire landschappen. Uit deze ervaring groeit de wens om de passie voor natuurfotografie een professionelere toon te geven. In het najaar van 2013 neemt hij deel aan een expeditie naar de Svalbard-eilanden en verblijft hier een paar dagen voor de poolnacht. De resultaten van dit fotografische avontuur blijken van grootste kwaliteit en verschijnen vervolgens in de belangrijkste internationale kranten, waaronder een full spread afdruk in ‘The Guardian’.

De laatste jaren is zijn stijl meer georiënteerd op de naturalistische fotografie. De foto’s zijn een krachtige combinatie van flora en fauna, waardoor ze geladen zijn met betekenis: je twijfelt gewoon of het onderwerp nu het dier of zijn omgeving is.

Marco Giaotti won, geheel terecht, enkele grote prijzen in de belangrijkste internationale natuurfotografiewedstrijden: De SONY WPA (Open Shortlist), Nature’s Best, Windland Smith Rice International Awards, Memorial Maria Luisa. Andere prijzen werden behaald op Asferico, GDT Europese fotograaf van het jaar, Montphoto, Oasis, Glanzlichter, SIPA, Global Arctic Awards en Nature Photographer of the Year. 

Per 1 januari 2020 zal Marco Gaiotti ook als reisbegeleider bij onze fotoreizen betrokken zijn.

Marco Gaiotti 500px
Marco Gaiotti Facebook

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!