Marcel van Kammen | Zaterdag

Vogelfotografie: makkelijker dan het lijkt

Hoeveel vogelfotografen gebruiken hun groothoeklens als ze een tureluur op een paal zien? Marcel van Kammen omschrijft zichzelf als eigenwijs en dat is hij zeker wel. Als natuurfotograaf die voornamelijk vogels fotografeert, is het moeilijk uniek te zijn, maar je kunt de ‘van Kammens’ er wel altijd uitpikken. Niet dat hij het cadeau krijgt, in ieder geval niet altijd. Soms duurt het vele uren voordat de gewenste afbeelding daadwerkelijk op zijn kaartje staat, maar dan is het ook wel meteen een excellente foto!

Bij vogels verveelt hij zich nooit, elke keer ontdekt hij nieuwe dingen in hun gedrag. Hij verwondert zich keer op keer over hoe ingenieus de vogelwereld eigenlijk in elkaar zit. Hoe ze alles voor elkaar krijgen zonder de technieken die wij als mensen voorhanden hebben. Het leuke van vogelfotografie is dat vogels niet te sturen zijn. Hij is een fotograaf die opvalt qua compositie en zijn eigen kijk op fotografie. Zijn foto’s zijn altijd net even anders. Out-of-the-box denken is belangrijk bij vogelfotografie!

Marcel is al van jongs af aan geïnteresseerd in natuur en vogels. Hij wil met zijn foto’s de ogen en harten van mensen openen. De schoonheid van alle levende wezens, zowel groot als klein, laten zien. Marcel hoopt dat zijn foto’s mensen inspireren om de kwetsbare natuur te beschermen.

In zijn lezing demonstreert hij dat je de prachtigste foto’s kunt maken vrij alledaagse en veel voorkomende vogels, zoals de pimpelmees. Hij laat zien hoe leuk het is om een langere tijd in je onderwerp te duiken, om je onderwerp op totaal verschillende manieren vast te leggen en om lekker te gaan experimenteren. En zo kun je hele ‘gewone’ onderwerpen toch op een speciale en unieke manier vastleggen!

 

Vogelfotografie door Marcel van Kammen tijdens Nature Talks Fotofestival
Vogelfotografie door Marcel van Kammen tijdens Nature Talks Fotofestival
Vogelfotografie door Marcel van Kammen tijdens Nature Talks Fotofestival
Vogelfotografie door Marcel van Kammen tijdens Nature Talks Fotofestival

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!