Manon Bruijn | Zaterdag

De kracht van de eenvoud

Manon Bruijn is vooral bekend van haar vossenfoto’s – ‘enorm intrigerende dieren’. BBC Earth heeft een aantal keren een foto van haar gedeeld en verschillende foto’s zijn gepubliceerd in natuurmagazines. Het fotograferen van een gestrest dier is een absolute ‘no-go’ voor haar. Zodra een vos zijn tong naar haar uitsteekt (teken van stress), gaat ze op de vlucht. Agressieve herten zullen haar eerder achtervolgen dan andersom, zoals in de praktijk al gebleken is …

Manon is een natuur- en wildlife fotograaf. Natuur en verwondering zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit probeert zij dan ook over te brengen in haar foto’s. Deze natuurfotograaf maakt gebruik van ‘de kunst van het weglaten’. In haar foto’s ligt de nadruk daardoor op het onderwerp met zo min mogelijk afleidingen. Rust is het sleutelwoord, zonder daarbij de details uit het oog te verliezen. Precies zoals zij de natuur ervaart! Hoe zij dat doet vertelt zij tijdens deze inspirerende én ook informatieve lezing. 

Waarom stralen minimalistische foto’s voor Manon bijvoorbeeld enorm veel kracht uit? Waarom maakt zij veel gebruik van zwart-wit, contrasten, high- en low key, contouren en silhouetten? Op deze en andere vragen geeft Manon antwoord. Ook geeft zij praktische tips & trics die je direct kunt toepassen. Manon hoopt in ieder geval haar passie voor fotografie en natuur op jou over te brengen!

 

 

Vogels Manon Bruijn Nature Talks Fotofestival
Vos Manon Bruijn Nature Talks Fotofestival
Slak Manon Bruijn Nature Talks Fotofestival
Hert Manon Bruijn Nature Talks Fotofestival
Not found

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!