Lex van den Bosch

Op mijn balkon volgde ik Jaap, een lieveheersbeestjeslarf die zich op mijn bieslookplantje ontwikkelde tot volwassen kever. Als bioloog en fotograaf kon ik het niet nalaten dit proces in beeld te brengen. Met de macrolens uiteraard. Jaap bleek een bron van inspiratie om verhalen te vertellen en stond garant voor een enorme berg macroplezier. Ook leerde hij me dat je echt niet altijd ver van huis hoeft om interessante foto’s te maken. Je eigen balkon of tuin – of het parkje om de hoek – kan een ongemeen boeiende plek zijn om veranderingen in de tijd te volgen. En je kunt er regelmatig terugkomen, desnoods elk uur! Ideaal om het technisch lastige genre van de macrofotografie een beetje onder de knie te krijgen.

Eenmaal meer ervaren, ga je beter beslagen de wei in. In het tweede deel van mijn presentatie neem ik je nog even mee naar de Balkan. Een van mijn favoriete regio’s: licht- exotisch en een mekka voor macrofotografen. Nergens in Europa vind je zoveel soorten bij elkaar in een weide, of je nou naar Bulgarije, Albanië of Griekenland gaat. Maar die soortenrijkheid heeft natuurlijk een oorzaak. Een daarvan is het extensieve landgebruik door de bewoners, vooral in de bergen…

Op zaterdag 10 november spreekt Lex in het basisprogramma namens Fotoreizigers.

Not found

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!