Jacob Kaptein

Jacob mijdt de ongebaande wegen niet. Nog liever wandelt hij van het pad af. De laatste jaren hebben die ontdekkingstochten hem naar verre uithoeken in de wereld gebracht, voortgedreven door een niet te bevredigen nieuwsgierigheid. Graag stelt hij de ‘waarom’ vraag of steekt hij zijn neus net wat dieper in de zaken. Deze attitude is terug te zien in zijn fotografie. Zijn foto’s laten het karakter en de veelzijdigheid van zijn onderwerpen op esthetische wijze tot leven komen. Met zijn fotografie beoogt Jacob mensen in contact te brengen met de natuur. Wanneer er verbinding is, leidt dat tot een betere omgang met elkaar en de wereld.  

Zijn droom was om de trans-Aziatische route te bereizen, al liftend. In mei 2018 stak hij zijn duim in de lucht en werd die droom werkelijkheid. Negen maanden later eindigde hij in Myanmar. Onderweg werd menigmaal de camera uit de tas getrokken om bijzondere ontmoetingen met mens en natuur vast te leggen. Hij neemt je mee over de Kazachstaanse steppe, naar het warme hart van de Kyrgystaanse bevolking, over het uitgestrekte Tibetaanse plateau, naar de Zuidoostelijke jungles. 

Jacob Kaptein heeft op jonge leeftijd al nationale en internationale bekendheid verworven met zijn werk als natuurfotograaf. In 2016 werd hij uitgeroepen tot de winnaar van ‘The National Geographic Nature Photographer of the year’. Daarnaast heeft hij een scala aan publicaties in gerenommeerde tijdschriften op zijn naam staan, waaronder National Geographic en National Geographic Traveler. 

De presentatie die hij gaat geven komt met een verrassende toevoeging, we verklappen niks maar het is mega gaaf. 

JacobKaptein.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!