Harmen Piekema | Zaterdag 

Het maken van een spannende compositie

Eén van de lastigste aspecten binnen de fotografie is waarschijnlijk het maken van een goede en spannende compositie. Misschien herken je – net als negentig procent van de fotografen – deze vraag wel: “Hoe maak ik een spannende compositie van dit landschap?” 

Hoe komt het dat we de ene landschapsfoto mooi en interessant vinden en een andere foto van datzelfde landschap juist saai en onaantrekkelijk? Welke factoren beïnvloeden dit én hoe kun je dit nu precies inzetten voor het maken van een spannende foto? 

In deze educatieve presentatie gaat Harmen Piekema in op al deze vragen. Hij legt de basisregels van compositie uit aan de hand van praktijkvoorbeelden. Hij laat bijvoorbeeld zien hoe je bepaalde onderdelen van het landschap kunt gebruiken voor het versterken van je foto. Na het volgen van deze lezing heb je ongetwijfeld enorm veel zin om met deze praktische tips & tricks in het veld aan de slag te gaan!

Foto gemaakt door landschapsfotograaf Harmen Piekema Nature Talks Fotofestival
Foto van de Waddenzee gemaakt door landschapsfotograaf Harmen Piekema Nature Talks Fotofestival
Foto van Nederlands landschap gemaakt door landschapsfotograaf Harmen Piekema Nature Talks Fotofestival
Noorderlicht foto gemaakt door landschapsfotograaf Harmen Piekema Nature Talks Fotofestival

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!