Geurt Besselink

Geurt was op zijn 15e jaar geboeid door natuur, en met name het bos en weidevogels. Het Kroondomein lag om de hoek en de weidevogels observeerde hij bij een boer in de buurt. Geurt markeerde de kievietsnesten en reed er met de tractor omheen. De populatie groeide. Zo ook zijn passie voor natuur. Liep hij vroeger veel achter de edelherten aan, nu vind je hem het liefst in eenzame landschappen op zoek naar bijzondere ontmoetingen. Sfeer en beleving zijn voor hem belangrijke factoren voor het buiten zijn, met en zonder camera. Het maken van de perfecte plaat is geen doel op zich. Het kijken, het bezig zijn in, en genieten van de natuur staat voorop. Verder is hij is geen hutzitter maar een struiner. Hij wil de dingen graag zelf doen en uitzoeken en maakt graag gebruik van nieuwe technieken. Zo vloog hij al met een drone (die hij zelf bouwde) voordat deze populair werd. Geurt publiceerde twee dikke fotoboeken in eigen beheer over de natuur en natuurcultuur op de Veluwe.

Naast de Veluwe bezoekt hij gebieden waar de natuur nog puur is. Galapagos eilanden, Spitsbergen, Antarctica, Scandinavië en Namibie.

Geurt werkt voor diverse opdrachtgevers zoals Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten en geeft al 12 jaar workshops en cursussen. Veel beeldmateriaal is en wordt gebruikt in een scala aan tijdschriften, boeken, agenda’s, postzegels, etc.

 Lezing: Dichtbij huis, de Veluwe natuurlijk

Een lezing over de achteruin van Geurt de Veluwe en als zijn schoonheid. Verbluffende beelden kunnen wij je alvast verklappen.

Geurt zal een lezing geven in het hoofdprogramma op zondag 12 november.

Not found

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!