Garth Lenz

Garth Lenz is een wereldberoemde kunstfotograaf. Hij woont aan de westkust van Canada en hoewel hij oorspronkelijk is opgeleid als klassiek pianist, heeft hij uiteindelijk toch gekozen voor zijn andere passie, fotografie.

In Lenz’s zijn fotografie zijn de oude oerbossen en de ontbossing van de wereld twee belangrijke thema’s. Gedurende zijn hele carrière is het contrast tussen het industriële en het natuurlijke landschap terug te zien in zijn werk. De afgelopen jaren resulteerde dit in geweldige grafische (lucht)fotografie van de wereld van de productie van fossiele brandstoffen, de daarmee gepaard gaande klimaatverandering en alle bijbehorende effecten die dit ingrijpen van de mens heeft op de natuur en de inheemse bevolking. Zware onderwerpen fotografisch prachtig in beeld gebracht. 

Lenz fotografeert vaak vanuit de lucht om enkele van de grootste resterende ecosystemen van de planeet te laten zien.  Dit doet hij ook met de ongekende omvang van de impact van de olie-industrie. Met zijn huidige tentoonstelling, The True Cost of Oil, kreeg hij hiermee wereldwijde aandacht voor dit grote milieuprobleem.

Zijn werk werd gepubliceerd in enkele van de meest prestigieuze media. Ook heeft hij belangrijke prijzen mogen ontvangen in internationale wedstrijden zoals de Wildlife Photographer of the Year, de International Photography Awards en de Prix de la Photographie Paris.

Inmiddels is Lenz een populaire spreker. Hij is uitgenodigd om bij grote bedrijven, overheidsinstanties en academische centra te spreken over natuurbehoud en duurzaamheid. Hij sprak onder andere voor The New York Times, het Europees Parlement, Oxford, Cambridge en Harvard, de Royal Geographical Society en het Natural History Museum in Londen. Lenz’s TED talk is vertaald in 24 talen. The True Cost of Oil, is online al meer dan 830.000 keer bekeken.

In 2009 werd Lenz, ter erkenning van de rol die zijn werk heeft gespeeld bij het bevorderen van natuurbescherming, benoemd tot Senior Fellow van de International League of Conservation Photographers, een van de slechts 60 fotografen ter wereld die deze eer mochten ontvangen.

garth@garthlenz.com
www.garthlenz.com

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!