Federico Veronesi | Zondag

One Life

Zijn passie voor Afrika begon als kleine jongen. Hij was zo verliefd op Afrikaanse dieren dat zijn ouders hem gewoon mee op reis naar Afrika moesten nemen! Dit werd de reis van zijn dromen en hij was pas zes jaar oud.

De volgende reis vond plaats na de universiteit. Hij kwam terug op een stage georganiseerd door de Italiaanse ambassade na de universiteit en en van de bestemmingen die ze aanboden was Nairobi. Hierop besloot hij erachter te komen hoe het zou zijn om daar na drie maanden te wonen. Dus ging hij er naartoe in het jaar 2000. Hij vond het meteen geweldig, dacht: dit is de plek! Het was een totale verslaving, waar hij niet echt vanaf kon komen.

Dus besloot hij erheen te verhuizen. Hij had echter nog steeds verblijfplaats en liet alles achter. Dat is hoe het begon. Hij reed altijd zelf, ging nooit met een gids mee, dus zo leerde hij het park heel goed kennen. Doordat hij zelf reed vond hij ook de dieren zelf waarna hij ze dag in dag uit kon volgen. Zijn zorgen over de toekomst van de wilde dieren begonnen hier ook.

Hij is de naam achter de omslagafbeelding van Remembering Elephants, en zijn eerste boek, Light and Dust, is met veel bijval gepubliceerd. Stof in de lucht draagt ​​volgens hem juist bij aan de kwaliteit van het licht. Het geeft zoveel drama en ruimt het imige op, ruimt de achtergrond op. Op veel van zijn afbeeldingen zie je dieren die in stof rennen, wat doet denken aan een Afrikaanse atmosfeer: er is licht, er is zon, er is stof.

Ga met Federico Veronesi mee op ontdekkingstocht door Afrika. Verken samen met hem de mooiste plekken van Afrika én haar majestueuze dieren. Hij volgt tijdens deze lezing zijn nieuwe boek One Life. Het boek is metaforisch opgebouwd rond de kopjes en savannes van het Serengeti-ecosysteem.

Een verhaal en reis die je meenemen over de rivieren en de woestijnen van Amboseli en Namibië, naar de betoverde bossen van Mana Pools in Zimbabwe en Lake Nakuru in Kenia. Met zijn prachtige foto’s stelt hij de fascinerende dieren en hun verhalen aan je voor. Ook krijg je tijdens zijn inspirerende lezing de gelegenheid om meer over zijn aanpak en fotografische stijl te zien.

Foto van leeuw en leeuwin gemaakt door wildlife fotograaf Frederico Veronesi
Foto van leeuw en jong gemaakt door fotograaf Frederico Veronesi
Foto van neushoorn gemaakt door fotograaf Frederico Veronesi
Foto van een giraf in blue forest gemaakt door fotograaf Frederico Veronesi

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!