Erlend & Orsolya Haarberg

Ben je op zoek naar stilte? Wil je graag de serene schoonheid van de bergen, de zwijgende bossen en de rustige harmonie van patronen en kleuren van de natte gebieden van Laponia zien? Laat je door Erlend & Orsolya Haarberg meenemen in hun adembenemende fotoreportage uit Laponia en krijg een voorproefje van hun prachtige juist uitgekomen boek.

Erlend & Orsolya Haarberg. Op dit moment bezig met een grote Europese promotietour door 12 verschillende landen voor hun nieuwste boek “Laponia – Majestic Stillness”. Nu als sprekers op Naturetalks in Ede.
Wat voor het stel vier jaar geleden als een opdracht voor het tijdschrift National Geographic begon, groeide uit tot een ontdekking van Laponia’s gevarieerde ecosystemen in alle seizoenen. Laponia ligt in Zweden, vlak boven de arctische cirkel en is één van de grootste, wildste en minst toegankelijke gebieden van Europa. Laponia wordt beschermd en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Erlend (51) is Noor en heeft een opleiding tot bioloog. Orsolya (40) is geboren in Hongarije en is opgeleid als landschapsarchitect. Erlend & Orsolya Haarsberg zijn sinds 2004 getrouwd, wonen in het midden van Noorwegen en werken samen als freelance natuurfotografen met als specialisatie het fotograferen van landschappen en wildlife in de Scandinavische landen. Ze zijn altijd op zoek naar details of de onverwachte momenten van het licht dat sfeer, drama of magie toevoegt aan een landschap. Wildlife wordt het liefst zo ongestoord mogelijk in hun omgeving gefotografeerd.

Het stel heeft een meer dan indrukwekkende erelijst op het gebied van fotografie. Zo zijn zij meervoudig winnaar van de BCC Wildlife Photographer of the Year competition, Por el Planeta wildlife, nature and conservation photography competion, Nature’s Best Photography Awards, Golden Turtle Interntional Nature Photography Contest, GDT European Wildlife Photographer of the Year en zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Wat een toppers. Daarnaast hebben zij samen inmiddels 4 succesvolle boeken uitgegeven.

Erlend & Orsolya zullen een lezing geven in het hoofdprogramma op zondag 12 november.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!