Edo van Uchelen

Natuurfotografie ontmaskerd

Je kent ze wel, fraaie natuurfoto’s die op je netvlies blijven branden. Waar je niet op uitgekeken raakt. Ze scoren in wedstrijden en staan in tijdschriften, op posters en ansichtkaarten. Hoe maken anderen die toch? Je leest er wel eens wat over wanneer bekende natuurfotografen een tipje van de sluier oplichten. Ze leggen uit dat de uitrusting niet het belangrijkste is. Ze spreken over fantasie, creativiteit, een ‘tweede laag’ en diepgang. Geloof jij het?

In ‘Natuurfotografie ontmaskerd’ laat Edo van Uchelen je de waarheid zien achter aansprekende natuurfoto’s. Het belangrijkste: vergeet creativiteit. Het is een modewoord en meestal niets anders dan slim kopiëren. Aan de hand van aansprekende natuurfoto’s laat Edo je zien waar het (meestal) echt om gaat: projectmatig werken en stug doorzetten.

In zijn kenmerkende stijl, controversieel (direct en zonder omwegen), geeft Edo volledige openheid over hoe fraaie natuurfoto’s werkelijk tot stand komen.

Edo leert je technieken en trucjes die schuilgaan achter topfoto’s. Op dit punt verschilt natuurfotografie niet zoveel van koken: je moet tot op zekere hoogte gewoon het recept volgen. Dan kom je met de juiste ingrediënten en voorbereiding vanzelf tot resultaat. Het punt is dat bijna niemand het complete recept verstrekt. De fijne kneepjes worden angstvallig verzwegen.

‘Natuurfotografie ontmaskerd’ gaat verder en Edo geeft je, met leerzame opdrachten, het complete recept voor opzienbarende natuurfoto’s. Bereid je voor op veel nuttige tips om dieren voor je camera te krijgen.

Nog niet helemaal tevreden over je eigen resultaten? Edo is op zoek naar foto’s van anderen die hij op de masterclass kan bespreken, mail ze naar info@wildernistrek.nl (uiterlijk 25 oktober) en geef duidelijk aan naar welk recept je zoekt.

Wie is Edo van Uchelen?

Edo van Uchelen is bioloog en enthousiast natuurfotograaf. Hij deelt zijn kennis en enthousiasme graag met anderen. Edo vertelt je de geheimen die andere natuurfotografen voor zichzelf houden. Hij inspireert, motiveert en laat je zien hoe jij je als fotograaf verder kunt ontwikkelen.

Edo heeft veel kennis van planten en dieren en weet die als geen ander toe te passen voor fotografie en film. Hij maakt graag en veelvuldig gebruik van flitslicht om de belichting te optimaliseren.

Hij woont in Drenthe aan de rand van het Nationaal Park Drents Friese Wold. Hier heeft hij een privé natuurterrein gerealiseerd. Door uitgekiend en onconventioneel beheer is er een klein natuurparadijs ontstaan, met misschien wel de hoogste biodiversiteit van Nederland. Het terrein vormt de setting voor workshops en filmopnames.

www.wildernistrek.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!