Deel de Natuur 2018

Evenals de voorgaande jaren is Deel de Natuur ook in 2018 weer present op het Nature Talks Photo Festival!

De Stichting Deeldenatuur.nl is een digitaal platform van en voor natuurfotografen met als doelstelling de waarde en de schoonheid van de natuur met elkaar te delen.

Dit gebeurt door middel van door leden ingezonden foto’s, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat en die om die reden worden gemodereerd door een team van ervaren en getalenteerde natuurfotografen.

Deel de Natuur besteedt op de site ook aandacht aan o.a.  Verenigingen van Natuurfotografen, zet portfolio’s van bekende en minder bekende fotografen in de spotlights en biedt je leerzame tutorials.

Minimaal éénmaal per jaar is er een gezellige ledenavond met een altijd weer spannende fotowedstrijd met fantastische prijzen  en regelmatig worden er door het hele land gezellige en inspirerende fotodagen georganiseerd.
Daarnaast worden jaarlijks de mooiste foto’s gebundeld in het DeeldeNatuur Fotomagazine. Tijdens Nature Talks wordt de fonkelnieuwe Editie 2018 gepresenteerd!

Deel de Natuur is er trots op ook dit jaar weer deel te nemen aan Nature Talks en verzorgt een gevarieerd programma met boeiende en inspirerende lezingen door gastsprekers en door sprekers uit eigen gelederen.
De lezingen van Deel de Natuur in het basisprogramma zijn te volgen door een ticket hoofd- of basisprogramma ticket te kopen. Bestel hier je tickets.

 Lees meer over Deel de Natuur.

De sprekers van Deel de Natuur op zaterdag 10 november 2018:

Jan Huttinga

Zwijn en Rein in het Kroondomein

Als Boswachter van Kroondomein het Loo kent Jan dit natuurgebied als geen ander. Hij geeft je een boeiend kijkje in de wereld van zijn favoriete onderwerpen Vos en Wild Zwijn. Jan laat je gedragingen van deze dieren zien, die je normaal nooit ziet.

Geniet mee van deze unieke ontmoetingen!

Paul Oostveen en Annie van Deursen

IJsland vanuit de lucht

Paul Oostveen en Annie van Deursen fotografeerden de indrukwekkende vulkaanuitbarsting in Holuhraun vanuit een helikopter. Daarna kocht Paul een drone om ook elders in IJsland luchtbeelden te kunnen maken. Een presentatie met verrassende beelden en uitleg over fotograferen met een drone – en hoe je daar je creativiteit in kwijt kunt.

Nel Talen

Magie van beeld

Van macro naar multiple exposure…mijn ontdekkingsreis…

Uit de sfeervolle en kunstzinnige beelden van Nel spreekt  gevoel en emotie. Nel vertelt in haar presentatie wat haar drijfveren waren om tot deze vernieuwende vorm van  fotografie te komen en met welke technieken zij haar resultaten weet te bereiken, zoals bijvoorbeeld meervoudige belichting.

Eric Gibcus, Gijs Jongeleen, Erik Leisink

Drie vrienden duiken onder in het groene en koude water van Zeeland

Als we in het veld aan het fotograferen zijn en we vertellen dat we ook onderwaterfoto’s maken in Nederland is de reactie bijna altijd; het is toch koud, groen en er is toch geen zicht?

Met deze presentatie laten we het grote publiek kennis maken met de Nederlandse onderwater wereld die verrassend kleurrijker, diverse en uitbundiger is dan  menigeen denkt. Deze presentatie neemt u mee naar de Zeeuwse wateren en dan met name de onderwaterwereld van de Oosterschelde en het Grevelingen meer. Het leven is zeer divers van wieren naar zachte koralen en zelfs zeepaardjes, dit alles is gefotografeerd in elk seizoen van het jaar in water dat varieert van 2 tot 24 graden Celsius met zicht van 1 tot 15 meter. Wij hopen met deze presentatie te bereiken dat vooroordelen over het duiken in Nederland te veranderen en dat ook de onderwaternatuur het beschermen waard is.

De sprekers van Deel de Natuur op zondag 11 november 2018:

Theo Janssen

Mijn Landschap

Met zijn voorkeur voor ruimte en symmetrie, kleuren en licht, met vaak de horizon in het midden, heeft Theo een geheel eigen ‘vierkante’ kijk op landschapsfotografie. Hij presenteert zijn foto’s van winters IJsland en desolate woestijnen, maar ook de polders en wadden van Nederland namelijk opvallend in een  vierkant kader. Ontdek hoe persoonlijk de bijdrage van de fotograaf kan zijn aan de weergave van landschap.

Rob Blanken

Foto’s! Wat doe je ermee?

Staan je met veel zorg gemaakte foto’s een beetje te verstoffen op je harde schijf? Zonde! Laat anderen meegenieten.  Dat kan op veel verschillende manieren.

Rob laat op een inspirerende manier zien welke mogelijkheden er zoal zijn.

Mathijs Frenken

In vogelvlucht

Mathijs vindt het heerlijk om overgeleverd te zijn aan de grillen van de natuur, dit vast te leggen en daar het meeste uit te halen. Het fotograferen van vogels heeft hierbij zijn voorkeur. De vleugels, de kleuren, de vrijheid. Hij experimenteert graag met creatieve technieken, dit geeft hem dat gevoel van vrijheid en zo creëert hij beelden die uitnodigen om langer te bekijken. In vogelvlucht laat Mathijs zien hoe hij zich heeft ontwikkeld en welke technieken hij gebruikt.

Loes Belovics 

Hier aan de kust

Loes neemt je mee naar ons eigen Hollandse strand en laat je zien dat daar meer te fotograferen is dan een prachtige zonsondergang. De dynamiek van de kust en de altijd aanwezige elementen zand en water zijn steeds weer een uitdaging voor haar oog voor detail.

Hoor de branding in je hoofd en voel de zeewind door je haren wanneer je geniet van blonde duinen, wuivend helmgras, zandstructuren, golven, schuim, schelpen en zoveel meer, zoals bijna unieke beelden van een ongerept winters strand.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!