Deel de Natuur

 

Net als afgelopen editie is DeelDeNatuur weer van de partij met een verschrikkelijk leuk en gevarieerd programma in een lekker grote zaal! Deeldenatuur.nl is een digitaal platform van en voor geëngageerde fotograferende natuurliefhebbers wat zijn bestaansrecht in het inmiddels 11-jarig bestaan ruim heeft bewezen.

De stichting Deeldenatuur.nl heeft als doelstelling om het respect en de liefde voor de natuur te versterken en het bewustzijn van de menselijke impact op die natuur te vergroten. De foto’s die de leden maken en delen zijn daarbij het belangrijkste middel.

Deeldenatuur en haar leden vinden dat de kwetsbare natuur het verdient om uitsluitend in technisch esthetisch volwaardige beelden te worden gedeeld. Of die beelden met een professionele dSLR of met een simpele compactcamera zijn gemaakt doet er niet toe, evenmin of ze zijn gemaakt door een prof of een liefhebber, als ze maar aan de kwaliteitseisen voldoen. Om dat niveau te handhaven worden alle foto’s gemodereerd door een team van ervaren en gerenommeerde natuurfotografen.

Natuur komt in de breedste zin aan bod, van Nederlandse vogels tot onderwaternatuur bij de Filippijnen, van Scandinavische landschappen en dieren tot macrobeelden uit de eigen achtertui en alles wat daar tussen zit. Als het maar natuur is.

Respect is het kernwoord bij Deeldenatuur: voor de natuur en voor elkaar. De immense verzameling prachtige natuurfoto’s die onder Deeldenatuur.nl te vinden zijn, zijn daarvan de sprekende illustratie.

Op Nature Talks Photo Festival presenteert Deeldenatuur.nl. twee dagen lang met een zeer aansprekend programma een brede selectie van haar leden en hun foto’s.

Binnenkort staat hier het hele bomvolle programma van Deel de Natuur en die liegt er niet om. Er volgen ook praktijksessies, erg leuk een leerzaam dus neem je notitieblok en vragen mee. Oh en al ben je bang voor kleine beestjes dan zou ik sowieso 1 lezing overslaan 😉

 

De volgende mensen zullen voor DDN een lezing geven op zaterdag en/of zondag;

Zaterdag 11 november

12:10   Rob Reijnen  – Zoogdieren van Pool tot Evenaar
Rob Reijnen neemt u mee over de wereld om zijn mooiste en niet alledaagse foto’s te laten zien van zoogdieren

13:45   Marianne Brouwer  –  Kleine beestjesfotografie… the making of!
Marianne laat niet alleen beelden van kleine diertjes zien,   maar ook de manier waarop zij ze fotografeert. Een fantasie en creativiteit prikkelende presentatie!

14:20   Jan Boer –  Bijzondere momenten van een natuurfotograaf
Jan is een gepassioneerd fotograaf die de natuur op een creatieve en verhalende manier  weet weer te geven. Deze lezing geeft een prachtig overzicht van zijn bijzondere momenten

15:50   Erwin van Laar –  Hop, daar moet je vroeg voor op 
Ruim 14 dagen lang observeerde en fotografeerde Erwin iedere ochtend de broedlocatie van een Hop. Dat resulteerde in een unieke serie beelden die hij graag met u wil delen 

16:25   Lubbert Boersma – Passie
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Kijk daarom mee met de ogen van een bevlogen fotograaf en beleef het moment 

17:00   Marga Ronhaar & Leo Vogelenzang – Focus-stacking
Aan de hand van eigen fotowerk laten Marga en Leo  de ins en outs van de techniek focus-stacking zien

  

Zondag 12 november

10:00   Erwin van Laar – Kerkuil, heerser der duisternis
Vier jaar lang volgde Erwin van Laar het wel en wee van een koppel Kerkuilen. Tijdens zijn presentatie maakt hij u deelgenoot van de belevenissen van ZIJN Kerkuilen           

11:30   Peter Muller –  Death Valley
Peter toont u de schoonheid van  de desolate landschappen, flora en fauna van Death Valley.  Als docent fotografische technieken geeft hij u  veel praktische fototips

12:05   Adri Groot Nuelend – Astrofotografie met Hart & Ziel
Aan de hand van zijn bijzondere beelden en meegebrachte apparatuur deelt Adri zijn passie voor Astrofotografie 

13:45   Rob Blanken – Creatief met pixels
Rob gunt u in deze presentatie een kijkje in zijn creatieve keuken 

14:20   Noortje Russel – Meneer Citroen en kornuiten
Geniet van de sfeervolle foto’s, luister naar de verhaaltjes vol humor en fantasie en kijk voortaan met heel andere ogen naar de wereld van de insecten           

15:50   Nico van Gelder – Technische aspecten van landschapsfotografie
Nico  laat u zien hoe landschapsfoto´s tot stand komen. Aan bod komen filters, HDR panorama´s , lange sluitertijden en andere technische aspecten.

  www.deeldenatuur.nl

   

   

  Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

  Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

  Je bent succesvol ingeschreven!