Danny Green

 

 

De foto’s van Danny Green sierden op covers van diverse tijdschriften, wonnen belangrijke prijzen en zijn te bewonderen in verschillende boeken en tijdschriften. Hoewel veel fotografen zich richten op één specifiek onderwerp, is Danny een alleskunner. Insecten, vogels, zoogdieren, reptielen, Danny weet het op een bijzondere manier vast te leggen.

We ontmoetten Danny tijdens Wildphotos in Londen. Met een flinke dosis humor en aanstekelijk enthousiasme gaf hij daar zijn lezing. Deze autodidact kreeg van zijn vader de liefde voor natuur mee en ontwikkelde zichzelf tot een van de grote namen in de natuurfotografie. We zijn dan ook heel blij dat hij dit jaar een lezing geeft tijdens Nature Talks en in 2018 zelfs plaats neemt in de jury van Nature Photographer of the Year (NPOTY).

Een van zijn laatste projecten: de Europese Papegaaiduikers (The Atlantic Puffin). Voor dit project voor National Geographic bezocht hij over een periode van vijf jaar de mooiste gebieden van IJsland, Noorwegen en Verenigd Koninkrijk om de bijzondere kolonies te volgen en hun leven in beeld te brengen. Het resultaat is adembenemend.

Tijdens de lezing van Danny Green krijg je een unieke blik achter de schermen van dit project. Hoe zorgde hij ervoor dat zijn foto’s voldeden aan de hoge eisen van National Geographic en wat leerde Danny over de iconische Papegaaiduiker? Dit en meer kom je te weten tijdens de inspirerende lezing op zaterdag 11 november.

Naast de lezing van Danny Green, is het ook mogelijk om bij hem een portfolio review te boeken. Tot slot is Danny jurylid van Nature Photographer of the Year. www.naturephotographeroftheyear.com en zal hij een prijs uitreiken aan 1 van tijdens de uitreiking op Nature Talks.

 

 Wekelijks zullen wij nieuwe sprekers aankondigen. Wil je niks missen? Meld je dan nu hier aan voor onze nieuwsbrief en like onze Facebookpagina.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!