Andrew (Andy) Parkinson | Zaterdag

Dieren fotograferen als onderdeel van hun omgeving

Wie Andrew Parkinson (afkomstig uit Crich, Derbyshire) zegt, zegt wildlife fotografie. En dan vooral de berghaas, dat is en blijft zijn favoriete dier om te fotograferen. Het liefste fotografeert hij de dieren als onderdeel van hun natuurlijke omgeving. Een uitdaging gaat hij daarvoor zeker niet uit de weg. Fysiek moet hij soms tot het uiterste gaan om die ene plaat te maken… Maar hij houdt juist van die fysieke uitdaging, het isolement en de schoonheid van het dichtbij fotograferen van deze dieren.

Andrew is onlangs toegetreden tot de Nikon Ambassadeur-ranglijst als een meervoudig bekroonde natuurfotograaf en is een regelmatige National Geographic Feature-bijdrager. Zijn fotografie wordt wereldwijd gebruikt door een netwerk van toonaangevende bureaus en publicaties, waaronder Getty, The Discovery Channel, The New York Times en RSPB Images. Andrew werkt uitsluitend met wilde dieren en spreekt vaak over de ethiek van fotografie, natuurbehoud en dierenrechten. Zijn integriteit voor de natuurlijke wereld vertaalt zich duidelijk in elk beeld dat hij produceert.

Hij vindt het belangrijk om unieke en geloofwaardige beelden te maken. En dat doet hij fantastisch! Dat blijkt ook wel uit zijn uitpuilende prijzenkast. Geniet van zijn stijlvolle beelden waarin je duidelijk zijn integriteit voor de natuurlijke wereld terugziet. Andrew hoopt een deel van zijn kennis over dieren en de ecosystemen waarin ze leven aan je over te brengen. Mis deze kanjer niet!

 

 

Spinnen fotografie Malagasy lion van Emanuele Biggi voor Nature Talks Fotofestival
Spinnen fotografie van Emanuele Biggi voor Nature Talks Fotofestival
Spinnen fotografie van Emanuele Biggi voor Nature Talks Fotofestival
Spinnen fotografie van Emanuele Biggi voor Nature Talks Fotofestival

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!