Aaron Gekoski | Zaterdag

ANIMOSITY: Documenting Human-Animal Conflict

Aaron Gekoski is een een internationaal geprezen milieu-fotojournalist. Hij documenteert conflicten tussen mens en dier op de meest onherbergzame plekken op aarde. Ook is hij filmmaker. Toen we een van zijn documentaires zagen op Smithsonian en later een andere op Discovery Channel toen wisten we het zeker. Deze spreker willen wij op het festival hebben. Aaron is momenteel druk aan het produceren en presenteert een reeks documentaires over de exotische dierenhandel en wildlife-toerisme.

De natuur in onze wereld verkeert in een crisis. Wereldwijd worden dieren verhandeld, opgejaagd, gestroopt, geconsumeerd en geëxploiteerd tot het punt van uitsterven. Hun schokkende verhaal wordt door de lens en ogen van Aaron Gekoski verteld. Hij toont krachtige en indrukwekkende foto’s en boeiende verhalen uit de natuurbehoud’s frontlinie. Dit gaat van Cambodjaanse kerkers om honden te verdrinken, voodoo-markten in West-Afrika tot wrede attracties voor wildtoerisme en de schimmige wereld van de exotische dierenhandel. Het belooft een  indrukwekkende lezing met soms heftige beelden te worden…

Aaron Gekoski
Aaron Gekoski
Aaron Gekoski
Aaron Gekoski

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!