Fotoreis Andalusië – Vogeltrek, walvissen, dolfijnen & meer…

 

20 maart t/m 26 maart 2018

7 dagen / 6 nachten

Passie delen

Wij willen graag onze passie delen en deze reis is dan ook een reis die uitstekend geschikt is voor natuurfotografen. Andalusië in het voorjaar is een belevenis waarbij je voortdurend van de ene verbazing in de andere valt. Wij willen jou graag inspireren en informeren om je zo te laten genieten van een ongelofelijk spektakel: vogeltrek & meer…

 

Indrukwekkende vogeltrek

In het voorjaar steken honderdduizenden roofvogels en ooievaars de Straat van Gibraltar over van Marokko naar Spanje. Hierbij komen ze uit zee direct over je heen wat zeer spectaculair is. Aantallen van een paar duizend ooievaars, zwarte wouwen, slangenarenden, dwergarenden etc. op een dag zijn geen uitzondering. Vooral de grote groepen laten je hart sneller kloppen en laten je deze belevenis nooit meer vergeten.

Het is ook fantastisch om te beseffen dat je zo dicht bij Afrika bent, je ziet Afrika op nog geen 14 km afstand liggen. Op dagen met de juiste thermiek en wind zie je de vogels al boven Marokko opstijgen tot grote hoogte waarna ze de afdaling in glijvlucht inzetten. Met moeite weten de meeste de overkant te halen, doordat de thermiek helemaal wegvalt boven water. Dit levert vaak spannende momenten op en vooral ooievaars, gieren en arenden weten het soms maar net te halen en komen uitgeput in Europa aan. Voor ons vaak een uitgelezen kans om die vogels van dichtbij te zien.

 

Andalusië is een vogelparadijs

Naast de vogeltrek hebben we ook veel plaatselijke vogels, zo gaan we o.a. naar een vale gieren kolonie, gaan we naar de uiterst zeldzame heremietibissen, we bezoeken een vogelringstation en een aantal prachtige gebieden in de buurt waar we wellicht soorten als de  huisgierzwaluw (Afrikaanse soort).

 

Walvissen en dolfijnen dichtbij

Verder gaan we ook in de Straat van Gibraltar op zoek naar de 3 soorten walvissen en 4 soorten dolfijnen die vaak van zeer dichtbij te zien zijn. De drie soorten walvissen zijn potvissen, vinvissen en orca’s. Deze laatste worden het meest gezien tijdens de trek van de tonijnen tussen de Atlantische oceaan en de Middellandse zee in juli en augustus. De vier soorten dolfijnen zijn de gewone dolfijn, gestreepte dolfijn, grote tuimelaar en de grienden waarvan er zo’n 15 families leven in het gebied dat we bezoeken. Soms zijn er groepen van wel 100-300 dolfijnen gezien.

Het is wel zo dat er in Tarifa de Levante of Levanter kan waaien en dan is de zee te onstuimig voor onze boottocht(en). Daarom is dit gedeelte van onze reis altijd afwachten of het mogelijk is, maar dat is ook natuur(lijk).

 

Natural Parc del Estrecho en Natural Parc de los Alcornocales

Verder bezoeken we twee nationale parken: Natural Parc del Estrecho dat aan zee ligt en gevormd is door de tektonische platen tussen Afrika en Europa en Natural Parc de los Alcornocales dat het grootste kurkeiken bosgebied is. Hier zijn “enclaves” met subtropische planten die nergens anders in Europa voorkomen.  Kortom, een prachtige en onvergetelijke reis waarbij natuurfotografen volledig aan hun trekken komen.

 

Natuurlijk resort

We logeren in een prachtig natuurlijk resort wat een ware groene oase is en waar je al vanaf jouw huisje kunt genieten van o.a. de vogeltrek.

Jurgen Sloots is de begeleidende reisleider en hij wordt ondersteund door plaatselijke gidsen, ornithologen en mensen van FIRMM  (Foundation for Information and Research on Marine Mammals).

 

Garantiefonds en branchvereniging

Wij zijn lid van branchorganisatie VvKR, hebben garantiefonds STO en de betalingen lopen via Certo-Escrow, zodat uw geld veilig staat op een derdengeldrekening tot na uw reis.

Wil je alvast meer informatie of jezelf aanmelden, dan kan dat via onderstaande contact gegevens.

 

20 maart t/m 26 maart 2018

7 dagen / 6 nachten

€ 1.495,00 compleet verzorgd, incl. vlucht

 

Toeslag eenpersoons kamer / cabin € 145,00

 

Wat is inbegrepen:

 • heen- en terugvlucht naar Malaga
 • transfer van Malaga naar resort (vv)
 • vervoer tijdens gehele reis
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Spaanse gids, spreekt Engels
 • Logies, ontbijt, lunch en diner
 • 2 walvistochten, afhankelijk van weer
 • fotografische begeleiding
 • ornithologische begeleiding

Wat is niet inbegrepen:

 • aankopen van persoonlijke aard
 • drankjes buiten ontbijt, lunch en diner om
 • reisverzekering
 • waarborgfonds bijdrage

 

Foto's Greentreetravel © Juan Miguel Gonzalez Perea

Nature Talks | © Juan Miguel Gonzalez Perea: avond vlakbij Tarifa, Natural Parc del Estrecho

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!