Reisbegeleider Erik Ruiterman

Erik Ruiterman (1960) is geboren met een Groen Hart en woont daar toevallig ook al zijn hele leven. De laatste 15 jaar is hij professioneel vooral bezig met het bevorderen van samenwerking tussen overheidsorganisaties. Het werken met en motiveren van mensen speelt daarbij een hoofdrol. Daarnaast zorgt hij voor voldoende ruimte om bezig te zijn met zijn twee grote passies; fotograferen en schrijven.

Zijn opleiding aan de fotoacademie in de categorie ‘mode’ heeft hem veel geleerd. Ook en vooral dat mode ‘niet zijn ding’ is, dus de camera werd daarna vooral meegenomen naar buiten. Al van kleins af aan is hij geïnteresseerd in natuur en vanaf zijn 10e jaar spelen vogels daarbij een hoofdrol. Aanvankelijk ging het vooral om het kijken naar vogels, de afgelopen 15 jaar gaat het vooral om het fotograferen van vogels. Waarbij andere dieren, landschappen en macro ook steeds meer aandacht krijgen.

Zijn uitstapjes en fotoavonturen mag hij graag voorzien van een luchtig verslag met soms een maatschappij-kritische ondertoon. Daarnaast heeft hij de nodige schrijfsels over natuurfotografie geproduceerd voor verschillende platformen en heeft hij zijn eerste fotoboek op zijn naam staan. In opdracht van Nature Talks interviewt hij prijswinnende en inspirerende natuurfotografen van over de hele wereld.

Erik heeft tijdens zijn (foto)reizen vooral de vier windstreken van Europa verkend. En de ervaringen die hij daarbij heeft opgedaan gebruikt hij graag om van jouw fotoreis een geweldige ervaring te maken.

Meer over Erik vind je op zijn website: https://www.topic2.nl/

Komende fotoreizen Erik Ruiterman

Andere fotoreizen

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!