Het coronavirus en jouw natuurfotoreis

 

Update 5 november 2021

Overal in de wereld hebben mensen te maken met het coronavirus wat, hoe hoog de vaccinatiegraad ook zal zijn, waarschijnlijk nooit meer weg te denken is. Hopelijk vervliegt het virus op den duur of wordt het dusdanig minder sterk zoals ook bij andere virussen is gebeurd. De tijd zal het leren. Vooralsnog hebben wij er allemaal mee te maken in ons dagelijks leven én dus ook als wij op (foto)reis willen gaan. Wij ontvangen regelmatig vragen over het coronavirus en de fotoreizen. Hieronder vind je de belangrijkste en meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Bel, mail of chat met ons team en wij proberen je zo adequaat mogelijk te helpen.

1. Ik wil een (foto)reis boeken kan dat als een land op oranje staat?
Jazeker! Je kan een reis boeken naar een land dat op oranje staat. De kleurcodes zijn een advies en is geen verplichting. Deze kleurcodes bestaan al tientallen jaren in de reisbranche. Alleen hebben ze door de media een andere dimensie gekregen. Per land bekijken we of we welkom zijn én of wij de reis net zo veilig als in ons thuisland kunnen laten verlopen. Veiligheid staat uiteraard voorop en wij vinden het belangrijk dat je zorgeloos op reis kan gaan.

2. Wanneer weet ik of mijn geboekte reis door kan gaan?
Met de steeds wijzigende regelgevingen kunnen we helaas niet meer maanden van tevoren zeker weten of de reis daadwerkelijk door kan gaan. Wij houden de actuele regels uiteraard nauwlettend in de gaten en hebben veelvuldig contact met onze reisleiders en locale gidsen. We doen ons best om ongeveer drie weken voor aanvang van de reis je definitief te laten weten of een reis door kan gaan. Het is helaas inherent aan het corona-virus dat we hier flexibel mee om moeten gaan.

3. Wanneer kan ik een land bezoeken?
Dit is een vraag die helaas niet gemakkelijk te beantwoorden is. Over het algemeen geldt dat wanneer je volledig gevaccineerd bent of een geldige pcr-test kan overleggen je een land kan bezoeken. Maar er zijn uitzonderingen op deze regel. In bepaalde landen is er bijvoorbeeld een (lange) quarantaine verplicht. Kijk voor meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor reizen en actuele reisadviezen ook op de volgende sites:

Wij houden dit natuurlijk in de gaten en bekijken onder andere op basis van deze informatie of het veilig en verantwoord is om in een bepaald land op reis te gaan.

4. Als ik een reis boek die door de Covid-19 restricties niet door kan gaan, krijg ik dan mijn geld terug?
Als consument heb jij altijd recht op het terugkrijgen van je geld. Ook bij ons krijg je je geld terug (minus de boekingskosten). Daarnaast bieden wij verschillende andere opties. Zo kan je er voor kiezen om je reis te verplaatsen (naar bijvoorbeeld het jaar erop) of dat je het betaalde bedrag gebruikt voor een andere willekeurige reis naar keuze. Wij zijn zeer flexibel en denken met je mee om zo voor iedereen tot de beste oplossing te komen 

5. Veilig boeken-optie (Corona)
Wij begrijpen dat je graag weer wilt dromen van een mooie fotoreis, maar ook dat het nog steeds onzekere tijden zijn. Rekening houdend met die onzekerheid en de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben we iets nieuws bedacht. De “Veilig boeken-optie”. Hiermee plaatsen we je kosteloos en vrijblijvend op onze deelnemerslijst. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart je reis kunt boeken en er alvast over kan gaan dromen!

Zodra het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het land van bestemming een positief reisadvies voor die bestemming af geven, nemen we direct contact met je op om dit te bespreken. Vanaf dat moment heb je 10 dagen de tijd om te beslissen of je deelneemt aan de reis of niet. Pas zodra je besluit om mee te gaan, betaal je de standaard 30% aanbetaling.

Nature Talks natuurfotoreizen

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!