Basisprogramma

De kaarten van het basisprogramma noemen wij voor het gemak ‘basisticket’. Die koop je voor slechts € 25,-

De activiteiten in het basisprogramma worden verzorgd door Nederlandse en Belgische fotografen. Tijdens de lezingen zul je verschillende dingen leren om je eigen vaardigheden verder te ontwikkelen. In het basisprogramma wordt meer aandacht besteed aan de praktische kant van de natuurfotografie, neem ook zeker je notitieblok, notebook of camera mee.
Met een ‘basisticket’ voor zaterdag 14 november of zondag 15 november krijg je toegang tot alle activiteiten die er zijn op Nature Talks, behalve het hoofdprogramma in de grote Schouwburgzaal en de masterclasses die verzorgd worden door de nationale- en internationale topfotografen.

Wat kun je dan allemaal met je ‘basisticket’? Heel veel! Zie hieronder alle activiteiten:

 • 20 (foto)lezingen per dag door Nederlandse en Belgische fotografen
 • Filmzaal met diverse natuurfilms
 • Vlinderzaal (clinics, lezingen en determineren)
 • Duikeninbeeldzaal op zondag (clinics en lezingen)
 • Stichting Deel de Natuur zaal (clinics, lezingen)
 • Exposities met onder andere de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year
 • 2000 m2 natuurfotografiebeurs (met beursaanbiedingen)
 • Nature Photographer of the Year uitreiking incl. de ‘Fred Hazelhoff Award’ (zaterdagavond)
 • Natuurfotoclub presentaties
 • Productdemonstraties in verschillende zaaltjes
 • Portfolio reviews
 • Fotografencafé voor gezellige borrel
 • Kinderen tot 17 jaar gratis entree.

Let op: voor alle zalen geldt vrije inloop, maar vol is helaas vol. Kom dus op tijd zodat jouw plek bij de activiteit gegarandeerd is. Reserveren is niet mogelijk!

Fotolezingen

Twee dagen lang elke dag keuze uit meer dan 20 inspirerende lezingen waarvan meer dan de helft een educatieve insteek hebben. Het basisprogramma is opgezet om als fotograaf te leren van anderen. Laat je dan ook vooral inspireren door te zien hoe anderen het aanpakken. Ontwikkel jezelf verder als natuurfotograaf en laat het Nature Talks Photo Festival daarbij je inspiratiebron zijn.

De volgende sprekers geven een lezing in het basisprogramma

Jowan Iven, Chris Ruijter, Hans Stel, Roxy van Zanten, Rob Blanken, Peter van der Veen, Marcel van Balkom, Thijs Glastra, Dat zijn de eerste namen van sprekers voor het Basisprogramma.

Voor meer informatie bekijk de programma’s bij de diverse organisaties.

Bekijk hier het programma van de Vlinderstichting: Vlinderstichting 
Bekijk hier het programma van DeelDeNatuur: Deel de Natuur 2019
Bekijk hier het programma van DuikenInBeeld: Duiken in Beeld 2019

Filmzaal

Op Nature Talks hebben we, naast veel aansprekende fotolezingen, ook een limzaal. Bekijk prachtige natuurfilms van voornamelijk Nederlandse filmmakers. Naast films die ook bekend zijn van TV en bioscoop, zullen er nieuwe releases gedraaid worden.
Titels volgen.

De films kun je bezoeken met een hoofd-of basisprogrammaticket. Kinderen tot 15 jaar gratis entree.

Wil je bijdragen aan het festival en jouw natuurfilm ook aan het grote publiek vertonen, neem dan contact op met info@naturetalks.nl

Vlinderstichting

De Vlinderstichting is ook te vinden op Nature Talks. Hoe leuk is dat! De hele zaterdag en zondag worden in de Vlinderzaal vlindersen libellen op naam gebracht. Je kunt je eigen foto’s meenemen en de mensen van De Vlinderstichting helpen je om de soorten goed te benoemen! Dat kan gaan om Nederlandse soorten, maar ook als je in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje of Hongarije een mooie vlinder of libel hebt gefotografeerd kun je er terecht. Samen met de mensen van De Vlinderstichting ga je puzzelen zodat je flink wat opsteekt over het op naam brengen van vlinders en libellen.

Ook kun je hier diverse clinics bijwonen over de herkenning van blauwtjes, witjes en andere ‘moeilijke’ groepen. Een aantal specialisten zullen de lezingen hierover verzorgen. Dus neem je foto’s mee op 14 & 15 november en kom naar de Vlinderzaal op Nature Talks!

Bekijk hier het programma van de Vlinderstichting: Vlinderstichting

DuikenInBeeld

Nature Talks en DuikeninBeeld, een prachtige combi!

Voor het vijfde jaar verzorgt DuikenInBeeld een dag vol natuur onder water. Op zondag 15 november zijn onderwaterfotografie en -film het gesprek van de dag tijdens Nature Talks. Dat gaat gebeuren in de DuikeninBeeldzaal, waar gerenommeerde Nederlandse fotografen en -filmers boeiende presentaties houden en één van dé onderwaterfotografen van National Geographic het sluitstuk zal vormen. Dat wil je niet missen!

Bekijk hier het programma van DuikenInBeeld: Duiken in Beeld 2019

Stichting Deel De Natuur

Net als het afgelopen jaar zal Deel De Natuur weer aanwezig zijn op het Nature Talks Photo Festival. De massale opkomst bij een aantal lezingen het afgelopen jaar hebben ons positief verrast. Daarom staat Deel de Natuur dit jaar in een grote zaal want er staat weer een dijk van een programma.

Deel de Natuur heeft als doelstelling om respect en liefde voor de natuur te versterken en het bewustzijn van de menselijke impact op die natuur te vergroten. De foto’s die de leden maken en delen zijn daarbij het belangrijkste middel. Dit doen ze op een digitaal platform van en voor geëngageerde fotograferende natuurliefhebbers. Dit heeft zijn bestaansrecht in de afgelopen 10 jaar inmiddels ruim bewezen. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen op deeldenatuur.nl om meer over deze club te weten te komen. Maar kom vooral naar de Deeldenatuurzaal tijdens Nature Talks!

Deeldenatuur.nl komt ook dit jaar weer twee dagen lang met een toental leden die hun spraakmakende foto’s presenteren en vertellen hoe zij hiertoe gekomen zijn. Bekijk hier het programma van DeelDeNatuur: Deel de Natuur 2019

Exposities

Een prachtige expositie van de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year en de Marius van der Sandt stichting. Kom en bewonder het werk van natuurtalenten. De expostie is mede mogelijk gemaakt door PLM art centre for photofinishing.

Fotobeurs

De grootste natuurfotografiebeurs van de Benelux. Meer dan 2000 m2! Speciaal voor het Nature Talks Photo Festival komen standhouders met spectaculaire beursaanbiedingen tot wel 40% korting! Dit is alleen al een goede reden om het festival te bezoeken. Diverse grote merken zijn aanwezig met de nieuwste producten. Je kunt ze meteen uitproberen en informatie krijgen over de laatste camera’s, accessoires en apparatuur. Daarnaast zullen de merken ook hun ambassadeurs meenemen welke je kunnen voorzien van de beste tips.

Tot snel op de fotobeurs van Nature Talks!

Portfolio reviews

Een portfolio is een overzicht van je beste werk. Je gebruikt dit bijvoorbeeld om anderen te overtuigen om met jou te gaan samenwerken (bijvoorbeeld het plaatsen van jouw beelden in een magazine). Ook kun je met een mooi portfolio potentiële klanten overtuigen dat zij jou moeten kiezen als fotograaf voor hun opdracht. Tijdens het Nature Talks Photo Festival kun je je portfolio laten beoordelen door een (semi)professionele fotograaf. Je kunt bij diverse fotografen uit het basisprogramma een meeting inplannen voor een portfolio review. Heb je een hoofdprogramma ticket kan je plaats reserveren bij fotografen in het basis en hoofdprogramma.

Naast de fotografen die je kunt selecteren voor een 1 op 1 sessie zijn er tevens art directors en beeldredacteuren van diverse bladen aanwezig voor een review. Mis dit niet en leer hoe zij naar beeld kijken. Ga aan de slag met de tips of speel je in de kijker bij de bladen. Het portfolio review is speciaal opgezet voor beginnende beroepsfotografen, maar ben jij een enthousiaste hobby fotograaf die graag feedback op zijn werk wil schroom dan niet om een portfolio review te boeken. Het aantal plaatsen is beperkt dus boek snel je ticket en reserveer jouw plaats nu.

Je kunt een portfolio review boeken bij: Sandesh Kadur, Marco Gaiotti, Edo van Uchelen, Bart Siebelink, Andrew George, Wenche Dahle, Keith Wilson, Michel Lucas, Tony Wu, Garth Lenz, Andrea Gulickx, Christian Ziegler, Peter van der Veen, Roelof Molenaar en Herman van der Hart.

 

Uitreiking Nature Photographer of the Year

Tijdens Nature Talks is de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year en de Fred Hazelhoff Portfolio Award. Afgelopen jaar kregen we meer dan veertienduizend inzendingen uit 73 landen voor de Nature Photographer of the Year contest. Heb je ook je mooiste foto’s al ingezonden? Kom naar de prijsuitreiking, zie het prachtige werk van nationale en internationale fotografen en ontdek wie er naar huis gaat met fantastische (cash)prijzen en de titel “Nature photographer of the year 2020”!

Natuurfotoclub presentaties

Naast Nature Talks zijn er tal van natuurfotografieclubs in Nederland waar leden met elkaar uitzonderlijke mooie beelden maken en delen. Deze clubs hebben vaak maandelijks een bijeenkomst die in teken staat van hun passie voor fotografie de liefde voor de natuur. Op Nature Talks Photo Festival zullen een aantal natuurfotoclubs een presentatie geven van het beste werk van hun leden. Zie al het moois wat deze Nederlandse fotografen maken. Wil je met jouw fotoclub ook een presentatie geven? mail ons dan op info@naturetalks.nl.

Fotografencafé

Op zaterdag 14 november is er na alle presentaties op het festival een heus Nature Talks Fotografencafé. Het programma van Nature Talks staat bol van de activiteiten, maar in het fotografencafé kun je in alle rust onder het genot van een hapje, drankje en wat muziek bijkletsen met de overige bezoekers, sprekers, filmmakers en standhouders. Een prachtkans om met de sprekers van die dag verder te praten over hun lezing, of eindelijk eens te kletsen met die fotograaf die je al jaren op Facebook volgt!

Daarnaast is het hartstikke leuk om met de overige bezoekers te kletsen over alledaagse onderwerpen. Bekijk elkaars werk en luister naar nieuwe plannen. Vergeet vooral ook niet de geruchten rond nieuwe producten van jouw cameramerk!

Masterclasses (optioneel)

Tijdens het Nature Talks Photo Festival weekend worden er ook nog eens diverse masterclasses gegeven door professionele topfotografen. Wil je dus meer leren over een bepaald onderwerp, of van een specifieke fotograaf, dan is dit je kans. Natuurfotografie door de toppers uitgelegd.
De masterclasses zijn kleinschalig, hierdoor krijg je direct inzicht in de werkwijze van de fotograaf en kun je hem of haar het hemd van het lijf vragen. Let op, voorkom teleurstelling en boek tijdig, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.
Reserveer je plaats door in de ticketshop een ticket te kopen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!