Basisprogramma

De kaarten van het basisprogramma noemen wij voor het gemak ‘basisticket’. Die koop je voor slechts € 25,-

De activiteiten in het basisprogramma worden verzorgd door Nederlandse en Belgische fotografen. Tijdens de lezingen zul je verschillende dingen leren om je eigen vaardigheden verder te ontwikkelen. In het basisprogramma wordt meer aandacht besteed aan de praktische kant van de natuurfotografie, neem ook zeker je notitieblok, een notebook of je camera mee.
Met een ‘basisticket’ voor zaterdag 10 november of zondag 11 november krijg je toegang tot alle activiteiten die er zijn op Nature Talks, behalve het hoofdprogramma in de grote Schouwburgzaal, de masterclasses, het diner en de meet and greets. In het hoofdprogramma treden de nationale- en internationale topfotografen en het aanstormend talent op.

Wat kun je dan allemaal met je ‘basisticket’? Heel veel. Zie hieronder alle activiteiten:

 • 20 (foto)lezingen per dag door NL en Be fotografen
 • Filmzaal met diverse natuurfilms
 • Vlinderzaal (clinics, lezingen en determineren)
 • Duikeninbeeldzaal (clinics en lezingen)
 • Stichting Deel de Natuur zaal (clinics, lezingen)
 • Exposities met onder andere de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year
 • 2000m2 natuurfotografiebeurs (met beursaanbiedingen van elke standhouder/merk die alleen dan geldig zijn)
 • Nature Photographer of the Year uitreiking incl. de ‘Fred Hazelhoff Award’ (zaterdagavond)
 • Marius van der Sandt stichting/winnaars beurs en prijsuitreiking mvds beurs 2018
 • Natuurfotoclub presentaties
 • Productdemonstraties in verschillende zaaltjes
 • Portfolio reviews
 • Fotografencafé voor gezellige borrel
 • Volg diverse masterclasses (optioneel)
 • Kinderen tot 15 jaar gratis entree. Let op: voor alle zalen geldt vrije inloop, maar vol is helaas vol. Kom dus op tijd zodat jouw plek bij de activiteit gegarandeerd is. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Fotolezingen

Twee dagen lang elke dag keuze uit meer dan 25 inspirerende lezingen waarvan meer dan de helft vooral een educatieve insteek zullen hebbenDit was één van de wensen van bezoekers van vorig jaar, en dat zul je dan ook meteen terug zien. Het basisprogramma is dan ook opgezet om als fotograaf te leren van anderen. Laat je dan ook vooral inspireren door te zien hoe anderen het aanpakken. Ontwikkel jezelf verder als natuurfotograaf en laat het Nature Talks Photo Festival daarbij je inspiratiebron zijn, tot Nature Talks
Let op: voor alle zalen geldt vrije inloop, maar vol is helaas vol. Kom dus op tijd zodat jouw plek bij de activiteit gegarandeerd is. Reserveren is helaas niet mogelijk.

De volgende sprekers geven een lezing in het basisprogramma

Jan Huttinga, Alexanders Koenders, Rob Blanken, Nel Talen, Paul Oostveen & Annie van Deursen, Loes Belovics, Eric Gibcus, Erik Leisink en Gijs Jongeleen, Theo Janssen, Mathijs Frenken en Hans Peeters. Voor meer informatie bekijk de programma’s bij de diverse organisaties.

Bekijk hier het programma van de Vlinderstichting https://www.naturetalks.nl/vlinderstichting/ 
Bekijk hier het programma van DeelDeNatuurhttps://www.naturetalks.nl/project/deel-de-natuur/
Bekijk hier het programma van DuikenInBeeld https://www.naturetalks.nl/project/duikeninbeeld/

Filmzaal

Op Nature Talks hebben wij, naast veel aansprekende fotolezingen, ook een heus tweedaags filmfestival op poten gezet. Bekijk prachtige natuurfilms van voornamelijk Nederlandse filmmakers. Naast films die ook bekend zijn van TV en bioscoop, zullen er ook een aantal nieuwe releases gedraaid worden. Sommige namen houden we nog even als verrassing maar deze titels kunnen we al bekend maken:
-titels volgen

De films kun je bezoeken met een hoofd-of basisprogrammaticket. Kinderen tot 15 jaar gratis entree.

Wil je bijdragen aan het festival en jouw natuurfilm ook aan het grote publiek vertonen, neem dan contact op met info@naturetalks.nl

Vlinderstichting

De Vlinderstichting is ook te vinden op Nature Talks. Hoe leuk is dat! De hele zaterdag en zondag worden in de Vlinderzaal vlindersen libellen op naam gebracht. Je kunt je eigen foto’s meenemen en de mensen van De Vlinderstichting helpen je om de soorten goed te benoemen! Dat kan gaan om Nederlandse soorten, maar ook als je in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje of Hongarije een mooie vlinder of libel hebt gefotografeerd kun je er terecht. Samen met de mensen van De Vlinderstichting ga je puzzelen zodat je flink wat opsteekt over het op naam brengen van vlinders en libellen.

Ook kun je hier diverse clinics bijwonen over de herkenning van blauwtjes, witjes en andere ‘moeilijke’ groepen. Tevens zullen een aantal specialisten lezingen verzorgen. Dus neem je foto’s mee op 10 & 11 november en kom naar de Vlinderzaal op Nature Talks!

De Vlinderzaal is in tweeën opgesplitst:

 1. Een zaal waar de vlinderpuzzeldag zal worden gehouden vanaf 09:00 uur tot 17:00 uur. Daar worden de soorten van de foto’s van bezoekers op naam gebracht.
 2. Direct daarnaast is een zaal waarin presentaties worden verzorgd met foto’s en films.

Bekijk hier het programma van de Vlinderstichting https://www.naturetalks.nl/vlinderstichting/

DuikenInBeeld

Nature Talks en DuikeninBeeld, een prachtige combi!

Al weer voor het derde jaar verzorgen we samen een dag vol natuur onder water. Op zondag 11 november zijn onderwaterfotografie en -film het gesprek van de dag tijdens Nature Talks, het jaarlijkse festival voor natuurfotografen. Dat gaat gebeuren in de DuikeninBeeldzaal, waar gerenommeerde Nederlandse fotografen en -filmers boeiende presentaties houden en één van dé onderwaterfotografen van National Geographic het sluitstuk zal vormen. Dat wil je niet missen!

Bekijk hier het programma van DuikenInBeeld https://www.naturetalks.nl/project/duikeninbeeld/

Stichting Deel De Natuur

Net als het afgelopen jaar zal Deel De Natuur weer aanwezig zijn op het Nature Talks Photo Festival. De massale opkomst bij een aantal lezingen het afgelopen jaar hebben ons beiden positief verrast. Daarom staat Deel de Natuur dit jaar in een grote zaal want er staat weer een dijk van een programma.

Deel de Natuur heeft als doelstelling om respect en liefde voor de natuur te versterken en het bewustzijn van de menselijke impact op die natuur te vergroten. De foto’s die de leden maken en delen zijn daarbij het belangrijkste middel. Dit doen ze op een digitaal platform van en voor geëngageerde fotograferende natuurliefhebbers. Dit heeft zijn bestaansrecht in de afgelopen 10 jaar inmiddels ruim bewezen. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen op deeldenatuur.nl om meer over deze club te weten te komen. Maar kom vooral naar de Deeldenatuurzaal tijdens Nature Talks!

Op Nature Talks Photo Festival presenteert Deeldenatuur.nl. twee dagen lang met een aansprekend programma een brede selectie van haar leden en hun foto’s.

Bekijk hier het programma van DeelDeNatuur https://www.naturetalks.nl/project/deel-de-natuur/

Exposities

Een prachtige expositie van de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year, Marius van der Sandt stichting en anderen. Kom en bewonder het werk van natuurtalenten. De expostie is mede mogelijk gemaakt door Xpozer.

Fotobeurs

De grootste natuurfotografiebeurs van de Benelux. Meer dan 2000m2! Speciaal voor het Nature Talks Photo Festival komt elke standhouder met spectaculaire beursaanbiedingen tot wel 40%! Dit is alleen al een goede reden om het festival te bezoeken. Diverse grote merken zijn aanwezig met de nieuwste producten. Je kunt deze meteen uitproberen en informatie krijgen over de laatste camera’s, accessoires en apparatuur. Daarnaast zullen de merken ook hun ambassadeurs meenemen welke je kunnen voorzien van de beste tips

Tot snel op de fotobeurs van Nature Talks!

Portfolio reviews

Een portfolio is een overzicht van je beste werk. Je gebruikt dit bijvoorbeeld om anderen te overtuigen om met jou te gaan samenwerken (bijvoorbeeld het plaatsen van jouw beelden in een magazine). Ook kun je met een mooi portfolio potentiële klanten overtuigen dat zij jou moeten kiezen als fotograaf voor hun opdracht. Tijdens het Nature Talks Photo Festival kun je je portfolio laten beoordelen door een (semi)professionele fotograaf. Je kunt bij diverse fotografen uit het basisprogramma een meeting inplannen voor een portfolio review. Heb je een hoofdprogramma ticket kan je plaats reserveren bij fotografen in het basis en hoofdprogramma.

Naast de fotografen die je kunt selecteren voor een 1 op 1 sessie zijn er tevens art directors en beeldredacteuren van diverse bladen aanwezig voor een review. Mis dit niet en leer hoe zij naar beeld kijken. Ga aan de slag met de tips of speel je in de kijker bij de bladen. Het portfolio review is speciaal opgezet voor beginnende beroepsfotografen, maar ben jij een enthousiaste hobby fotograaf die graag feedback op zijn werk wil schroom dan niet om een portfolio review te boeken. Het aantal plaatsen is beperkt dus boek snel je ticket en reserveer jouw plaats nu.

Uitreiking Nature Photographer of the Year

Tijdens Nature Talks is de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year en de Fred Hazelhoff Portfolio Award. Afgelopen jaar kregen wij duizenden inzendingen uit 34 landen voor de Nature Photographer of the Year contest. Heb je ook je mooiste foto’s al ingezonden? Kom naar de prijsuitreiking, zie het prachtige werk van nationale en internationale fotografen en ontdek wie er naar huis gaat met fantastische (cash)prijzen en de titel “Nature photographer of the year 2018”!

Natuurfotoclub presentaties

Naast Nature Talks zijn er tal van natuurfotografieclubs in Nederland waar leden met elkaar uitzonderlijke mooie beelden maken en delen. Deze clubs hebben vaak maandelijks een bijeenkomst die in teken staat van hun passie voor fotografie de liefde voor de natuur. Op Nature Talks Photo Festival zullen een aantal natuurfotoclubs een presentatie geven van het beste werk van hun leden. Zie al het moois wat deze Nederlandse fotografen maken. Wil je met jou fotoclub ook een presentatie geven? mail ons dan opinfo@naturetalks.nl.

Fotografencafé

Op zaterdag 10 november is er na alle presentaties op het festival een heus Nature Talks Fotografencafé. Het programma van Nature Talks staat bol van de activiteiten, maar in het fotografencafé kun je in alle rust onder het genot van een hapje, drankje en wat muziek bijkletsen met de overige bezoekers, sprekers, filmmakers en standhouders. Een prachtkans om met de sprekers van die dag verder te praten over hun lezing, of eindelijk eens te kletsen met die fotograaf die je al jaren op Facebook volgt!

Daarnaast is het hartstikke leuk om met de overige bezoekers te kletsen over alledaagse onderwerpen of zijn of haar foto’s en verhalen. Bekijk elkaars werk en luister naar nieuwe plannen. Vergeet vooral ook niet de geruchten rond nieuwe producten van jouw cameramerk!

Na de borrel kun je ook aanschuiven bij het diner. Dit is voor een beperkte groep mensen. Meer informatie over het diner.

Masterclasses (optioneel)

Tijdens het Nature Talks Photo Festival weekend worden er ook nog eens diverse masterclasses gegeven door professionele topfotografen. Wil je dus meer leren over een bepaald onderwerp, of van een specifieke fotograaf, dan is dit je kans. Natuurfotografie door de toppers uitgelegd.
De masterclasses zijn kleinschalig, hierdoor krijg je direct inzicht in de werkwijze van de fotograaf en kun je hem of haar de hemd van het lijf vragen. Let op, voorkom teleurstelling en boek tijdig, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.
Reserveer je plaats door in de ticketshop een ticket te kopen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!