Basisprogramma 

De kaarten van het basisprogramma noemen wij voor het gemak ‘basisticket’. Die koop je voor maar € 20,-

De activiteiten in het basisprogramma worden verzorgd door Nederlandse en Belgische fotografen. Tijdens de lezingen zal je verschillende dingen leren om je eigen vaardigheden verder te ontwikkelen. In het basisprogramma ligt meer de nadruk op de praktische aanpak, neem ook zeker je notitieblok en camera mee.
Met een ‘basisticket’ voor zaterdag 11 november of zondag 12 november krijg je toegang tot alle activiteiten die er zijn op Nature Talks, behalve het hoofdprogramma in de grote Schouwburg. Op het hoofdprogramma treden de nationale- en internationale TOP fotografen op plus aanstormend talent.

Wat kun je dan allemaal met je ‘basisticket’? Heel veel. Zie hieronder alle overige activiteiten, bijvoorbeeld:

 • 20 (foto)lezingen per dag door NL en Be fotografen
 • Filmzaal met diverse natuurfilms
 • Vlinderzaal (clinics, lezingen en determineren)
 • Duikeninbeeldzaal (clinics en lezingen)
 • Stichting Deel de Natuur zaal (clinics, lezingen)
 • Exposities met onder andere de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year
 • 2000m2 natuurfotografiebeurs (met beursaanbiedingen van elke standhouder/merk die alleen dan geldig zijn)
 • Nature Photographer of the Year uitreiking incl. de ‘Fred Hazelhoff Award’ (zaterdagavond)
 • Marius van der Sandt stichting/winnaars beurs en prijsuitreiking mvds beurs 2017
 • Natuurfotoclub presentaties
 • Productdemonstraties in verschillende zaaltjes
 • Portfolio reviews
 • Fotografencafé voor gezellige borrel
 • Volg diverse masterclasses (optioneel)
 • Kinderen tot 15 jaar gratis entree

  Let op: voor alle zalen geldt vrije inloop, maar vol is helaas vol. Kom dus op tijd zodat jouw plek bij de activiteit gegarandeerd is. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Fotolezingen

Twee dagen lang elke dag meer dan 25 inspirerende lezingen te bezoeken waarvan meer dan de helft ook vooral educatief zal worden ingestoken dit was één van de extra wensen die de bezoekers gaven vorig jaar en dat zal je dan ook meteen terug gaan zien. Het basisprogramma is dan ook opgezet om als fotograaf te leren van anderen maar laat je ook vooral inspireren hoe andere het aanpakken. Kom en ontwikkel jezelf verder als natuurfotograaf en laat Nature Talks Photo Festival je daarin praktijkgericht verder helpen, tot Nature Talks!
Let op: voor alle zalen geldt vrije inloop, maar vol is helaas vol. Kom dus op tijd zodat jouw plek bij de activiteit gegarandeerd is. Reserveren is helaas niet mogelijk.

De volgende sprekers geven een lezing is het basisprogramma

Alexanders Koenders, Daan de Vos, Franka Slothouber, Irma Wynhoff, Nico van Gelder, Noortje Russel, Rob Reijnen, Leo Vogelenzang & Margo Ronhaar, Erwin van Laar, Lubbert Boersma, Jan Boer, Rob Blanken en Marianne Brouwer. Voor meer informatie bekijk de programma’s bij de diverse organisaties. 

Bekijk hier het programma van de Vlinderstichting https://www.naturetalks.nl/project/vlinderstichting/ 
Bekijk hier het programma van DeelDeNatuur https://www.naturetalks.nl/project/deel-de-natuur/ 
Bekijk hier het programma van DuikenInBeeld https://www.naturetalks.nl/project/duikeninbeeld/ 

Filmzaal

Op Nature Talks hebben wij, naast veel aansprekende fotolezingen, ook een heus tweedaags filmfestival op poten gezet. Bekijk prachtige natuurfilms van voornamelijk Nederlandse filmmakers. Naast films die ook bekend zijn van TV en bioscoop, zullen er ook een aantal nieuwe releases gedraaid worden. Sommige namen houden we nog even als verrassing maar deze titels kunnen we al bekend maken:
– Mission Dovrefjell van Vincent Munier
– ZEELAND ONDERWATER, verborgen natuur van de Oosterschelde

De films kun je bezoeken met een hoofd-of basisprogrammaticket. Kinderen tot 15 jaar gratis entree.

Wil jij jouw natuurfilm ook voor het grote publiek vertonen, neem dan contact op met info@naturetalks.nl

Vlinderstichting

De Vlinderstichting is ook op Nature Talks. Hoe leuk is dat! De hele zaterdag en zondag worden in de Vlinderzaal aan de hand van foto’s vlinders en libellen op naam gebracht. Dat gaat om Nederlandse soorten, maar ook als je in Frankrijk of Hongarije een mooie vlinder/libel hebt gefotografeerd kun je er terecht.

Jij gaat samen met de mensen van de Vlinderstichting puzzelen zodat je ook nog flink wat opsteekt over hoe je vlinders op naam kunt brengen.

Om daar nog meer over te horen kun je ook diverse clinics bijwonen over de herkenning van blauwtjes, witjes en andere ‘moeilijke’ groepen. Tevens zullen een aantal specialisten lezingen verzorgen. Naast heel leerzaam, is het natuurlijk ook geweldig leuk om de hele dag bezig te zijn met de vaak erg mooie foto’s van vlinders en libellen. Dus neem je foto’s mee op 11/12 november in de Vlinderzaal.

De Vlinderzaal is in tweeën opgesplitst.

 1. Een zaal waar de vlinderpuzzeldag zal worden gehouden vanaf 09:00 uur tot 17:00 uur. Daar (en eventueel in de aangrenzende lounge voor meer bilateraal determineren) worden de soorten van de foto’s van bezoekers op naam gebracht.
 2. Letterlijk daarnaast is een zaal waarin presentaties worden verzorgd met foto’s en films. De volgende onderdelen komen daar aan bod zowel op zaterdag 11 als op zondag 12 november:

  Bekijk hier het programma van de Vlinderstichting https://www.naturetalks.nl/project/vlinderstichting/ 

DuikenInBeeld

Nature Talks en DuikeninBeeld – een dag vol natuur onder water!

Op zondag 12 november zijn onderwaterfotografie en -film het gesprek van de dag tijdens Nature Talks, het jaarlijkse festival voor natuurfotografen. En dat gaat gebeuren in de DuikeninBeeldzaal, waar gerenommeerde Nederlandse fotografen en -filmers boeiende presentaties houden en XXX, één van dé onderwaterfotografen van National Geographic het sluitstuk zal vormen. Dat wil je niet missen!

Bekijk hier het programma van DuikenInBeeld 
https://www.naturetalks.nl/project/duikeninbeeld/ 

Stichting Deel De Natuur

Net als afgelopen editie zal Deel De Natuur weer aanwezig zijn, de massale opkomst bij een aantal lezingen afgelopen jaar hadden ons beide positief verrast en daarom dit jaar een grote zaal want er staat weer een dijk van een programma.

Voor wie Deeldenatuur.nl niet kent het is een digitaal platform van en voor geëngageerde fotograferende natuurliefhebbers wat zijn bestaansrecht in het inmiddels ruim 10-jarig bestaan ruim heeft bewezen.
De stichting Deeldenatuur.nl heeft als doelstelling om het respect en de liefde voor de natuur te versterken en het bewustzijn van de menselijke impact op die natuur te vergroten. De foto’s die de leden maken en delen zijn daarbij het belangrijkste middel..

Deeldenatuur en haar leden vinden dat de kwetsbare natuur het verdient om uitsluitend in technisch esthetisch volwaardige beelden te worden gedeeld. Of die beelden met een professionele dSLR of met een simpele compactcamera zijn gemaakt doet er niet toe, evenmin of ze zijn gemaakt door een prof of een liefhebber, als ze maar aan de kwaliteitseisen voldoen. Om dat niveau te handhaven worden alle foto’s gemodereerd door een team van ervaren en gerenommeerde natuurfotografen.

Natuur komt in de breedste zin aan bod, van Nederlandse vogels tot onderwaternatuur bij de Filippijnen, van Scandinavische landschappen en dieren tot macrobeelden uit de eigen achtertuin en alles wat daar tussen zit. Als het maar natuur is.
Respect is het kernwoord bij Deeldenatuur: voor de natuur en voor elkaar. De immense verzameling prachtige natuurfoto’s die onder Deeldenatuur.nl te vinden zijn, zijn daarvan de sprekende illustratie.

Op Nature Talks Photo Festival presenteert Deeldenatuur.nl. twee dagen lang met een aansprekend programma een brede selectie van haar leden en hun foto’s.

Bekijk hier het programma van DeelDeNatuur https://www.naturetalks.nl/project/deel-de-natuur/

Exposities

Een prachtige expositie van de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year, Marius van der Sandt stichting en anderen. Kom en bewonder het werk van natuurtalenten. De expostie is mede mogelijk gemaakt door Xpozer.

Fotobeurs

De grootste natuurfotografiebeurs van de Benelux. Meer dan 2000m2 groot! Elke standhouder komt met spectaculaire beursaanbiedingen tot wel 40% welke alleen gelden tijdens het festivalweekend. Alleen al het festival bezoeken loont om deze geweldige kortingen mee te pakken. Diverse grote merken zijn aanwezig met de nieuwste producten. Je kunt ook meteen de nieuwste producten uitproberen en informatie krijgen over de laatste camera’s, accessoires en apparatuur. Daarnaast zullen de merken ook hun ambassadeurs meenemen welke je zullen voorzien van de beste tips.

Tot snel op Nature Talks!

Portfolio reviews

Een portfolio is een overzicht van je beste werk. Je gebruikt dit bijvoorbeeld om andere te overtuigen om met jou te gaan samenwerken (bijvoorbeeld het plaatsen van jouw beelden in een magazine) of om potentiële klanten te overtuigen dat zij jou moeten kiezen als fotograaf voor hun opdracht. Daarnaast kan je het ook gebruiken om beter te worden in wat je maakt en je werkwijze.

Je kunt bij diverse fotografen uit het basisprogramma een meeting inplannen na het boeken van je ticket voor een portfolio review. Naast de fotografen die je kunt selecteren voor een 1 op 1 sessie zijn er tevens art directors van diverse bladen aanwezig voor een review. Mis dit niet en leer hoe zij naar beeld kijken en ga aan de slag met de tips of speel je in de kijker bij de bladen. Het portfolio review is speciaal opgezet voor beginnende beroepsfotografen maar ben jij een enthousiaste hobby fotograaf die graag feedback op zijn werk wil schroom dan zeker niet om een portfolio review te boeken. Het is altijd leerzaam om samen met een ander naar je werk te kijken en erover te praten.
Bij sommige foto’s komen misschien wat bewerk, belichting, standpunt tips en andere zijn misschien al helemaal perfect. Uiteraard is het advies wat door de professionals wordt gegeven opbouwend en is het er enkel op gericht om jou nog beter tot je recht te laten komen als fotograaf. Het aantal plaatsen zijn beperkt dus boek snel jouw ticket en reserveer jouw plaats nu.

Uitreiking Nature Photographer of the Year

Tijdens Nature Talks is de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year en de Fred Hazelhoff Portfolio Award. Afgelopen jaar kregen wij duizenden inzendingen uit 34 landen die meededen met Nature Talks Photo Contest. Dit jaar hebben wij een naamswijziging doorgevoerd en kan iedereen wereldwijd meedoen aan Nature Photographer of the Year met ook NL categoriën. Wees hierbij en ontdek wie er naar huis gaat met fantastische (cash)prijzen en aanschouw het werk van nationale en internationale natuurfotografen.

Natuurfotoclub presentaties

Naast de liefde die Nature Talks voor de natuur en beeld heeft zijn er tal van natuurfotografieclubs in Nederland waar leden met elkaar uitzonderlijke mooie beelden met elkaar maken en delen. Dit doen ze op vaak maandelijks bijeenkomsten hierbij staat het in teken van de passie voor fotografie de liefde voor natuur en ook geïnspireerd raken door elkaars beeld te zien en ook leren. Op Nature Talks Photo Festival zullen een aantal natuurfotoclubs een presentatie geven van het beste werk van hun leden. Zie al het moois wat de NL fotografen maken. Wil jij met jou fotoclub ook een presentaties geven mail of bel ons dan.

Fotografencafé

Op zaterdag 11 november is er na het festival een heus Nature Talks Fotografencafé. Het programma van Nature Talks is bomvol met activiteiten maar in het fotografencafé kan je in alle rust informeel onder het genot van hapjes, drankjes en muziek bijkletsen met de overige bezoekers, standhouders, sprekers en filmmakers. Een uitstekende kans om met de sprekers van die dag verder te praten waarover ze net een lezing gaven, of schiet de spreker aan die de volgende dag optreed.

Daarnaast is het hartstikke leuk om met de overige bezoekers te kletsen over alledaagse onderwerpen of zijn of haar foto’s/verhalen die je via social media voorbij ziet komen. Bekijk elkaars portfolios en luister naar nieuwe plannen. Vergeet vooral ook de rumours niet van jouw cameramerk!

De borrel in het fotografencafé is ook het moment om te netwerken. Wees hier bij.

Na de borrel kan je ook aanschuiven bij het diner. Dit is voor een beperkte exclusieve groep. Meer informatie over het diner

Masterclasses (optioneel)

Tijdens het Nature Talks Photo Festival weekend worden er diverse masterclasses gegeven door professionele topfotografen. Deze fotografen maken niet alleen de prachtigste natuurfoto’s maar een aantal filmen ook. Wil je dus meer leren van een bepaald onderwerp dan is dit je kans. Natuurfotografie door de toppers uitgelegd. Indien je een masterclass ticket boekt, heb je direct toegang tot alle activiteiten in het basisprogramma die dag behalve het hoofdprogramma in de Schouwburg en het diner.

De masterclasses zijn kleinschalig, hierdoor krijg je direct inzicht in de werkwijze van de fotograaf die deze sessie verzorgt en leer je snel bij. Let op, voorkom teleurstelling en boek tijdig VOL=VOL.

Reserveer je plaats door in de ticketshop een ticket te kopen. Boek je een masterclass bij deze profs? Dan hoef je geen basisticket te kopen. Want jij kunt met een masterclass ticket alles in het basisprogramma volgen en hebt dus dezelfde rechten als een basisticket!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!