FAQ Nature Talks Festival - Veel gestelde vragen
Hieronder kan je de FAQ (veel gestelde vragen) lezen van het Nature Talks Festival.
Wanneer begint de kaartverkoop van de Nature Talks Photo Festival?

De voorverkoop start op 19 juni 2017 en duurt tot uiterlijk 10 november 23:55 uur of tot wanneer de kaarten zijn uitverkocht. Er zijn een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar.

Kan je ook kaarten aan de deur kopen?

Ja, dat kan tegen een meerprijs van €2,50 voor het basis-en hoofdprogramma en mits het niet is uitverkocht. Voor de fotografiebeurs ticket + expositie is het €1,00

Wat is het verschil in tickets die ik kan kopen?

Er zijn 4 verschillende tickets;

 • Hoofdprogramma €45,- (hiermee kan je elk programma of onderdeel volgen van Nature Talks echter geen masterclass, deze dien je apart bij te boeken)
 • Basisprogramma €20,- (volg alles in het basisprogramma zoals fotografiebeurs, exposities, lezingen, natuurfilms, productdemonstraties, fotografencafé en portfolio review)
 • Masterclass €29,- (met een masterclassticket kan je kostenloos het basisprogramma volgen, fotografiebeurs, exposities, lezingen, natuurfilms, portfolio review en fotografencafé)
 • Fotobeurs €3,50 (alleen de fotografiebeurs en foto-exposities op zaterdag of zondag inclusief gratis bakje koffie en thee)

Voor een visueel voorbeeld zie deze link

Je kunt een fotobeurs+dag, basisprogramma+dag, hoofdprogramma+dag en een weekendticket voor het hoofd- en basisprogramma. Met een hoofdprogramma- of weekendticket kun je het hoofdprogramma volgen en alles wat eromheen wordt georganiseerd. Koop je een basisprogrammaticket dan kun je alle activiteiten bijwonen, op het hoofdprogramma en portfolio review met internationale fotografen na. Wil je alleen naar de fotobeurs en expositie en wil je geen lezing of film bijwonen? Koop dan een Fotobeursticket voor €3,50 incl kopje thee of koffie.
Optioneel kan je masterclass boeken, waarmee je direct toegang heb tot het gehele basisprogramma.

Wat is het Hoofdprogramma?

De kaarten van voor het hoofdprogramma zijn een ‘dagticket en ‘weekendticket’. Wil je het hoofdprogramma bezoeken koop dan een ‘hoofdprogramma + de zaterdag oof zondag en indien je het hele weekend wil dan selecteer je een weekendticket’ respectievelijk €45,- en €79,-. Met een hoofdprogramma ticket voor één of weekendticket kan je tevens een dinerticket bestellen voor de zaterdagavond, bij dit diner zullen alle sprekers en filmmakers van het festival aanwezig zijn. De tickets van het hoofdprogramma geven recht op een plaats in de Schouwburg zaal maar de stoel zelf is niet te reserveren. Met het ‘dagticket zaterdag, zondag en/of het weekendticket’ hoofdprogramma heb je sowieso toegang tot alle activiteiten op Nature Talks Photo Festival.

Wat is het Basisprogramma?

De kaarten van het basisprogramma noemen wij voor het gemak ‘basisticket’ die je kunt kopen voor maar € 20,- Met een ‘basisticket’ die te koop is voor zaterdag 12 november en zondag 13 november krijg je toegang tot alle activiteiten die er zijn op Nature Talks, behalve het hoofdprogramma in de grote Schouwburg en portfolio reviews van buitenlandse fotografen. Op het hoofdprogramma treden de nationale- en internationale TOP fotografen op.
Wat kan je dan allemaal met je ‘basisticket’? Heel veel. Zie hieronder alle overige activiteiten, bijvoorbeeld;

 • >25 (foto)lezingen per dag door NL en Be fotografen
 • Filmzaal met diverse natuurfilms
 • Vlinderzaal (clinics, lezingen en determineren)
 • Duikeninbeeldzaal (clinics en lezingen)
 • Stichting Deel de Natuur zaal (clinics, lezingen)
 • Exposities met onder andere de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year
 • 2000m2 natuurfotografiebeurs (met beursaanbiedingen van elke standhouder/merk die alleen dan geldig zijn; met tot wel 40% korting)
 • Nature Photographer of the Year uitreiking incl. de ‘Fred Hazelhoff Award’ (zaterdagavond)
 • Marius van der Sandt stichting/winnaars beurs en prijsuitreiking mvds beurs 2017
 • Natuurfotoclub presentaties
 • Productdemonstraties in verschillende zaaltjes
 • Portfolio reviews
 • Fotografencafé voor gezellige borrel
 • Volg diverse masterclasses (optioneel)
 • Kinderen tot 15 jaar gratis entree (pak o.a. gezellig een natuurfilm in de bioscoop)
 • Dus alle activiteiten hierboven zijn vrij toegankelijk met een ‘basisticket’ maar op inloopbasis: ‘vol is vol’.

Met een hoofdprogramma ticket kan je het gehele basisprogramma ook kostenloos volgen.

De activiteiten in het basisprogramma worden verzorgd door Nederlandse en Belgische top-fotografen. De lezingen en workshops in het basisprogramma zijn erop gericht om je eigen vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ik wil alleen de fotobeurs en expositie bezoeken

Wil jij profiteren van de beursaanbiedingen tijdens een grootse fotografiebeurs van 1500m2, eindelijk eens met de merken 1 op 1 spreken om advies in te winnen, productdemonstraties bijwonen of eindelijk eens die camera of camera-apparatuur aanschaffen. Koop dan een beursticket voor €3,50 incl kopje koffie of thee (let op, dit is exclusief parkeren) en sla je slag.

Ik wil graag naar het diner, kan ik deze ook los boeken?

Je kunt naar het diner als je een ticket voor het hoofdprogramma hebt. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wil je lekker dineren met één van je favoriete sprekers dan dien je sowieso in bezit te zijn van een dag- of weekendticket. Met een basisticket is dit niet mogelijk.
Koop je een dinerticket dan hoef je geen parkeermunt te kopen, deze krijg je gratis

Eten

In het restaurant kan je diverse luxe en minder luxe broodjes eten. Voor een overzicht kijk nog even op de pagina eten en drinken of klik hier.

Drinken

Op de beursvloer heb je een beperkte keuze in drinken, denk aan koffie, thee, water en fris. In het café/restaurant kan je van alles krijgen, heerlijk verschillende soorten koffie, verse sappen of een borrel.

Welke bedrijven of merken staan er op de beursvloer?

Er is een exposantenlijst te vinden die op de natuurfotografiebeurs staan. Alle bekende cameramerken en toebehoren zullen er zijn. Daarnaast kan je ook op reis. Bekijk wie er op de grootste Natuurfotografiebeurs van de Benelux van 1500m2 staan.

Early bird actie, wat is dat?

Koop je vroeg een kaartje omdat je een eerdere editie ook een trouwe supporter was, dan ben je een Early Bird. Via de nieuwsbrief heb je van ons een kortingscode gehad die je kan gebruiken in de winkelwagen om zo je korting te claimen. Dus wees optijd en pak dit voordeel.
Boek hier je ticket in de ticketshop.

Wat is een portfolio review?

Met een portfolio review wordt jouw werk onder de loep genomen door een of meer sprekers of beeldredacteuren die aanwezig zijn op het Nature Talks Photo Festival. Heb jij altijd al de behoefte gehad om de opbouwende mening van een prof te hebben? De fotografen zullen kritisch kijken, elk vanuit hun eigen achtergrond en expertise, om jou te laten groeien en nog beter tot je recht te laten komen. Zelf kan je natuurlijk aangeven wat jou het meest bezig houdt om zo zoveel mogelijk waardevolle input te krijgen. Je hoeft geen “hoogwatervrees” te hebben! Neem je foto’s of laptop / Ipad mee.

Wat moet ik doen als ik bij de ticketshop kom van de Nature Talks Photo Festival?

Je bepaald eerst voor jezelf op basis van het programma op welke dag je aanwezig wilt zijn. Dan selecteer je een masterclass, fotobeurs, basisprogramma of hoofdprogrammaticket zaterdag 11 november of zondag 12 november. Het aankopen van een weekendticket spreekt voor zich. Wil je niet naar het hoofdprogramma maar wel naar al het andere wat Nature Talks je te bieden heeft dan selecteer je wederom de zaterdag 11 november of zondag 12 november, alleen dan het ‘basisticket’. Koop je een weekendticket basis- of hoofdprogramma dan bespaar je 12,5% op je ticket.

Kan je voor beide dagen een ticket kopen?

Ja, voor zowel het hoofd- en basisprogramma kan je weekendticket kopen en je mis niks van alles wat Nature Talks Photo Festival je te bieden heeft.

Kan ik in de buurt parkeren?

De ReeHorst heeft een groot parkeerterrein met 700 plaatsen. Houd er wel rekening mee dat er een flink aantal mensen zullen komen. Kun je carpoolen of met het ov komen, doe dit dan. Het treinstation Ede-Wageningen is slechts op een paar minuutjes lopen afstand. Kom je met de auto dan verzoeken wij je vriendelijk direct bij je ticket een parkeermunt te kopen. Dit bespaart je niet alleen €2,- maar ook een flinke wachtrij later op de dag. Indien je deze munt van te voren koopt, dan ontvang je direct van ons jouw parkeermunt bij het scannen van je ticket. Dan is alles meteen geregeld en kan je gaan wanneer je wilt zonder in een wachtrij te staan voor munten. Tip: wil je carpoolen, plaats dan een bericht op onze Facebook-evenement pagina.

Wat zijn de openingstijden van het festival?

Het festival opent zijn deuren vanaf 08:15 uur en eindigt na de laatste lezing of activiteit.
Het hoofdprogramma begint zaterdag en zondag om 09:20 uur (Schouwburg theater)
Openingstijden Natuurfotografiebeurs zaterdag en zondag van 09:45 tot 17:00 uur
Natuurfilms starten om 09:30 uur en stoppen tot de laatste film eindigt (ergens tussen 17:30 uur en 18:15 uur)
Lezingen in andere zalen beginnen om 09:30 uur net als de overige lezingen of activiteiten.
Zie ook de tijdschema op de website, via de e-mail of programmaboekje bij de deur.

Wanneer starten de films in de bioscoop?

De eerste film start om om 09:30 uur en de laatste film eindigt (ergens tussen 17:30 uur en 18:15 uur) zie ook de timetable.

Timetable/Tijdschema

2 weken voor het begin van het festival zie je de actuele timetable op onze website, tevens zal je die van ons krijgen per e-mail en tot slot zal deze ook in het beursmagazine staan welke je bij binnenkomst van ons krijgt.
Voor die tijd zal je alleen de sprekers per dag en programma zien zonder tijdstip ivm eventuele wijzigingen.

Ik heb net betaald maar nog geen bevestigings e-mail ontvangen, wat moet ik doen?

Let op, soms duurt het even een paar minuutjes voor je een e-ticket per e-mail hebt ontvangen. Ververs je inbox eens of check je spambox, daar kan het soms ook wel eens staan.
Nog steeds niks binnen? Mail ons op info@naturetalks.nl wij kunnen altijd alles nakijken en alsnog de ticket(s) naar je toezenden. Hiervoor hebben wij je betalingskenmerk van je afschrijving nodig.

Ik heb een dagkaart gekocht voor de zaterdag, mag ik dan op zondag komen (of andersom)?

Nee, je koopt de kaart voor de geselecteerde dag. Dit geldt voor elke ticket behalve het weekendticket. Tickets kan je niet zomaar omruilen. Heb je een verkeerde dag geselecteerd maar is de andere dag al vol geboekt dan ruilen wij deze niet voor je om. Wel kunnen wij deze voor je proberen te wederverkopen zonder enkele garantie.

Ik heb een masterclass geboekt op zondag. Mag ik die ruilen voor op een zaterdag (of andersom)?

Het is niet mogelijk om een verandering te maken in een reservering van een masterclass.

Moet ik alles in één keer betalen?

Ja, je moet alles vooruitbetalen. Je kunt later nog wel los aanvullingen doen, goedkoper is dat direct te doen dmv bijvoorbeeld je ticket te combineren met parkeren, diner of masterclass.

Ik heb al kaarten besteld maar ik wil nog een masterclas toevoegen. Wat moet ik doen?

Heb je al een betaling gedaan en je bent een masterclass vergeten bij te boeken? Dan dien je opnieuw naar de ticketshop te gaan en deze los aan te schaffen. Koop niet alles weer opnieuw want je krijgt geen restitutie. Voor vragen mail info@naturetalks.nl incl. je telefoonnummer.

Hoe laat moet ik mij melden voor de masterclasses?

Minimaal 10-15 minuten voor aanvang van de masterclass dien je aanwezig te zijn. Kijk in het programmaboekje of in de mail die je van ons gaat krijgen voor het begin van het festival voor welke zaal en welke tijd. Let op, 5 minuten na aanvang masterclass kan je niet meer naar binnen. Dit is storend voor de overige bezoekers en de masterclass leider. Restitutie is niet mogelijk indien je te laat bent. Check bij het masterclass op de site wat je kan/moet nemen.

Mag ik mijn camera meenemen?

Ja, je kan zeker je camera meenemen. Bij standhouders kan je bijvoorbeeld nieuwe lenzen of andere toebehoren testen. Daarnaast kan je ok adviezen inwinnen over je huidige systeem bij de merken. Tijdens presentaties mag trouwens geen foto of beeldmateriaal maken met je camera, net als op de beursvloer. Nature Talks zal overigens zelf foto en videografen hebben rondlopen die beelden maken gedurende het festival.

Mag ik foto’s en video’s, die ik maak op de Nature Talks Photo Festival, op Facebook, Twitter of Youtube plaatsen?

Dat mag als het voor persoonlijk gebruik is.
Wanneer je het professioneel of commercieel wilt gebruiken dien je eerst schriftelijk toestemming aan te vragen bij de Nature Talks Photo Festival organisatie, info@naturetalks.nl. Houd rekening met de privacy van elke bezoekers.
Nature Talks zal overigens zelf foto en videografen hebben rondlopen die beelden maken gedurende het festival.

Is het mogelijk om te pinnen op de Nature Talks Photo Festival?

Ja dat kan zeker, zowel bij de horeca als op de fotobeurs. Cameranu.nl is onze verkooppartner en zorgt voor de afhandeling van bijna alle betalingen contant, per pin of creditcard op de natuurfotografiebeurs. Dus heb je een mooie beursaanbieding gezien welke alleen tijdens het weekend geldig is? Dan kan je deze direct aanschaffen.

Zijn er kluisjes aanwezig om wat op te bergen?

Nee, er zijn geen kluisjes aanwezig. Wel kan je gratis in de onbewaakte garderobe je jas ophangen.
Voor algemene informatie kan je ons mailen op info@naturetalks.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!