FAQ Nature Talks Festival - Veel gestelde vragen
Hieronder kan je de FAQ (veel gestelde vragen) lezen van het Nature Talks Festival.
Wanneer begint de kaartverkoop van de Nature Talks Photo Festival?

De voorverkoop start op 5 juli 2019 en duurt tot uiterlijk 9 november 23:55 uur of tot wanneer de kaarten zijn uitverkocht. Er zijn een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar.

Kan ik ook kaarten aan de deur kopen?
Ja, dat kan tegen een meerprijs van € 2,50 voor het basis-en hoofdprogramma, mits het niet is uitverkocht. Voor de fotografiebeurs + expositie is de meerprijs aan de deur € 1
Wat is het verschil in tickets die ik kan kopen?
Er zijn verschillende tickets;

  • Hoofdprogramma dagticket voor €42,50,-. Hiermee kun je elk programma of onderdeel volgen behalve de masterclasses en het diner op zaterdagavond. Deze dien je apart bij te boeken
  • Hoofdprogramma weekendticket voor €75,-. Hiermee kun je het hele weekend elk programma of onderdeel volgen behalve de masterclasses en het diner op zaterdagavond. Deze dien je apart bij te boeken
  • Basisprogramma dagticket voor €25,-. Volg alles in het basisprogramma, zoals fotografiebeurs, exposities, lezingen van Nederlandse natuurfotografen, natuurfilms, productdemonstraties en het fotografencafé. Wil je nog wat extra’s, dan kun je je basisticket opplussen met een ticket voor een van de masterclasses. Wil je de bekende (inter)nationale sprekers van het hoofdprogramma zien, dan heb je een hoofdprogramma ticket nodig.
  • Fotobeursticket voor €3,00 (alleen de fotografiebeurs en foto-exposities op zaterdag of zondag)
  • Masterclass tickets: ook dit jaar kun je exclusieve masterclasses volgen op het Nature Talks Photo Festival. Bekende natuurfotografen zoals Theo Bosboom, Leon Baas en Bart Siebelink nemen je mee op hun reis naar spectaculaire foto’s… Wat is het creatieve proces dat achter die prachtige foto’s schuil gaat? Met welke apparatuur is er gewerkt? Hoe bereiden zij zichvoor? Welke speciale technieken zij er toegepast? Je krijgt alles te horen en of dat nog niet genoeg is kun je de fotograaf ook nog eens het hemd van het lijf vragen. Om de masterclass te volgen moet je ook een hoofdprogramma-, basis- of beursticket boeken. De meerprijs voor een masterclass is €35. Schrijf je snel in, want er is maar een beperkt aantal plaatsen!

Bij ticketinformatie vind je meer informatie en een visueel overzicht van de verschillende tickets die je kunt boeken.

Wat is het Hoofdprogramma?
De kaarten voor het hoofdprogramma zijn een ‘dagticket en ‘weekendticket’. Wil je het hoofdprogramma op een van de dagen bezoeken koop dan een dagticket ‘hoofdprogramma zaterdag 10 november’ of ‘hoofdprogramma zondag 11 november’ (€ 42,50). Indien je het hele weekend wil dan selecteer je een weekendticket (€ 75,-). Met een hoofdprogramma ticket voor de zaterdag of het weekendticket kan je tevens een dinerticket bestellen voor de zaterdagavond. Bij dit diner zullen alle sprekers en filmmakers van het festival aanwezig zijn. De tickets van het hoofdprogramma geven recht op een plaats in de Schouwburgzaal maar de stoel zelf is niet te reserveren. Met het ‘dagticket zaterdag, zondag en/of het weekendticket’ hoofdprogramma heb je sowieso toegang tot alle activiteiten van het basisprogramma op het Nature Talks Photo Festival.
Wat is het Basisprogramma?
De kaarten van het basisprogramma noemen wij voor het gemak ‘basisticket’ die je kunt kopen voor maar € 25,-. Met een ‘basisticket’ voor zaterdag 10 november en zondag 11 november krijg je toegang tot alle activiteiten die er zijn op Nature Talks, behalve het hoofdprogramma in de grote Schouwburg, de masterclasses (deze kun je met een basisticket los bijboeken voor €35), het diner (het diner is alleen te koop voor hoofdprogramma tickethouders), en de portfolio reviews van buitenlandse fotografen.
Wat kan je dan allemaal met je ‘basisticket’? Heel veel.

Zie hieronder alle basisprogramma activiteiten op een rij:

 • >20 (foto)lezingen per dag door NL en Be fotografen
 • Filmzaal met diverse natuurfilms
 • Vlinderzaal (clinics, lezingen en determineren)
 • Duikeninbeeldzaal (clinics en lezingen)
 • Stichting Deel de Natuur zaal (clinics, lezingen)
 • Exposities met onder andere de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year
 • 2000m2 natuurfotografiebeurs (met beursaanbiedingen van elke standhouder/merk die alleen dan geldig zijn; met tot wel 40% korting)
 • Nature Photographer of the Year uitreiking incl. de ‘Fred Hazelhoff Award’ (zaterdagmiddag)
 • Marius van der Sandt stichting/winnaars beurs en prijsuitreiking mvds beurs 2017
 • Natuurfotoclub presentaties
 • Productdemonstraties in verschillende zaaltjes
 • Portfolio reviews
 • Fotografencafé voor gezellige borrel
 • Volg diverse masterclasses (optioneel)
 • Kinderen tot 15 jaar gratis entree (pak o.a. gezellig een natuurfilm in de bioscoop)
 • Dus alle activiteiten hierboven zijn vrij toegankelijk met een ‘basisticket’ maar op inloopbasis: ‘vol is vol’.

Met een hoofdprogramma ticket kan je het gehele basisprogramma ook kostenloos volgen.

De activiteiten in het basisprogramma worden verzorgd door Nederlandse en Belgische top-fotografen. De lezingen en workshops in het basisprogramma zijn erop gericht om je eigen vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ik wil alleen de fotobeurs en expositie bezoeken
Wil jij profiteren van de beursaanbiedingen tijdens een grootse fotografiebeurs van 2000m2, eindelijk eens met de merken 1 op 1 spreken om advies in te winnen, productdemonstraties bijwonen of eindelijk eens die camera of camera-apparatuur aanschaffen. Koop dan een beursticket voor €3,00 (let op, dit is exclusief parkeren) en sla je slag!
Ik wil graag naar het diner, kan ik deze ook los boeken?
Je kunt alleen een ‘Around the World” dinerticket bestellen als je ook een ticket voor het hoofdprogramma hebt geboekt. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wil je lekker dineren met één van je favoriete sprekers, boek dan snel een dinerticket bij je dag- of weekendticket van het hoofdprogramma. Met een basisticket is dit niet mogelijk.
Ik wil graag een masterclass volgen kan ik die ook los boeken?
Iedereen die naar het festival komt kan een ticket voor een van de masterclasses bestellen mits hij of zij een dag- of weekendticket heeft. Dus ook als je alleen een beursticket of een basisticket hebt kun je een van de masterclasses volgen.
Eten
In het restaurant kan je diverse luxe en minder luxe broodjes eten. Voor een overzicht kijk nog even op de pagina eten en drinken of klik hier.
Drinken
Op de beursvloer heb je een beperkte keuze in drinken, denk aan koffie, thee, water en fris. In het café/restaurant kan je van alles krijgen, heerlijk soorten koffie, verse sappen of een borrel.
Welke bedrijven of merken staan er op de beursvloer?
Bekijk hier welke merken, dealers en andere standhouders er op de grootste Natuurfotografiebeurs van de Benelux staan.
Early bird actie, wat is dat?
Koop je vroeg een kaartje omdat je een trouwe bezoeker bent van het festival, dan ben je een Early Bird. Via de nieuwsbrief heb je van ons een kortingscode gehad die je kan gebruiken in de winkelwagen om zo je korting te claimen. Dus wees optijd en pak dit voordeel!
Boek hier je ticket in de ticketshop.
Wat is een portfolio review?
Met een portfolio review wordt jouw werk onder de loep genomen door een of meer sprekers of beeldredacteuren die aanwezig zijn op het Nature Talks Photo Festival. Heb jij altijd al de behoefte gehad om de opbouwende mening van een prof te hebben? De fotografen zullen kritisch kijken, elk vanuit hun eigen achtergrond en expertise, om jou te laten groeien en nog beter tot je recht te laten komen. Zelf kan je natuurlijk aangeven wat jou het meest bezig houdt om zo zoveel mogelijk waardevolle input te krijgen. Je hoeft geen “hoogwatervrees” te hebben! Neem je foto’s of laptop / Ipad mee.
Wat moet ik doen als ik bij de ticketshop kom van de Nature Talks Photo Festival?
Je bepaald eerst voor jezelf op basis van het programma op welke dag je aanwezig wilt zijn. Dan selecteer je een hoofdprogramma-, basisprogramma- of fotobeursticket voor zaterdag 10 november en/of zondag 11 november. Een weekendticket voor het hoofdprogramma spreekt voor zich. Koop je een weekendticket voor het hoofdprogramma dan bespaar je 12% op je ticket!

Wil je ook nog een masterclass volgen, selecteer dan ook de betreffende masterclass.

Als je een hoofdprogrammaticket voor zaterdag of het weekend koopt heb je ook de mogelijkheid om een dinerticket te bestellen voor het ‘Around the world’ diner op zaterdagavond. Je schuift dan gezellig aan aan het buffet, samen met alle sprekers en standhouders van die dag!

Kom je met de auto, vergeet dan niet ook een parkeermunt online te kopen. Online kost een parkeermunt € 5, aan de deur € 7.

Kan ik voor beide dagen een ticket kopen?
Voor het hoofdprogramma kun je een weekendticket kopen. Je mist dan helemaal niets van alles wat het Nature Talks Photo Festival je te bieden heeft.

Wil je beide dagen naar het basisprogramma of naar de beurs, dan moet je een dagticket voor de zaterdag en zondag appart bestellen.

Kan ik in de buurt parkeren?
De ReeHorst heeft een groot parkeerterrein met 700 plaatsen. Houd er wel rekening mee dat er een flink aantal mensen zullen komen. Kun je carpoolen of met het ov komen, doe dit dan. Het treinstation Ede-Wageningen is slechts op een paar minuutjes lopen afstand. Kom je met de auto dan verzoeken wij je vriendelijk direct bij je ticket een parkeermunt te kopen. Dit bespaart je niet alleen €2,- maar ook een flinke wachtrij later op de dag. Indien je deze munt van te voren koopt, dan ontvang je direct van ons jouw parkeermunt bij het scannen van je ticket. Dan is alles meteen geregeld en kan je gaan wanneer je wilt zonder in een wachtrij te staan voor munten. Tip: wil je carpoolen, plaats dan een bericht op onze Facebook-evenement pagina.
Wat zijn de openingstijden van het festival?
Het festival opent zijn deuren vanaf 08:15 uur en eindigt na de laatste lezing of activiteit.
Het hoofdprogramma begint zaterdag en zondag om 09:30 uur (Schouwburg theater)
Openingstijden Natuurfotografiebeurs zaterdag en zondag van 09:30 tot 17:00 uur
Natuurfilms starten om 09:30 uur en stoppen tot de laatste film eindigt (ergens tussen 17:30 uur en 18:15 uur)
Lezingen in andere zalen beginnen om 09:30 uur net als de overige lezingen of activiteiten.
Zie ook de tijdschema op de website, via de e-mail of programmaboekje bij de deur.
Wanneer starten de films
De eerste film start om om 09:30 uur en de laatste film eindigt (ergens tussen 17:30 uur en 18:15 uur) zie ook de timetable.
Timetable/Tijdschema
2 weken voor het begin van het festival zie je de actuele timetable op onze website, tevens zal je die van ons krijgen per e-mail en tot slot zal deze ook in het beursmagazine staan welke je bij binnenkomst van ons krijgt.
Voor die tijd zal je alleen de sprekers per dag en programma zien zonder tijdstip ivm eventuele wijzigingen.
Ik heb net betaald maar nog geen bevestigings e-mail ontvangen, wat moet ik doen?
Let op, soms duurt het even een paar minuutjes voor je een e-ticket per e-mail hebt ontvangen. Ververs je inbox eens of check je spambox, daar kan het soms ook in terecht komen.
Nog steeds niks binnen? Mail ons op info@naturetalks.nl wij kunnen altijd alles nakijken en alsnog de ticket(s) naar je toezenden. Hiervoor hebben wij je betalingskenmerk van je afschrijving nodig.
Ik heb een dagkaart gekocht voor de zaterdag, mag ik dan op zondag komen (of andersom)?
Nee, je koopt de kaart voor de geselecteerde dag. Dit geldt voor elke ticket behalve het weekendticket. Tickets kan je niet zomaar omruilen. Heb je een verkeerde dag geselecteerd maar is de andere dag al vol geboekt dan ruilen wij deze niet voor je om. Wel kunnen wij deze voor je proberen te wederverkopen zonder enkele garantie.
Ik heb een masterclass geboekt op zondag. Mag ik die ruilen voor op een zaterdag (of andersom)?
Het is niet mogelijk om een verandering te maken in een reservering van een masterclass.
Moet ik alles in één keer betalen?
Ja, je moet alles vooruitbetalen. Je kunt later nog wel los aanvullingen kopen op het festival, maar dan moeten er nog plaatsen beschikbaar zijn. Bovendien is het in vaak goedkoper om direct online je ticket te bestellen in combinatie met parkeren, diner of masterclass.
Ik heb al kaarten besteld maar ik wil nog een masterclass toevoegen. Wat moet ik doen?
Heb je al een betaling gedaan en je bent een masterclass of dinerticket vergeten te boeken? Dan dien je opnieuw naar de ticketshop te gaan en deze los aan te schaffen. Koop niet alles weer opnieuw want je krijgt geen restitutie. Voor vragen mail info@naturetalks.nl incl. je telefoonnummer.
Hoe laat moet ik mij melden voor de masterclasses?
Minimaal 10-15 minuten voor aanvang van de masterclass dien je aanwezig te zijn. Kijk in het programmaboekje of in de mail die je van ons gaat krijgen voor het begin van het festival voor welke zaal en welke tijd. Let op, 5 minuten na aanvang masterclass kan je niet meer naar binnen! Dit is storend voor de overige bezoekers en de masterclassleider. Restitutie is niet mogelijk indien je te laat bent. Check bij het masterclass op de site wat je kan/moet nemen.
Mag ik mijn camera meenemen?
Ja, je mag zeker je camera meenemen. Bij standhouders kun je bijvoorbeeld nieuwe lenzen of andere toebehoren testen. Daarnaast kun je ook adviezen inwinnen over je huidige systeem bij de verschillende cameramerken. Tijdens de  verschillende presentaties én op de berusvloer mogen geen foto’s of films gemaakt worden. Tijdens het festival lopen er wel enkele foto- en videografen van Nature Talks rond om beeldmateriaal te maken dat voor de promotie wordt gebruikt.
Mag ik foto’s en video’s, die ik maak op de Nature Talks Photo Festival, op Facebook, Twitter of Youtube plaatsen?
Dat mag als het voor persoonlijk gebruik is.
Wanneer je het professioneel of commercieel wilt gebruiken dien je eerst schriftelijk toestemming aan te vragen bij de Nature Talks Photo Festival organisatie, info@naturetalks.nl. Houd rekening met de privacy van elke bezoekers.
Nature Talks zal overigens zelf foto en videografen hebben rondlopen die beelden maken gedurende het festival.
Is het mogelijk om te pinnen op de Nature Talks Photo Festival?
Ja dat kan zeker, zowel bij de horeca als op de fotobeurs. Cameranu.nl is onze verkooppartner en zorgt voor de afhandeling van bijna alle betalingen contant, per pin of creditcard op de natuurfotografiebeurs. Dus heb je een mooie beursaanbieding gezien welke alleen tijdens het weekend geldig is? Dan kun je deze direct aanschaffen.
Zijn er kluisjes aanwezig om wat op te bergen?
Nee, er zijn geen kluisjes aanwezig. Wel kun je gratis in de onbewaakte garderobe je jas ophangen.
Voor algemene informatie kun je ons mailen op info@naturetalks.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!