Corona update

Op zaterdag 14 en zondag 15 november staat de vijfde editie van het Nature Talks op de planning. Hoe én in welke vorm kunnen wij dit jaar het Nature Talks Photo Festival laten plaatsvinden? Achter de schermen zijn wij al maanden bezig met diverse scenario’s voor een alternatief Fotofestival. Want één ding is zeker, zo’n groots evenement als de afgelopen jaren zal dit jaar helaas niet kunnen. Wij hebben overigens wel enkele leuke ideeën. Niks doen vinden wij in ieder geval geen optie! Wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

Hoofd- en Basisprogramma  Nature Talks

Wat is het verschil tussen het hoofd- en het basisprogramma van Nature Talks?
Het grootste verschil is dat je met een hoofdprogramma ticket alle lezingen die worden aangeboden kan volgen en dat je de (inter)nationale topfotografen kan bezoeken. In het basisprogramma zitten alleen NL en BE fotografen.
Maar er is in beide programma’s sowieso veel te doen: iedere dag zijn er maar liefst 5 parallelle programma’s waarin natuurfotografie en -filmen van alle kanten wordt belicht. Als bezoeker stel je jouw eigen programma samen. Maak er een mooie dag van, er is namelijk zo veel te beleven… Zowel voor de beginner, de gevorderde of de professionele fotograaf maar ook voor de liefhebber van natuurfotografie en natuurfilms.
Wil jij je vaardigheden als natuurfotograaf verbeteren, vol inspiratie naar huis toe gaan of gewoon genieten alles wat de natuur ons te bieden heeft? Dan moet je zeker naar het Nature Talks Photo Festival komen!

Nature Talks biedt twee programma’s te weten:

 • Hoofdprogramma: prachtige inspirerende lezingen door (inter)nationale top natuurfotografen met waardevolle tips, kijkjes behind the scenes en praktische informatie.
 • Basisprogramma: meer educatieve lezingen, waarin je over fotografische vaardigheden gaat leren zodat jouw fotografie in de praktijk beter uit de verf komt. Deze lezingen zullen alleen door NL of BE fotografen worden gegeven.

Hoofdprogramma

Wil je het hoofdprogramma in de Schouwburg bezoeken, koop dan een ‘dag- of weekendticket’  voor respectievelijk €40 en €72. Bij een dag- of weekendticket kan je tevens een masterclass ticket en/of een dinerticket bestellen voor de zaterdagavond. Bij dit diner zijn alle sprekers en filmmakers van het festival aanwezig. Een unieke kans om met hen te spreken en te horen waar ze allemaal mee bezig zijn!

De tickets van het hoofdprogramma geven recht op een plaats in de Schouwburgzaal maar de stoel zelf is niet te reserveren.

Wat kun je dan allemaal met je ‘hoofdprogramma ticket’? Heel veel. Zie hieronder alle overige activiteiten, bijvoorbeeld:

 • >10 (foto)lezingen per dag door nationale en internationale topfotografen
 • 20 (foto)lezingen per dag door NL en Be fotografen
 • Filmzaal met diverse natuurfilms
 • Vlinderzaal (clinics, lezingen en determineren)
 • Duikeninbeeldzaal (clinics en lezingen)
 • Stichting Deel de Natuur zaal (clinics, lezingen)
 • Exposities met onder andere de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year
 • 2000m2 natuurfotografiebeurs (met beursaanbiedingen van elke standhouder/merk die alleen dan geldig zijn)
 • De prijsuitreiking van de Nature Photographer of the Year incl. de ‘Fred Hazelhoff Award’ (zaterdagavond)
 • Natuurfotoclub presentaties
 • Productdemonstraties in verschillende zaaltjes
 • Portfolio reviews
 • Fotografencafé voor gezellige borrel
 • Volg diverse masterclasses (optioneel)
 • Kinderen tot 17 jaar gratis entree

Hoofdprogramma bezoekers volgen gratis het gehele basisprogramma

Met het ‘dagticket zaterdag, zondag en/of het weekendticket’ voor het hoofdprogramma heb je sowieso gratis toegang tot het gehele basisprogramma. Alle activiteiten in het basisprogramma zijn vrij toegangkelijk met een hoofdprogramma-ticket maar op inloopbasis: ‘vol is vol’.

Exclusieve Meet and greet sprekers
Voor mensen die het hoofdprogramma volgen bieden wij een mogelijkheid om een 1 op 1 meeting in te plannen met fotografen uit het hoofd- en basisprogramma. Bespreek jouw portfolio, vraag tips of zijn of haar pincode. Dat is geheel aan jou! Het aantal plaatsen zijn beperkt dus boek snel jouw ticket en reserveer jouw plaats nu.

Bekijk hier wie er spreken in het hoofdprogramma

 

Hoofdprogramma zaterdag 09:25 tot uiterlijk 17:45 uur

Hoofdprogramma zondag 09:25 tot uiterlijk 17:45 uur

Fotolezingen

Twee dagen lang elke dag keuze uit meer dan 30 inspirerende lezingen. Ontwikkel jezelf verder als natuurfotograaf en laat het Nature Talks Photo Festival daarbij je inspiratiebron zijn.

Filmzaal

Op Nature Talks hebben we, naast veel aansprekende fotolezingen, ook een limzaal. Bekijk prachtige natuurfilms van voornamelijk Nederlandse filmmakers. Naast films die ook bekend zijn van TV en bioscoop, zullen er nieuwe releases gedraaid worden.
Titels volgen.

De films kun je bezoeken met een hoofd-of basisprogrammaticket. Kinderen tot 15 jaar gratis entree.

Wil je bijdragen aan het festival en jouw natuurfilm ook aan het grote publiek vertonen, neem dan contact op met info@naturetalks.nl

Vlinderstichting

De Vlinderstichting is ook te vinden op Nature Talks. Hoe leuk is dat! De hele zaterdag en zondag worden in de Vlinderzaal vlindersen libellen op naam gebracht. Je kunt je eigen foto’s meenemen en de mensen van De Vlinderstichting helpen je om de soorten goed te benoemen! Dat kan gaan om Nederlandse soorten, maar ook als je in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje of Hongarije een mooie vlinder of libel hebt gefotografeerd kun je er terecht. Samen met de mensen van De Vlinderstichting ga je puzzelen zodat je flink wat opsteekt over het op naam brengen van vlinders en libellen.

Ook kun je hier diverse clinics bijwonen over de herkenning van blauwtjes, witjes en andere ‘moeilijke’ groepen. Een aantal specialisten zullen de lezingen hierover verzorgen. Dus neem je foto’s mee op 14 & 15 november en kom naar de Vlinderzaal op Nature Talks!

Bekijk hier het programma van de Vlinderstichting: Vlinderstichting

DuikenInBeeld

Nature Talks en DuikeninBeeld, een prachtige combi!

Voor het vierde jaar verzorgt DuikenInBeeld een dag vol natuur onder water. Op zondag 10 november zijn onderwaterfotografie en -film het gesprek van de dag tijdens Nature Talks. Dat gaat gebeuren in de DuikeninBeeldzaal, waar gerenommeerde Nederlandse fotografen en -filmers boeiende presentaties houden en één van dé onderwaterfotografen van National Geographic het sluitstuk zal vormen. Dat wil je niet missen!

Bekijk hier het programma van DuikenInBeeld: Duiken in Beeld 2019

Stichting Deel De Natuur

Net als het afgelopen jaar zal Deel De Natuur weer aanwezig zijn op het Nature Talks Photo Festival. Deel de Natuur heeft als doelstelling om respect en liefde voor de natuur te versterken en het bewustzijn van de menselijke impact op die natuur te vergroten. De foto’s die de leden maken en delen zijn daarbij het belangrijkste middel. Dit doen ze op een digitaal platform van en voor geëngageerde fotograferende natuurliefhebbers. Dit heeft zijn bestaansrecht in de afgelopen 10 jaar inmiddels ruim bewezen. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen op deeldenatuur.nl om meer over deze club te weten te komen. Maar kom vooral naar de Deeldenatuurzaal tijdens Nature Talks!

Exposities

Een prachtige expositie van de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year en de Marius van der Sandt stichting. Kom en bewonder het werk van natuurtalenten. De expostie is mede mogelijk gemaakt door PLM art centre for photofinishing.

Fotobeurs

De grootste natuurfotografiebeurs van de Benelux. Meer dan 2000 m2! Speciaal voor het Nature Talks Photo Festival komen standhouders met spectaculaire beursaanbiedingen tot wel 40% korting! Dit is alleen al een goede reden om het festival te bezoeken. Diverse grote merken zijn aanwezig met de nieuwste producten. Je kunt ze meteen uitproberen en informatie krijgen over de laatste camera’s, accessoires en apparatuur. Daarnaast zullen de merken ook hun ambassadeurs meenemen welke je kunnen voorzien van de beste tips.

Tot snel op de fotobeurs van Nature Talks!

Portfolio reviews

Een portfolio is een overzicht van je beste werk. Je gebruikt dit bijvoorbeeld om anderen te overtuigen om met jou te gaan samenwerken (bijvoorbeeld het plaatsen van jouw beelden in een magazine). Ook kun je met een mooi portfolio potentiële klanten overtuigen dat zij jou moeten kiezen als fotograaf voor hun opdracht. Tijdens het Nature Talks Photo Festival kun je je portfolio laten beoordelen door een (semi)professionele fotograaf. Je kunt bij diverse fotografen uit het basisprogramma een meeting inplannen voor een portfolio review. Heb je een hoofdprogramma ticket kan je plaats reserveren bij fotografen in het basis en hoofdprogramma.

Naast de fotografen die je kunt selecteren voor een 1 op 1 sessie zijn er tevens art directors en beeldredacteuren van diverse bladen aanwezig voor een review. Mis dit niet en leer hoe zij naar beeld kijken. Ga aan de slag met de tips of speel je in de kijker bij de bladen. Het portfolio review is speciaal opgezet voor beginnende beroepsfotografen, maar ben jij een enthousiaste hobby fotograaf die graag feedback op zijn werk wil schroom dan niet om een portfolio review te boeken. Het aantal plaatsen is beperkt dus boek snel je ticket en reserveer jouw plaats nu.

Je kunt een portfolio review boeken bij: Sandesh Kadur, Marco Gaiotti, Edo van Uchelen, Bart Siebelink, Andrew George, Wenche Dahle, Keith Wilson, Michel Lucas, Tony Wu, Garth Lenz, Andrea Gulickx, Christian Ziegler, Peter van der Veen, Roelof Molenaar en Herman van der Hart.

Uitreiking Nature Photographer of the Year

Tijdens Nature Talks is de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year en de Fred Hazelhoff Portfolio Award. Afgelopen jaar kregen we meer dan veertienduizend inzendingen uit 73 landen voor de Nature Photographer of the Year contest. Heb je ook je mooiste foto’s al ingezonden? Kom naar de prijsuitreiking, zie het prachtige werk van nationale en internationale fotografen en ontdek wie er naar huis gaat met fantastische (cash)prijzen en de titel “Nature photographer of the year 2019”!

Natuurfotoclub presentaties

Naast Nature Talks zijn er tal van natuurfotografieclubs in Nederland waar leden met elkaar uitzonderlijke mooie beelden maken en delen. Deze clubs hebben vaak maandelijks een bijeenkomst die in teken staat van hun passie voor fotografie de liefde voor de natuur. Op Nature Talks Photo Festival zullen een aantal natuurfotoclubs een presentatie geven van het beste werk van hun leden. Zie al het moois wat deze Nederlandse fotografen maken. Wil je met jouw fotoclub ook een presentatie geven? mail ons dan op info@naturetalks.nl.

Fotografencafé

Op zaterdag 10 november is er na alle presentaties op het festival een heus Nature Talks Fotografencafé. Het programma van Nature Talks staat bol van de activiteiten, maar in het fotografencafé kun je in alle rust onder het genot van een hapje, drankje en wat muziek bijkletsen met de overige bezoekers, sprekers, filmmakers en standhouders. Een prachtkans om met de sprekers van die dag verder te praten over hun lezing, of eindelijk eens te kletsen met die fotograaf die je al jaren op Facebook volgt!

Daarnaast is het hartstikke leuk om met de overige bezoekers te kletsen over alledaagse onderwerpen. Bekijk elkaars werk en luister naar nieuwe plannen. Vergeet vooral ook niet de geruchten rond nieuwe producten van jouw cameramerk!

Masterclasses (optioneel)

Tijdens het Nature Talks Photo Festival weekend worden er ook nog eens diverse masterclasses gegeven door professionele topfotografen. Wil je dus meer leren over een bepaald onderwerp, of van een specifieke fotograaf, dan is dit je kans. Natuurfotografie door de toppers uitgelegd.
De masterclasses zijn kleinschalig, hierdoor krijg je direct inzicht in de werkwijze van de fotograaf en kun je hem of haar het hemd van het lijf vragen. Let op, voorkom teleurstelling en boek tijdig, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.
Reserveer je plaats door in de ticketshop een ticket te kopen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!