Conservation Photography & Film

Wie ons festival vaker heeft bezocht weet wat voor een toppers de afgelopen jaren hebben gesproken en dat ze altijd boeiende en indringende verhalen hadden die je vaak alleen op tv ziet. Verhalen die raken, mind blowing zijn en die je nog jaren bijblijven.

Conservatiefotografie is een combinatie van natuurfotografie en meer journalistieke fotografie. Veel van onze fotografen/sprekers zetten zich in om met hun foto’s de natuur te beschermen en behouden. Iedereen weet het, onze natuur en planeet wordt bedreigd. Onder andere door de afname van biodiversiteit, overexploitatie en klimaatverandering. Veel dier- en plantensoorten worden met uitsterven bedreigd, onze regenwouden worden verwoest en de ijskappen smelten. Met hun fotografie en vaak grotere fotoprojecten willen de conservatiefotografen deze bedreigingen tegengaan.

Onze sprekers vertellen je alles over hun foto-en filmprojecten. Vragen als: hoe pak je zo’n project aan, wat is de motivatie van de fotograaf en wat is de rol van storytelling bij dit soort projecten en succesverhalen komen tijdens deze lezingen aan bod. En soms, soms ook een traan… 

Op zaterdag 11 en zondag 12 november 2023 vindt het Nature Talks Fotofestival weer plaats. We beloven dat het een leerzame, interessante en gezellige editie wordt met topsprekers uit binnen- en buitenland. Meer informatie volgt vanaf april/mei. Houd dus vooral onze website in de gaten.

 

Jo-Anne McArthur Cameroon Nature Talks Photo Festival

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!