Nature Talks spreekt met freediver en onderwaterfotograaf Fred Buyle (test)

Tijdens het tweedaagse Nature Talks Photo Festival waarin diverse lezingen en fotoworkshops op het gebied van natuurfotografie worden verzorgd, spreek ik met een aantal van deze professionele (internationale) natuurfotografen. Ik ga, onder het genot van een kop koffie, het gesprek aan over hun fotografie, hun verhaal, dromen en bezorgdheden. De tweede topfotograaf met zijn adembenemende beelden aan wie ik mijn vragen stel, is de Belgische onderwaterfotograaf Fred Buyle. Naast zijn lezing op het hoofdprogramma gaf hij ook meer een technische lezing op het DuikenInBeeld programma special voor onderwaterfotografen.

Fred Buyle, geboren in België, is een freediver, onderwaterfotograaf en ontdekkingsreiziger. Hij reist de hele wereld rond en heeft van kinds af aan al een fascinatie voor haaien. Zijn werk is onder andere gepubliceerd in National Geographic en The New York Times. Zijn beelden worden gebruikt voor grote merken als Mares en Decathlon; van beiden is hij ook ambassadeur (red. sinds april 2019 is hij ook Nikon ambassadeur).

“Van kinds af aan heb ik al een fascinatie voor haaien”

Duiken zonder lucht
Als kind zijnde bracht Fred Buyle met zijn familie – enkele maanden per jaar – op de zeilboot door. Toen hij een jaar of zeven was, dook hij al met zijn kleine masker, snorkel en vinnen de zee in. Als tienjarige jongen ontdekte Fred Buyle het ‘duiken zonder lucht’. Hij ontwikkelde zich hier verder in en in 1999 deed hij mee aan aan de wereldkampioenschappen freediven. Enkele jaren later, in 2002, kocht Fred Buyle een onderwatercamera. “Ik wilde de herinneringen aan deze competities en aan mijn vrienden, die overal ter wereld wonen, vastleggen. En de schoonheid van het freediven en de prachtige natuur”, licht hij toe.

Nanda Bussers

Nanda Bussers

Mei 29, 2019

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Meer over Nanda Bussers

1 Reactie

  1. Bianca Blonk

    Test reactie

Nature Talks spreekt met freediver en onderwaterfotograaf Fred Buyle

Tijdens het tweedaagse Nature Talks Photo Festival waarin diverse lezingen en fotoworkshops op...

Reisverslag Fotoreis Finland

Een bezoek aan Fins Lapland, typisch zo’n koud dingetje Iedereen heeft wel van die ‘dingetjes’...

Nature Talks spreekt met dierenknuffelaar Andy Rouse

Het is zaterdag 10 november 2018. Het is nog vroeg in de ochtend en het Nature Talks Photo...

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de laatste nieuwtjes over het festival, aanbiedingen en kortingen!

Je bent succesvol ingeschreven!