Ron Offermans

Ron Offermans

Ron Offermans

Nederland

Ron Offermans spreekt op zondag 13 november

Voor sommige natuurfotografen wat onbekend maar Ron Offermans is beroepsfotograaf in Amsterdam en werkt voor diverse grote bedrijven zoals de ABN AMRO en Waternet. Daarnaast duikt Ron al sinds 1990 regelmatig in zoet en zout water en publiceert hij zijn opnamen in diverse nationale en internationale bladen. In 2010 is hij ook Nederlands kampioen onderwaterfotografie geworden. Hij is tevens auteur van het cursusboek “Digitale onderwaterfotografie“. Je ziet niet vaak dat een top allround beroepsfotograaf ook de techniek beheerst voor onderwaterfotografie maar Ron doet dat zeker! Geweldig!

Er is in Nederland niets te zien onderwater!

Vanaf de oppervlakte ziet het water er in Nederland niet zo heel erg uitnodigend uit. Ten minste niet om een kijkje te nemen onder de waterspiegel. De kennis van wat zich daar afspeelt, is bij het grote publiek beperkt. Men weet dat een sportvisser er af en toe een baars of een snoek vangt en dat de kibbeling uit de viskraam uiteindelijk afkomstig is uit de Noordzee – alhoewel, of dat verband nog door iedereen wordt gelegd, is nog maar de vraag.

Dat iemand vol enthousiasme met een fotocamera in Nederland het water in gaat om prachtige natuuropnamen te maken, zorgt minimaal voor verbaasde blikken. Toch is een groot aantal duikers in Nederland actief bezig met onderwaterfotografie. Ron Offermans is er daar één van. Ook hij kwam er al snel achter dat het Nederlandse onderwaterleven allesbehalve saai is. Haaien, zeepaardjes, inktvissen, dat is nog maar een kleine greep van wat er in Zeeland onder water leeft. Ook het zicht is veel beter dan meestal wordt aangenomen. Onder sommige omstandigheden kun je meer dan tien meter ver kijken. Dat is vaak meer dan genoeg omdat veel prachtige onderwaterschepsels vrij klein zijn en onder de noemer macrofotografie vallen. Toch is ook het onderwaterlandschap zelf interessant genoeg. In tegenstelling tot ons vlakke land boven water, vind je onder water een heuvelachtig terrein dat wordt verlicht door zonnestralen die door het wateroppervlak worden gebroken. Dat geeft een heel diffuse sprookjesachtige sfeer. Ron heeft dit door de jaren heen allemaal vastgelegd en zal tijdens Nature Talks zijn mooiste beelden laten zien.

Ron zal zijn presentatie geven op zondag 13 november in de schouwburg theater. Wil je hier bij zijn? Koop dan een dag- of weekendticket in de ticketshop. Daarnaast verzorgt Ron ook een workshop en is hij betrokken bij DuikeninBeeld; wat diezelfde op Nature Talks aanwezig is.

www.ron-offermans.nl

vorige-spreker volgende-spreker-2 volgende-sprekers

Nature Talks Photo Festival presenteert Ron Offermans

Nature Talks Photo Festival presenteert Ron Offermans

Nature Talks Photo Festival presenteert Ron Offermans

Nature Talks Photo Festival presenteert Ron Offermans

Nature Talks Photo Festival presenteert Ron Offermans

helelogo

Bestel hier uw tickets en mis niets van Nature Talks 2016!

"Informatie en Inspiratie is waar het bij ons om draait"