DuikenInBeeld_Nature_Talks_Photo_Festival 2016

Nature Talks en DuikeninBeeld – een dag vol natuur onder water!

Op 13 november zijn onderwaterfotografie en -film het gesprek van de dag tijdens Nature Talks, het jaarlijkse festival voor natuurfotografen. En dat gaat gebeuren in de DuikeninBeeldzaal, waar gerenommeerde Nederlandse fotografen en -filmers boeiende presentaties houden en Brian Skerry, één van dé onderwaterfotografen van National Geographic het sluitstuk zal vormen. Dat wil je niet missen!

nature_talks_photo_festival-duiken_in_beeld-brian-skerry-7

Op beide dagen zijn er 7 parallelle programma’s waarin natuurfotografie en natuurfilm van diverse kanten worden belicht. Ook de onderwaterfotografie en -film! Op 13 november heeft DuikeninBeeld een boeiend én interactief programma voor je samengesteld met niet de minste fotografen en filmers:

Willem Kolvoort
Dé onderwater- en natuurfotograaf in hart en nieren die het leven onder water op zijn eigen unieke manier in beeld brengt. Hij heeft overal ter wereld gefotografeerd, maar zijn specialisatie is het zoete water in eigen land. Willem zal foto’s laten zien van het onderwaterleven in de bekende diepe zandplassen, maar vooral ook foto’s die hij maakte in beekjes, sloten, rivieren en veengebieden zoals de Weerribben en het Naardermeer. Hoe hij de natuur zo mooi in beeld brengt, deelt hij graag met je.
Meer…

nature_talks_photo_festival-duiken_in_beeld-willem-kolvoort

nature_talks_photo_festival-duiken_in_beeld-willem-kolvoort_4

De noordzeefotografen Cees Kassenberg, Cor Kuyvenhoven en Udo van Dongen
Drie specialisten van de wereld onder het wateroppervlak van de Noordzee nemen plaats op het podium. Samen met het publiek praten zij over de natuur in de Noordzee en de uitdagingen waar zij mee te maken hebben om deze natuur zichtbaar te maken voor de mensen boven water
Meer…

nature_talks_photo_festival-duiken_in_beeld-expeditie_borkumse_stenen_udovandongen-12

Wendy Hoevenaars
Onderwaterfotografe Wendy Hoevenaars heeft een passie: de zee en al haar bewoners. Zij neemt je mee het heldere water in en toont beelden van giganten zoals de walvishaai, tot minuscule, maar o zo kleurrijke naaktslakken.
Meer…

nature_talks_photo_festival-duiken_in_beeld-wendy-hoevenaars_naturetalk1

 

 

Ron Offermans
Onderwaterfotograaf Ron Offermans spijkert je technische kennis van het belichten bij. Dynamisch bereik, ETTR (exposure to the right), ISO-variantie en ISO-invariantie, allemaal technische termen waar je misschien liever niets mee te maken wilt hebben, maar die zo belangrijk zijn voor het eindresultaat. Een workshop in drie kwartier!
Meer…

Snoek in het late avondlicht van de Toolenburgerplas; Pike in the late evening light of the Toolenburgerplas.

Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen
Klaudie en Peter vormen samen onderwaterbeelden.nl. Eén van hun opvallende projecten behelste de onderwaterbeelden die ze maakten voor de film Holland – Natuur in de Delta. Anderhalf jaar zijn ze bezig geweest om de onderwateropnames te maken van de onvoorstelbare reis van de driedoornige stekelbaarzen. Een uitdaging! Ze nemen je tijdens hun presentatie mee op deze reis.
Meer…

Netherlands, Nederhorst den Berg, Film Holland, Natuur in de Delta. Naspelen historische gebeurtenis Watersnoodramp 1953. Boer probeert zichzelf EN vee te redden. Onderwaterfilmers Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen blij na geslaagde opnames.

 

Brian Skerry
Deze Amerikaanse onderwaterfotograaf, één van de huisfotografen van National Geographic, weet het onderwaterleven als geen ander in beeld te brengen. Hij fotografeert onder extreme omstandigheden overal ter wereld. Niet alleen om het mooie plaatje, maar juist ook om een verhaal te vertellen en een boodschap uit te dragen. Behalve in National Geographic publiceerde hij al in talrijke magazines wereldwijd en bracht hij vijf boeken met zijn werk uit.
Tijdens een 2 tot 2,5 uur durende presentatie neemt hij je mee in een reis om de wereld. Hij vertelt je het verhaal van de foto, de uitdagingen bij het maken en de techniek. En hij beantwoordt jouw vragen!
Meer…

 

Het programma:
10:30-11.15 Willem Kolvoort
11.45-12.30 Noordzee-fotografen Cees Kassenberg, Cor Kuyvenhoven, Udo van Dongen
13.00-13.45 Wendy Hoevenaars
14.15-15.00 Ron Offermans
15.30-16.15 Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen
16:45-17:15 Presentatie van het boek ‘In de Diepte’ van Duik de Noordzee Schoon

 

Tickets
Er zijn verschillende soorten ticket:
– Basisticket voor het dagprogramma: 15 euro (je hebt toegang tot de DuikeninBeeldzaal tot en met 17 uur en de presentaties in de andere zalen, met uitzondering van de hoofdsprekers) – Prijs 15 euro

De presentaties in de DuikeninBeeldzaal tot 17.00 uur maken deel uit van het basisprogramma van Nature Talks. Met een basisticket heb je toegang tot alle onderdelen van het basisprogramma (dus ook buiten het onderwater-deel). Wil je andere presentaties van hoofdsprekers bijwonen (met uitzondering van de DuikeninBeeld-presentatie van Brian Skerry), dan heb je een dag- of weekendticket hoofdprogramma nodig.

Let op! Als je een presentatie wilt bijwonen, zorg dan dat je op tijd bij de zaal aanwezig bent. 
Je kunt deze zaal bezoeken met een basis-, dag- of weekendticket. Koop je ticket in de ticketshop.

www.duikeninbeeld.tv

 

 

volgende-zaal-basisprogramma_nature-talks-photo-festival